bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum26
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin11
- samsun da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü4
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ayı saldırınca yapılması gerekenler13
- uysaljakoben21
- gammaz olmuşum13
- gece yarısı çalan telefon7
- türkiye dünyanın 16 avrupa'nın 6 ekonomisidir2
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- kadınların zeka seviyesi3
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- denize sıfır bir ev sahibi olmak3
- reha muhtar25
- aquila bicipite8
- koca2
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- geceye bir söz bırak3
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir4
- minyon kadın siniri5
- eski dizileri izlemek3
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- kel erkek3
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- ankarada masaj yaptırmak2
- kadınların erkeklerde aradıkları şeyler2
- bir erkeğin instagram kullanma amacı2
- kemal kılıçdaroğlu35
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız2
- elit olmak için gerekenler13
- ona bir şey söyle16
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- ekşi sözlükte 2 yıldır çaylak olmak2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- gocu26
- bizim delilere bakayım4
- ikinci evliliği yapanları anlayamamak21
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- gençler iş beğenmiyor3
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- hapse düşünce hemen koğuş ağasını dövmek9
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz8
entry'ler (197)
eh fragman üzerinden filmi yerme telaşı nihayet bittiğine göre, gerçek film değerlendirmesi yapılabilir.
şimdi ilk olarak; benim en ön değerlendirmem, bu film bildiridir. bugünün insanına devrim nasıl olacak, ne olacak, neyi değiştirecek bunu anlatmak için kurgulanmıştır. tanıtımdır. art niyetli arkadaşlar tkp tanıtımıdır diyorlar ama, nasıl bir türkiye de yaşıyorlar bilmiyorum.
bugün eğitim bedava dediğinizde, ne tepkiyle karşılaşıyorsanız, film bu tepkiyi vermiş. herkesin oturduğu evin sahibi olacak lafı kimseye mümkün gelmiyorsa bugün film mümkündür demiş.
napmayı planlıyordunuz? kapı kapı gezip ikna etmeyi mi?
devrimin dışında kalanlara devrimi anlatmış yani emekli bir çift, yalnız bir kadına, ücra bir köye.
bakın çok kritik bi nokta.
devrimden sonra dışında kalacaklara değil, bugün devrim fikrinden uzak kalanlara.
yoksa devrimin böyle olmayacağını; işçilerin bu kadar bi haber olmasının mümkün olmadığını bilmediklerini mi düşünüyorsunuz sahi?
devrim gümbür gümbür gelecek tabi. devrim işçilerle gelecek tabi. devrime önce onlar sahip çıkacak tabi. filmde gösterildiği gibi beş kişilik öğrenci korteji değil.
ama bugün kim uzaksa sosyalizm düşünden onlar içindir bu film.
başka bir yerde bakıyor yani, çoğu art niyetli gözden uzak.
korkuyorsanız insanların sosyalizmi hayal etmesinden, bunun için mücadeleye katılmasından korkularınız kendiniz yaşayın.
"böyle mi olacak mı devrim, peh" demenin elle tutulur yanı yok.
filmde halk alakasız gibi görünüyor doğru? iyi de hangi şapşal, yönetmenin "bakın biz devrim yaptık ama bilhassa habersiz yaptık bunu da göstermek için film yaptık" dediğini düşünüyor?
bariz belli ki, propanganda filmi bu. olacak devrimin değil, sosyalizmin programının propagandası.
şimdi ilk olarak; benim en ön değerlendirmem, bu film bildiridir. bugünün insanına devrim nasıl olacak, ne olacak, neyi değiştirecek bunu anlatmak için kurgulanmıştır. tanıtımdır. art niyetli arkadaşlar tkp tanıtımıdır diyorlar ama, nasıl bir türkiye de yaşıyorlar bilmiyorum.
bugün eğitim bedava dediğinizde, ne tepkiyle karşılaşıyorsanız, film bu tepkiyi vermiş. herkesin oturduğu evin sahibi olacak lafı kimseye mümkün gelmiyorsa bugün film mümkündür demiş.
napmayı planlıyordunuz? kapı kapı gezip ikna etmeyi mi?
devrimin dışında kalanlara devrimi anlatmış yani emekli bir çift, yalnız bir kadına, ücra bir köye.
bakın çok kritik bi nokta.
devrimden sonra dışında kalacaklara değil, bugün devrim fikrinden uzak kalanlara.
yoksa devrimin böyle olmayacağını; işçilerin bu kadar bi haber olmasının mümkün olmadığını bilmediklerini mi düşünüyorsunuz sahi?
devrim gümbür gümbür gelecek tabi. devrim işçilerle gelecek tabi. devrime önce onlar sahip çıkacak tabi. filmde gösterildiği gibi beş kişilik öğrenci korteji değil.
ama bugün kim uzaksa sosyalizm düşünden onlar içindir bu film.
başka bir yerde bakıyor yani, çoğu art niyetli gözden uzak.
korkuyorsanız insanların sosyalizmi hayal etmesinden, bunun için mücadeleye katılmasından korkularınız kendiniz yaşayın.
"böyle mi olacak mı devrim, peh" demenin elle tutulur yanı yok.
filmde halk alakasız gibi görünüyor doğru? iyi de hangi şapşal, yönetmenin "bakın biz devrim yaptık ama bilhassa habersiz yaptık bunu da göstermek için film yaptık" dediğini düşünüyor?
bariz belli ki, propanganda filmi bu. olacak devrimin değil, sosyalizmin programının propagandası.
artık haddini fazlasıyla aşmış iktidara karşı, parasız eğitim için 2 ekimde saat birde sakarya'da buluşmayla başlayacak, başbakanlığa yürüyüşle devam edecek mitingdir.
harçlara yüzde beşyüz zammı konuşmuş bir hükümet seneye yüzde 40, 50 gibi oranları kabul ettirecektir bize. asılmadıkça üstümüze gelmeye devam edecekler. "her üniversite mezunu iş bulmak zorunda değil" diyerek, bizlere iş garanti vermeden milyarca liraya imza attıran, emekçinin çocuğunun okumasının önüne yeni yeni engeller koyan, para yok diyerek harç alırken özel üniversitelerin bütçesinin yüzde 45ini destekleyen, işçiye memura sadece yüzde 2 zam yapan, gittikçe dışa bağımlı yapan, sömürüyü arttıran, yalan haberlerle gözümüzü boyayıp bizi körleşiren bu sisteme karşı sesimiz çıkmayacaksa neye ses çıkartacağız?
harçlara yüzde beşyüz zammı konuşmuş bir hükümet seneye yüzde 40, 50 gibi oranları kabul ettirecektir bize. asılmadıkça üstümüze gelmeye devam edecekler. "her üniversite mezunu iş bulmak zorunda değil" diyerek, bizlere iş garanti vermeden milyarca liraya imza attıran, emekçinin çocuğunun okumasının önüne yeni yeni engeller koyan, para yok diyerek harç alırken özel üniversitelerin bütçesinin yüzde 45ini destekleyen, işçiye memura sadece yüzde 2 zam yapan, gittikçe dışa bağımlı yapan, sömürüyü arttıran, yalan haberlerle gözümüzü boyayıp bizi körleşiren bu sisteme karşı sesimiz çıkmayacaksa neye ses çıkartacağız?
herkesin penisini büyük sanmak.
utana utana konuşmasıyla acaip sempatik olmuş adamdır.
bu senenin en iyi ankara festivalidir.
liselidir.
idam edilişinin yıldönümüdür. sembolik olmasının nedeni ecel olmayışıdır!!
bugünün; bu kadar önemle anılmasının nedeni yaptıklarının çok değerli olması kadar, cuntacı zihniyete hesap sormaktır!
bugünün; bu kadar önemle anılmasının nedeni yaptıklarının çok değerli olması kadar, cuntacı zihniyete hesap sormaktır!
koşarken ne yaktığını önündeki ekrana görmek isteyen insandır.
tabi genede gazetesini almaya koşarak giden insanları seviyoruz, yaşatıyoruz
tabi genede gazetesini almaya koşarak giden insanları seviyoruz, yaşatıyoruz
koynundaki siz olabilirsiniz ama o başkasıyla sevişiyordur.
mehmet ali erbil'in medya maymunu olmadan evvel, geleceğin en büyük oyuncularından biri dedirtten rolünü oynadığı tiyatro oyunu. aynısı tolga çevik'e de olmuştur.
"#5134270
küçükkene çevik kuvveti çelik kuvvet bilirdim."
yeni öğrendim bende..
küçükkene çevik kuvveti çelik kuvvet bilirdim."
yeni öğrendim bende..
fişleme kültürü değil de iftira kültürü had safhada olan kutuplaşmış ülkede terör örgütüyle bir tutulurlar.
eleştirirken "kafasındaki allahın takdiri" diyenlerin aksine duygu sömürüsüyle hastalığım kullanmaktan kaçındıkları gibi burs almayan yaptıkları işe saygı duyan/aldıkları bursun parasal miktarını geçip, şu ülkeden beş liranın bile okumak için ne kadar önemli olduğunun farkındadırlar.
(bkz: tecrübenin önemi)
aama inatla çabalar, bi kere içerik gereği çelişkili, biri ebeveynlere bunu anlatsın allasen..
aama inatla çabalar, bi kere içerik gereği çelişkili, biri ebeveynlere bunu anlatsın allasen..