yeni başlayanlar için izmir

her ne kadar güzel ve büyük bir şehir olsa da, öyle gezilecek çok fazla yer yoktur. en önemli yerleri alsancak,kordon taraflarıdır. eğlence yerleri daha çok buraya toplanmıştır. kordonda çimlere uzanıp bira içmek ayrı bir keyiftir. hele burada güneşin batışını izlemenin üstüne çok az keyif vardır. bar, cafe gibi mekanlarda alsancak ve bornova önde gelen yerler arasındadır. buralar bol öğrenci akınına uğrar. zaten ege üniversitesi bornova'da olduğu için burayı tam bir öğrenci cenneti haline getirir. barlar sokağı'nda takılmak büyük keyif verir. neyse buralarda aradığınız her türde eğlenceyi yaşayabilirsiniz. sadece izmir'in değil türkiye'nin en gözde kızlarını buralarda görebilirsiniz. bunun için bu mekanlar izmir'in bu konulardaki göz bebeğidir.

izmir için öğrenci kenti de diyebiliriz. ege üniversitesi, 9 eylül üniversitesi, izmir ekonomi üniversitesi, yaşar üniversitesi, izmir yüksek teknoloji enstitüsü, gediz üniversitesi ve izmir üniversitesi olmak üzere 7 üniversite vardır. bunlar arasında eğitimi ve yerleşkesi ile ege üniversitesi başta yer alır. türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biridir. bornova'da yer alması hem kendi için hem de bornova için avantajdır. yukarıda bahsettiğim gibi bornova tam bir öğrenci mekanıdır. egeli öğrenciler ders bitimi barlarda, cafelerde zamanını geçirebilir.

(bkz: küçükpark)

tabi öğrenci mekanı denilince akla buca da gelebilir ama sakın gelmesin. 9 eylül üniversitesinin büyük bir bölümü burada olmasına rağmen, ilçedeki öğrenci populasyonunun fazla olmasına rağmen buca tam bir hayal kırklığıdır buradaki öğrenciler için. bornova gibi cafe ve barlarla bezeli bir yer değildir. denize kıyısı yoktur, alışveriş merkezi, sinema gibi sadece öğrencilerin değil her vatandaşın ihtiyaç duyacağı eğlence mekanları yoktur. cezaevi vardır, hipodrom vardır. şirinyer dışında güzel semti de yoktur. hatta gençlerinin bir kısmı apaçi akımına kapılıp gitmiştir.

karşıyakası harikadır izmir'in. her ne kadar buranın sakinleri kendilerini farklı görse de yine de izmir'e ait olmaktan gurur duyarlar. izmir'in en yaşanılası, en gzüel ilçesidir(bana göre). bostanlısı, mavişehiri, çarşısı ile muhteşemdir.