buz dağının görünmeyen kısmı aldatmacası

üç-beş adamın oturup nerelerinden çıkardıgı belli olmayan bir iddianın bütün bilim çevreleri tarafından kabul edilmiş olmasına bir nevi tepkidir bu entry. belki biri okur da ulan hakkaten hee der, olaylar gelişir.
şimdi efendim buz dagının görünmeyen kısmının görünenden çok büyük oldugu söylentileri dolaşmakta etrafta. zilyonlarca psikoloji kitabının da en kral, kurtarıcı zincirleme isim tamlaması bu buz daglarının görünmeyen kısmı.
'sizin bu problemleriniz buz daglarının görünmeyen kısmında kaldıgından bizim götümüz bunları açıklamayı yemedi açıkçası.'
lan bilmiyorum de işte ya. ne ulan buz daglarına bok atıp duruyorsunuz.
hangi biriniz gitti -40 derecelik suya girip buz dagının suyun altındaki kısmını ölçtü de bir oran çıkardı amınakoyim? hanginiz üstte kalan kısmın kaç metre, altta kalan kısmın kaç metre oldugunu biliyorsunuz?
suyun altında kalan kısmı belki de üsttekinin devamı degildir. belki de aşagıya dogru uzanan yeni bir dagdır o. bu olasılıkları düşündü mü bunları söyleyenler? varsa yoksa buz dagının görünmeyen kısmı anasını satayım. bi git gör bakalım ondan sonra söyle ne söyleyeceksen.
biz gördük de konuşuyoruz degil mi? külliyen yalan lan bu altta kalan kısmının daha büyük oldugu söylentileri.
hem neden buz dagı? siz hiç agrı dagı'nın altında hiç görünmeyen kısmı var mı, varsa ne kadardır? ulan şimdi bu da memleketimizin dagı, ayıp olmasın diye düşündünüz mü? yok. bi bildiginiz buz dagı. hep kuzey özentiligi bunlar. ne varsa kuzeyde sanki. beyaz beyaz dag ulan her yer, altta kalan kısmı da daha küçük hem.
bi gidin agrı, süphan, tendürek, hasan, karacadag gibi güzide daglarımızla inceleme yapın, altta kalan kısmını araştırın. yok! illa buz dagının görünmeyen kısmı. tüü ben sizin araştırmacı kişiliginize. terbiyesizler.

yogun istek üzerine gelen edit: gerekli merciler buz dagının 1/8 inin üstünde olduguna karar vermişler. ellerinde mezure inip ölçmüşler. ne diyelim göt olduk kabul edecegiz artık. *

göt olmuş edit: hayır sorun o resim degil, onu fotoşopta ben de yaparım evde de canım istemiyor şimdi.