bugün

sevdiği entry'ler

joker

Joker son yıllarda izlediğim en iyi filmdi. Hiç spoiler vs. vermeden nedenini anlatayım.
Eski bir senarist olarak size bir hikaye tekniğinden bahsetmek isterim.
Bu tekniği basitçe "seyirci veya okuyucuyla bir sır paylaşmak" şeklinde özetleyebiliriz. Farklı yapılış şekillerini madde madde anlatayım.

1- seyirci hikayedeki bir karakter ile bir sırrı paylaşır.
Çok basit örnek: Clark kent'in superman olduğunu sadece Clark kent ve biz biliriz. Hikayedeki diğer karakterler bilmez. Konu bunun üstüne döner. Felaket filmleri iyi örnektir. Bir bilim adamı deprem olacağını anlar, ona kimse inanmaz. O sırrı seyirci ve bilim adamı paylaşır. Ta ki deprem olana kadar.

2- bir sır hikayedeki bir karakterden saklanır, başka herkes bilir, o bilmez.
Örnek: süt kardeşler. Hikayede şener şen hariç herkes süt oğlan şaban aslında kim, bayram kim, emir erim ramazan kim bilir. Bir tek şener şen yanlış bilir. Biz de bu sırra vakıf olduğumuz için çok eğleniriz.

3. Bir sırrı seyirci bilir, hikayedeki hiç bir karakter bilmez.
Yine basit örnek: Titanik. Sen sinema biletini bile o gemi batsın diye almışsındır. Ama ne jack, ne rose, ne geminin kaptanı olacakları bilmez. O yüzden james cameron filmin başında uzun uzun gemiye binenleri gösterir. Kadınlar çocuklar yaşlılar vs. El ele bir yaşlı çift görür üzülürüz, çünkü geminin batacağını biz bilmekteyiz, onlar bilmemekte. Korku filmlerinde çok sık kullanılır. Sen uzay gemisinde bir yaratık olduğunu bilirsin, mürettebat bilmez. Birer birer ölürler, sen de gerilirsin.

işte Joker'i, Joaquin Phoenix'in enfes oyunculuğu ve müthiş görüntü yönetmeni hariç bu yüzden çok sevdim. Biz bütün film psikolojik sıkıntıları olduğu besbelli bir sokak palyaçosunun hepten sapıtıp jokere dönüşmesini bekledik. Biz biliyorduk, hikayedeki kimse bilmiyordu. Beklediğimiz oldu, muradımıza erdik. Palyaço çok haklı olarak delirdi ve senaryo psycho ile v for vendetta arası bir yere vardığında herif joker'e dönüştü. Hepimiz muradımıza erdik tatmin olduk ve film sona erdi. Yazılar....

en huzurlu olunan an

Başımın göğsünde olduğu an.

özlediğin biri var mı

Yıllardır görmemiş olmama, sesini bile unutmuş olmama rağmen özlediğim kişi o değil... Özlediğim kişi tam olarak haftada en az 1 kez gördüğüm, her gün sesini duyduğum, her dakika yanında olmak istediğim sevdiğim. Yanından ayrıldıktan 5 dakika sonra bile özlüyorum seni. Yanındayken bile özlüyorum seni...

sevgiliyle yapılacak güzel şeyler

Şehir dışı tatili *

sevgiliye güvenmek

Güvenmeyeceksem neden sevgilim ki?..

nefret edilen arkadaş modeli

Sevgiliyle yakın olan karşı cins arkadaş modeli..

tanışma mesajı nasıl olmalı

Tanışma mesajını bilmem ama birbirini tanıma mesajı "ee çarşamba ne yapıyoruz?" olmalıdır. *

günün mutluluğu

Açık camdan içeri ara ara sevdiğimin kokusu giriyor. Her boşta kalışımda pencerenin önünde bitiyorum. *

ev işi yapan erkekler

Yapması gerekendir yardım etmesi gereken değil.

en özel iki şarkınız

Gökhan Türkmen - Dön

Yaşlı amca - ve ben <3.

özlemek

''özledim seni...
ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir.
beynimi uyuşturuyor özlemin...''
Can Yücel

kalbinde biri var mı

Kalbimde, aklımda, fikrimde, hayallerimde, planlarımda, geçmişimde, şimdimde, geleceğimde, her hücremde biri var.

mesajlaşırken uyuya kalan sevgili

Sizinle olacak geleceği için sabah 8'de çalışmaya başlayıp yeri geldiğinde gece 10-11'de işten çıkan sevgilidir...

whatsapp ta sürekli çevrimiçi olan kız

7-8 ay öncesindeki bendir bu. Hatta adım yazıyor... 'a çıkmıştı.

tüm zorluklara rağmen birini sevmeyi göze almak

Değecek biriyse zaten sadece olumlu şeyler için sevmezsin ki. işin sonunda sevdiğin varsa zorluklarla dolu yol da güzeldir. Belki biraz yorabilir fakat sondaki güzellik istemediğin kadar dinlendirir seni.
Klişe olacak belki ama yazmak istiyorum. Sevmek güzel şey, her şeye rağmen.

bir şey merak ediyorum

Hayatıma sonradan dahil olup da nasıl bu kadar hayatıma işlemeyi başardın çok merak ediyorum.

ve ben

Ve benli 5-6 ay. Bu harika şarkıyı bana öğrettin, alıştırdın. istesem de vazgeçemem ki istemem zaten... Tam 4 ay oldu bugün. Yoğun olan sensin fakat unutan benim üzgünüm sevdiceğim. Ve 1 ayımızı da karşimlerle yediğim için üzgünüm...
Sesiyle, gülüşüyle, düşünceleriyle içimi huzurla doldurup taşıran sevdiğim daha nice 4lere. Daha nice 4 aylara demek istemiyorum çünkü aylarla sınırlı kalmasın yıllar olsun. Ve Benli yıllar. 'Ve sen'li yıllar...

sevgilinin söylediği unutulmayan sözler

"Seni ben seveyim de içime sığmayasın diye yaratmışlar."

Hikâyeye göre kadın, adamı çok seviyor, sevdikçe ruhu büyüyor, eve sığmıyor... *

birini çok sevmek

Birini sevmezseniz onunla vakit geçirmek, ona vakit ayırmak istemezsiniz. Konuşmak zorunda kalınca sanki zamanınızı çalıyormuş gibi gelir.
Fakat sevdiğiniz olunca bütün vaktinizi ona ayırmak, ona harcamak istersiniz. Aslında hayatınızın en önemli olan şeyi yani zamanı ona vermek istersiniz.
Bütün zamanım senin...*
© copyright 2005 - 2026