bugün
- hep kendini suçlamak12
- arkadaşlar bakar mısınız10
- çocuğa yabancı isimler vermek3
- kılıçdarı destekleyen sanatçılar9
- yeni biriyle tanışmak5
- abd'nin b52 bombardıman uçağının düşmesi2
- lgs de 5 yanlış yapan kızı annesinin zorbalaması6
- 15 haziran 2026 belçika mısır maçı11
- son 20 yılın en gıcık lafı14
- kız arkadaşının giyimine karışmayan erkek22
- hangi manifest kızısın10
- havalar da ısındı9
- winamp msn messenger half life windows 983
- allah2
- ona bir şey söyle18
- hazır mantı6
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak6
- yalnız yaşamak12
- sözlük içi etkileşimin düşük olması3
- yks'ye öylesine girmek2
- kabe'deki skandal izdiham görüntüsü2
- güne bir şarkı bırak6
- maaşla çalışıp ben alfayım diyen erkek3
- kıyametin yaklaşıyor olduğu gerçeği6
- sigarayı tersten yakmak4
- eşini aldatan birini görünce yapılması gereken şey2
- true'ya arkadan sahip olmak15
- adolf hitler'in 6 milyon yahudi öldürdüğü yalanı4
- 15 haziran 2026 ispanya yeşil burun adaları maçı13
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- yapay zeka ile kod yazmanın getirdiği tembellik2
- devlet bahçeli4
- araplaşmış türkler3
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- ergenlikten kişilik analizi2
- 16 haziran 2026 iran yeni zelanda maçı10
- türkçe ezana kuduran türk3
- dandik üniversite mezunlarının ortak özellikleri4
- yanlız o hareketi yalnış yapıyorsun4
- eyüpsultan'da cookie dağıtan kız2
- götü büyük kadın3
- merhaba arkadaşlar ben geldim2
- baygın koku2
- sadece bayan entrylerini okumak4
- pizzanın kenarını yememek4
- güne bir söz bırak2
- şapka2
- kuran-ı kerim2
- namus takıntısı olan erkek17
- paşa gönlüm bilir2
entry'ler (15)
hakimlik sınavına hazırlayacak bir kurul olsun...
aslında istediğim bu ülkede medeni şekilde yaşayan, oturup kalkmasından öte resmiyetin ne olduğu hakkında bilgisi olan, lafın kısası özü istediğim adam hep ama hep ahmet necdet sezer olacaktır ama o olamayacağı için onun gibi bir hukukçu, medeni bir insan ve de sosyal devlet kavramını uygulayabilen bir kişi isterim. bunun yolu galiba bir hukukçudan geçiyor.
latife olsun diye ama biraz ciddi tabi ki...
(bkz: ibrahim altınsay)
latife olsun diye ama biraz ciddi tabi ki...
(bkz: ibrahim altınsay)
radikal gazetesinde genelde * uluslararası ilişkiler ile ilgili, insan haklarına bağlılığı dile getiren ve de uluslararası düzeyde ülkelerin politika ve ticari çıkarlarını açık şekilde yazan, dürüst ve mert yazardır.
eğer rona aybay gibi bir hocadan almışsanız bu dersi, ne oldum ne olmaya geldim gibi bir cümle ile aynada delirirsiniz. * hukuk'a girdereceğine adeta çıkartmaya çalışıyor gibi bir his doğurur içinizde.
radyo'da grace kelly adlı şarkıyı dinlediğimde 'ahan lan adam ölmemiş' diye kendi kendime anlık şok yaşamış sonradan şöyle bir video izleyerek şoku üzerimden atlatmıştır. *
https://www.youtube.com/watch?v=mC9UzFhNlbA
https://www.youtube.com/watch?v=mC9UzFhNlbA
vakti zamanında alpay ın besiktasımızdan fenerbahceye transfer olmasından sonra ınonude kapalıda adının hıc mı hıc eksık olmadıgı manken hatun kisi.
Devrimler cagının ve Spartakistlerin onderlerinden Rosa Luxemburg'un sevgilisi ve yoldası Leo Jogiches'e yazdıgı,kadın olarak askını ve mucadeleye adanmıslıgını doktugu mektupları.
1940'larda Woody Guthrie'nin de icinde yer aldıgı Almanac Singers adlı grubun uyesiydi.
baska dillere cevrilmesi olanaksız olan cekce bir sozcuktur. Adamakıllı acılmıs bir akordeon gibi sonsuz bi duyguyu, baska bircok duyguların bilesimi olan bir duyguyu anlatır.
bir akitte bir tarafın edimi ile diger tarafın edimi arasında acık bir nisbetsizlik bulunmasıdır.
bir akitte muvazaa, tarafların, yaptıkları akdin hic hukum dogurmaması veya gorunusteki akitten baska bir akdin hukumlerini dogurması hususundaki anlasmalarıdır.
kanundan,akitten veya orf ve adetten dogan egitme gorevi denmektedir. Tedip hakkına sahip kisiler, bu gorevin yerine getirilmesi sırasında, halin gerektirdigi ve saglıga zarar vermeyen sekilde davranıslarda bulunma hakkına sahiptirler. Yeni TCK madde 232/2 de tedip yetkisinin kotuye kullanılması, cezalandırılmıstır.
1825'li yıllarda Weber tarafından ortaya atılan bu kast sekline gore, fail bir neticeyi gerceklestirmek icin hareket etmis olmasına ve o neticenin gerceklesmesine ragmen, neticenin gerceklestigini zannederek yaptıgı ikinci bir hareketten neticenin gerceklesmesi halinde, tek sucun ve kasta dayanan sorumlulugunun kabul edilmesidir. Ornegin, failin oldurmek istedigi kisinin kafasına elindeki demir cubukla birkac defa vurması ve yere yuvarlanan magdurun oldugunu zannederek,cesedi ortadan kaldırmak icin ucurumdan asagı denize atması uzerine, aslında olmemis olan magdurun bagularak olmesinden oldugu gibi.
seyhulislam olarak atanacak kisilerin devletin en onemli yargı makamlarından gelmesi ana ılkedır. Adalet orgutunun en ust makamı olan rumeli kazaskerligi gorevinde bulunmak genellikle, seyhülislam olabilmek icin en onemli bicimsel kosuldur. Bundan baska, seyhülislamların ustun bir bilgi duzeyine varmıs bilge ve durust kisiler arasından secilmesine calısılırdı. Ancak sunu da solemek gerekir ki, ozellikle XVI. yuzyıl sonlarından baslayarak bu kosullara her zaman uygun davranılmamıs, iktidar kavgasında olan gruplar kendi seyhülislam adaylarını, hele bunalım sıralarında, padisaha kabul ettirebilmisler boylece seyhulislamlık cesitli grupların iktidar aracı durumuna gelmistir. Seyhulislamlar bazen , turlu nedenlerle, siyasal kavgaları kıskırtmıslar ve kisisel cıkarları icin devlet orgutunu tehlikeye atabilmislerdir.