bugün

her türk asker doğar saçmalığı

peşinen dürüst editi: (+,-) şeklinde yazdım ki ilgi çekici olsun.

şimdi mavalların, martavalların başlayacağı tespittir.

eğer türk doğduysak, dinimiz islamsa, kitabımız kuransa, yolumuz turansa sa sa sa iklimsa.

- ulan salak adam ben müslüman değilim mi dedim ?
+ hay..
- hayır demi, peki ben sana rum vatandaşıyım mı dedim?
+ hayır.
- peki benim bayrağımın rengi eflatun mu dedim ?
+ hayır ama ..:.,.
- bre göt veren, eee nedir senin okuduğun romanın adı ? sen neyi anlatıyorsun 30 yaşına çıkmış adama bide ama falan diyosun?

+ daha askerliğini yapmamış el kadar bebeler; yok türküz asker doğarız, yok bayrağımız dalgalanacak asker doğacağız...

( anlayamazsınız anlatmak istediğimi, kara cahil liseli bebeler, embesil şakirtler. dinleyin belki mantıklı gelir, düşünmeye başlarsınız beyniniz çalışır.)

devam edelim;

15 ay askerlikten bahsediyoruz, her askerin ülkeye olan maliyetinden, her okumuş bireyin tahsil hayatından sonra taptaze olan bilgilerinin pörsümesinden, bildikleri teorik bilgileri unutup, asker sonrası boka yaramayan birer adam oluşlarından.

- askerlik kalksın mı diyorum benim canım kardeşim?
+ yok demiyosun abi
- yok demi, yok tabi öyle birşey demiyorum. bunu sende biliyorsun o zaman "vatan borcu namus borcu" diye ne bok yemeye yırtıyosun götünü? iki tane pezevengin ayakkabısını boyamak, bahçe temizlemek, yıllardır kullanılmayan topa tüfeğe bekçilik etmek için mi?
+ evet haklı olabilirsin
- demi, haklı gibi görünüyorum. ufak beynin birşeyler anlamaya başladı, orası belli de; "neden kaçıyoruz bu askerlikten? vatanı korumak değil mi türk gencinin görevi?" bakışlarını anlamış değilim.
+ yanlış mı düşünüyorum yha?
ulan sen türk gencisinde kendi ülkenin başbakanının oğlu türk genci değil mi, şerefsiz? sen ne demek istiyorsun başbakanının oğluna, damadına adi herif ? adamlar kısa dönem yaptılarda vatan hayini mi oldular?
+ abi yanlış anladın ben öyl...
- yok yok yanlış anlamadık biz, yanlış anlatan sensin bak gayette güzel yaptı askerliğini çocuk 30 gün, bak hemen işine de kavuştu. gemilerden filo kurmaya başladı. başlamadı mı bebeğim?
+ evet başladı abi
- demi başladı, aferim yandı sende ampül yandı söndürebilene aşk olsun artık...
veresiyeli edit:
yazıktır askerlikten bi haber el kadar bebeleri askere gönderip, orda boktan sebeplerle artık öldürülmelerine izin vermeyin, bu düşünceyi savunmayın. eğer bir seferberlik çıkarsa en başta ben giderim söz söz. ama durduk yere 3 aylık bir silah eğitimini, insanların beynini yıkayıp bir buçuk sene yaptırmanın anlamı yok. madem o kadar vatanı seviyodunuz...

neyse gene girmeyeceğim o konulara, yarın bir gün savaş çıkarsa bu martavalları atanları aramızda görmekten mutluluk duyarız engin askeri bilgileri ile bizleri onurlandırırlar inşallah.

saygılar...