bugün

blue valentine

imdb'de 7.8 rating görünce izlemeye karar verdiğim çok güzel olmayan ama insanı gayet derin duygu ve düşüncelerle başbaşa bırakan bir film. bir ilişkinin sona ererken flashbacklerle aslında o ilişkinin ne büyük bir aşkla başladığını gözler önüne sermiştir. her ne kadar böyle filmler izledikçe evliliğe veya insanlara olan güvenim taban yapıyor olsa da yine de sanırım çoğunluğa bakıldığında gerçek olan malesef bu. bir de filmde ilk cinsel ilişkisini 13 yaşında yaşadığını söyleyip hamile kaldığı ana kadar 25 farklı erkekle birlikte olduğunu söyleyen cindy, başka bir erkekten hamile olduğunu bilmesine rağmen ona aşık olduğu için bunu umursayıp onla evlenen ve hala sevdiğini söyleyen dean'den filmin sonunda ayrılmak istemektedir. konuyu cinsellik noktasına getirmemin sebebi ise bu kadar rahat herkesle birlikte olan birisinin, ortada en büyük aşk bile olsa senden de sıkılma ihtimali yüksektir. o yüzden bazı şeyler özel olmalı ve gerçekten özel olduğunu düşündüğün insanla olmalı. bunu sadece kadın özelinde söylemiyorum erkek için de aynı şey geçerli. yani hiç olmasın şeklinde de demiyorum ama bu kadar da çok olup bazı şeyler anlamını yitirmesin. ve bir de genç dean'in söylediği bir şey var ki "hakkaten adam doğru söylüyor" demene sebep olur.

--spoiler--
Bence erkekler, kadınlardan çok daha romantik. Biz evlendiğimizde, sadece tek bir kadına bağlı oluyoruz. Kayıtsız şartsız. Biriyle tanışıyoruz, "Eğer onunla evlenmezsem, aptalın tekiyim, o harika biri" diyoruz. Ama kadınlar, ihtimaller arasından en iyisini seçiyorlar. Evlenirlerken daima, acaba iyi işi var mı diye bakıyorlar. Hayatları boyunca durmadan beyaz atlı prenslerini arıyorlar sonra da gidip, iyi işi olan biriyle evleniyorlar.
--spoiler--

ayrıca filmin başındaki baba kız sahneleride çok mutlu olmama ve kıskanmama neden olmuştur. ve bir de yine flashbacklerde cindy'nin benim de böyle bir yeteneğim var şeklinde amerikan başkanlarının isimlerini melodi eşliğinde söylemesi gayet güzeldi. sayesinde amerikan başkanlarını öğrenmiş olduk. tabi Michelle Williams hayranlığım da bu filmdeki olumsuz rolüne rağmen oldukça artmıştır.

--spoiler--
Washington, Adams, Jefferson, Madison, Monroe, Adams, Jackson, van Buren, Harrison, Tyler, Polk ve Taylor, Fillmore, Pierce, Buchanan, Lincoln, Johnson, Grant ve Hayes,Garfield, Arthur, Cleveland, Harrison ,Cleveland, McKinley, Roosevelt ve Taft, Wilson, Harding, Coolidge, Hoover, Franklin Roosevelt, Harry S. Truman,Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon Johnson, Richard Nixon Ford, Carter, Reagan, Clinton, Bush
--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar