mekke yi alisveris merkezi zannetmek

60 yaşından sonra hac vazifesini yerine getirmek isteyen yurdum insanının genel düşüncesidir.

mekke'yi açık hava alışveriş merkezi zannederler. bazıları da gittiklerinde böyle cevahir filan gibi yerler bekler. bekledigi çıkmayınca tepki gösterir. bu ne lan? hani alışveriş merkezi filan diyordunuz der.
türklerden başka bu kadar alışveriş yapan var mı acaba hacca gittiginde?
ulan seccade getirmişsin, arkasında made in china yazıyor. yani amca o seccade çin'den oraya gidiyor lan. oranın has malı degil o.
kendi elbisesi için yarım bavul götürür buradan. amanın bir gelir 62 adet bavulla.[bakın tavşan yaptım farkındaysanız] binlerce misvak almış, binlerce takke almış, binlerce tespih almış.
lan bunlar ne? türkiyede de var bunlardan. hepsi çin malı zaten.
hadi zemzem getirirsin, hurma getirirsin tamam.
amca kışın ortasında ucuz diye t-shirt niye alıyorsun gidip? tamam orası sıcak olabilir ama bak burası türkiye. 0 derecenin altında burası.

bakın size yakın bir arkadaşımın babasının bavulundan çıkan hediyeleri sayacagım;
iki adet timberland bot *, 100 adet tespih, 100 adet takke, 100 adet misvak, 70 adet yüzük(ulan bu yüzüklerden de ne kazık yiyorsunuz farkında degilsiniz. aynısı tahtakalede 1kuruş mınakoym),50 adet çakma inciden kolye(lan madem alacaksın orjinal al bari utanmaz arlanmaz),10 adet farklı markalarda parfümler(orjinal diye yaslamışlar safıma. bu beyazıtta satan adamlar var ya öyle bir yerden almış dallama. kokusu 15 dakika ya durur ya durmaz)

ee ne bu şimdi lan? turistik dini gezi mi diyoruz biz buna şimdi? ben öyle diyorum da sizi bilmem. koskoca bir açık hava alışveriş merkezi işte. hay senin kafana ben ya.