bugün

mobbing

genellikle işe yeni alınan, tayinle yeni gelen elemanlara , özellikle bayansa pek bi şiddetli uygulanan iş hayatını çekilmez kılan davranışlar bütünüdür. 12 yıllık iş hayatım boyunca sürekli maruz kaldığım işyeri şiddetidir. mobbingi uygulayan her iki cins olabiliyorken; ezici bi yüzde ile mobbinge ugrayan cins bayandır. bayanlar bayanlara , erkekler bayanlara , daha sonra hepsi çaycıya mobbing uygular.
öyle bir saçmalıktır ki sadece bayan olmanız bile tacize uğramanız için yeterli şarttır. beraber çalıştığın , bazen baba gözüyle baktığın kelli felli torun torba sahibi göbekli hulusi kentmenleri bile ısrarla sana bakarken, yemeğe davet ederken, cinsel şaka yaparken bulabilirsin. istatistiklere göre kadınların çalışmak istememelerinde oran olarak hatırı sayılır bir yüzdesi bulunan mobbing ne yazık ki çoğu kadının bunu dillendirememesi sonucu cezasız kalmaktadır. konusu çok geniş olmasına rağmen bayanlara uygulanan mobbing en çok cinsel tacizdir. elle olmasa dahi sürekli bir cinsellik şakaları silsilesi, ısrarlı bakışlar, ipe sapa gelmez konular hakkında sohbet etme çabası , dosya veya kalem alırken eline temas etmeye çalışmalar her ne kadar zavallı çabalar olsa da , zamanla öyle bir hale gelirsiniz ki ; çalışmaktan ve hatta yaşamaktan tiksinirsiniz.
bayanların bayanlara uyguladığı mobbing genelde dedikodu kökenlidir. eğer ki ortamdaki herhangi bir kadının eziklik hissetmesine sebep oluyorsanız veyahut menfaatine dokunuyorsanız vay sizin halinize derim. işyerinizdeki bir kadının kara listesine girmektense amerikanın terör listesine girmek daha iyidir. erkek familyadan geri kalmayan bayanlar namusunuza , ailenize hatta kişiliğinize dil uzatacak kadar had sınırında dolanır.

çözüm olarak takmamak bir seçenektir ama etkili değildir. tecrübelerime dayanarak naçizane tavsiyem sonuna kadar savaşmak , aynı zamanda duruma , yerinde ve zamanında müdahale etmektir. korku mobbing uygulayanın en büyük kozudur. korku hayatımızın en büyük handikapıdır.