ermeni sorunu

gerçekten soykırım var mı yok mu bilmiyorum. bu şartlar altında sağlıklı bir bilgiye ulaşabilmemiz de mümkün değil zaten. kime inanacağını şaşırır çünkü insan. her kafadan bir ses, her kafadan bir kaynağı belirtilmemiş, kime ait olduğu belli olmayan belgeler. ulaşabilsek bile ne değişecek ki? tarihle neden biz yüzleşelim ki? geçmişte yapılanların veya yapılmayanların cezasını neden bu iki toplum çeksin?

bu sorunu yaratanlar sadece ermeniler veya sadece türkler değil. bu sorun ortak bir şekilde meydana getirilmiş. aşırı sağcı türklerin ve aşırı sağcı ermenilerin bir türlü peşini bırakmadıkları, her daim önümüze sundukları ve malesef bulaşıcı bir hastalık misali kuşaktan kuşağa geçen bir sorun, bir kin bu. gereksiz ve anlamsız bir kin. her iki toplumu da hiçbir sonuca ulaştırmayacak olan bir kin.

soykırım var veya yok. bilmiyorum ben. sizlerde hiçbir şey bilmiyorsunuz ki. ne biliyorsunuz? sizin önünüze dayatılan, zorla empoze edilmeye çalışılan bilgilerden başka ne biliyorsunuz? bilmediğiniz şeylerin davasını yürütmeye çalışıyorsunuz. ermenilerden özür dileyenler neye dayanarak özür diliyorlar? veya ermenilerden özür dileyenleri vatan haini olarak ilan edenler neye dayanarak onları vatan haini ilan ediyorlar? benim bildiğim tek şey; boşuna kırıyoruz birbirimizi ve geleceğimizi. sizlerde sadece bunu bilin lütfen.