bugün

yazarların gördüğü kabuslar

uykusuz gecelerimin 2. olan 3 haziran sabaha karşı gördüğüm rüyadır;

tuzladaki arkadaşımın evinde kalmışım. ne hikmetse denize girmişiz tuzlada.*
gece kalmışım ertesi gün akşam güne batarken evinde ayrılıyorum. ama arkadaşım bir yandan da söyleniyor, (şuan ismini hatırlamıyorum ama haydar diyelim*) " akşam haydar' ın parasını ödeyeceğim" diye. ama bana da söylemiyor öyle yere bakarak dalgın dalgın konuşuyor.

sonra kendimi otobüs durağında buluyorum. durağın önü açık boş arazi ama çok büyük ve geniş. akşam üzeri çok sessiz. derken köpek sesleri geliyor uzaktan. boş arazinin en uzak köşesinde bir toz bulutu...

sonra ben bir şeyler hatırlıyorum haydar hakkında. meşhur kabadayı olduğunu. çok insanın canını aldığını, ama hiç yakalanmadığını. tetikçi olarak kimseyi kullanmıyor. ama köpekleri var. vahşi ve saldırgan. karanlıkta günlerce aç bırakılmış delirmiş, eziyet edilmiş ve sadece bakıcılarını tanıyan tasmasız sokak köpekleri var adamın.

içim ürperiyor. burada önümdeki arsanın yarısı köpek doluyor, arkasından bakıcı mafya adamları falan. ama arsanın yarısı bile dolduğunda kulakları sağır eden bir gürültü, havlama, hırlama ve nefes sesleri. yola paralel arsayı geçiyorlar ben sürünün sol tarafındayım. aramızda var 30-4o metre.

normalde köpeklerden korkmam ama o çıldırmış mahlukları görünce korktuğumdan mıdır yada temiz hissetmiyorum kendimi üzerimdeki kirlenmiş terli tişörtten midir bilinmez, bana taraf olan 5-10 köpek beni fark ediyor. bir iki tanesi hemen koşar gibi oluyor benim üstüme. ben iyice yusufa bağlamışken, köpeklerle benim aramda bir şey patlıyor, arkadaki 2 bakıcı ellerinde bir avuç büyüklüğünde taş benzeri bir şeyi tam aramıza atıyorlar ve yerde patlıyor küçük demir misketler etrafa saçılıyor. itler geri duruyor ama ağızları salyalı ve çok kızgınlar. saldırmasınlar diye sürekli atıyorlar köpek sahipleri ama köpekler bir süre sonra tınlamıyorlar ve sürünün geri kalanı da gürültüden etkilenerek bana doğru yönelmiş durumda.

bir yandan köpeklerin hırçın ve düşmanca havlamaları kulaklarımı uğulduyor, arkadaki mafya adamları çaresizce bana bağırıp bir şeyler söylüyorlar ama çok mesafe ve köpek gürültüsünden hiç bir şey anlamıyorum...

köpekler hızlıca bana doğru koşuyor bu arada 10 metre 5 metre derken ben duraktaki oturağın ancak üzerine çıkıyorum korkudan. donmuş kalmışım.

saniye geçmeden 10 yada daha fazla köpeğin üzerime atladığını, yüzümün önündeki alman kurdu kırması köpeğinin nefesini hissediyorum, tam boynumda salyasının sıcaklığı ve dişlerini hissettiğim sırada uyandım.

kötü günlerin başladığı 2 haziran psikoloji ile gördüğüm anlamsız ama beni baya baya korkutan kan ter içinde uyandığım bir rüya.

ps: boynumdaki sıcaklık kendi terimden başka birşey değilmiş.