bugün

sünnet

görevi penis başını sürtünmelerden ve tahrişten korumak olan deri parçasını önce yahudilik, sonra da islamiyet kuralları gereği kesmek.
görsel

doğa* gözü korumak için "göz kapağı"nı* koyduğu gibi, bu deri parçasını buraya koymuştur ki; penis başı, erkeğin çiftleşmesine ve yeni nesillerin oluşmasına engel olacak şekilde tahriş olmasın, penis dış etkilere karşı ucundaki derisi olmaksızın savunmasız kalmasın.
görsel

insanın cinsel organını sakatlamak gibi saçma bir ritüeli "din gereği" kabul edenler, yani yahudiler ve müslümanlar; hemen bu uygarlık dışı olaya alt yapı hazırlayacak sözde gerekçeler bulur ve efendim bunun hem erkek hem de o erkeğin eşi olan kadın açısından pek sağlıklı olduğunu, aman da çok temiz olduğunu, hatta ve hatta cinsel zevki arttırdığına dair iddialar geliştirirler.
fakat sünnet olmayan hıristiyanların, budistlerin ya da başka dinden olan erkeklerin nasıl sağlıklı ve temiz olabildiklerini, nasıl üreyebildiklerini, cinsellikten nasıl zevk alabildiklerini açıklayamazlar.
bir şeyi "doğada var olduğu gibi" değil, "kendi dinlerinin olmasını gerektirdiği gibi" kabul ederler.
görsel

kimse yahudi ya da müslüman ailelerde doğmuş oğlan çocuklarına "pipinin ucunu kesçez len, ne diyon?" demez. hiç bir çocuk bu acının ve korkunun rüşveti olan armağanlara ve düğünlere rağmen bu soruya "evet" demez çünkü...
çocuğun olanca korkusuna ve kurtulma çabasına karşın; bir şekilde yakalar ve hiç de istememesine rağmen "din adına" küçücük çocuğa o kadar acı çektirirler.
"küçücük çocuk dinden ne anlar, bırakın 18 yaşına gelince kendi kararını kendi versin" diyenlere de zevkle, hazla "kâfir" muammelesi yaparlar.
görsel

daha ileri gidip kız çocuklarının cinsel organlarını sakatlayanlar vardır ki, bu da başka bir başlığın konusudur.
(bkz: kadın sünneti)