bugün

entry'ler (2)

antika

antika bir şey alma ve ya satmak o ürünün bilgisine sahip olmayı gerektirir. kıytırık dediğiniz şey çok değerli , bu çok yüksek değeri var dediğiniz antikalar sıradan olabilir. yapan ustanın kaç adet yaptığı , kullanılan materyal kalitesi hatta dönemi ve o dönemin izleri taşıması gibi birçok etken söyleyebiliriz. Örneğin ; gümüş bir kutu var 120-150 yıldan eski üzerinde 2. Abdülhamit tuğrası olursa değeri ikiye katlar , sultan Abdülaziz tuğrası olursa o da diğerinden değerli , Sultan Mahmut Tuğrası olursa daha daha değerli vs, Ben bu gibi durumlarda bir esnaf arkadaşıma danışırım hep . Osmanlı Tuğralı Gümüşler konusunda da çok tecrübeli , size link bırakayım bi bakının derim , antika da ekspertize sorulmadan alınıp satılması çok doğru olmaz.

antika eşya

Antika severler bir dönem biriktirdikleri antika eşyaları satmak isterken çok zorlanıyor. ben de onlardan biriyim sanırım en basit yöntemi güvenilir bir esnaf bulmak. çokça araştırdım , ürüne yarı fiyat vermeyen birini bulmak için sonunda bir firma ile tanıştım , ismi Yavuz Antik , değerinde satabildim ürünleri ama akıllanmam yeniden küçük bir koleksiyon yapacağım.
© copyright 2005 - 2026