bugün

ben bu yazıyı osmanlı ya laf eden yavşağa yazdım

Osmanlıya laf etmekle bir yere varılmaz. ha evdeki ananı babanı komşularına kötülemişsin, ha sözlük sayfalarına osmanlı karşıtı entry'ler girmişsin benim nazarımda aynı

Osmanlı dediğin senin öz deden. dedenin babası. sen onların kanından canından geliyorsun. insan ecdadına kötü söz eder mi? her ne kadar kötü yönetilmiş olursa olsun (ki bence kötü yönetilen bir sistem 600 küsür sene ayakta kalamaz) senin şu anda varoluşunun başlıca nedenlerinden biridir osmanlı. o zamanlarda dünya genelinde krallıklar,prenslikler, imparatorluklar, monarşinin çeşitli türleri yaygın olarak bulunuyordu. nasıl ki şuan demokrasi dünyanın tercih ettiği yönetim biçimi ise o zamanlarda da monarşi idi. iyi ya da kötü oluşu tartışmaya açıktır evet, ama bok atmak büyük manasızlık.

kol kırılır yen içinde kalır, sen atalarının kusurlarını örtmeyip bir ecnebi gibi hataları üzerinde durursan, bir fransız faişesinin oğlu olmaktan ne farkın kalır?

cumhuriyet karşıtı, atatürk düşmanı veya osmanlı savunucusu değilim. geçmişten ders alıp geleceğe şekil vermek için her türlü sınıflandırmaya objektif bakıp faydalanmak gerekir. aksi taktirde yerimizde sayarız. diğer dünya halkları uzayda üs kurarken biz istanbulun trafik derdine çare ararız.

Edit: imla