bugün
- manifest grubu vs tarkan9
- kedilerin artık fare yakalamaması6
- sinem dedetaş6
- iş yerindeki kızın resmen yavşaması5
- diamond bosphorus26
- yeni parti53
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı16
- popüler yazarlara bulaşıp ilgi çekmeye çalışan tip2
- berkant gültekin'in gürsel tekin'e verdiği ayar5
- seni onaracağım diyen kadın3
- çaylaklıktan çıkıp 30 dk sonra yine çaylak olmak2
- sokakta dayak yiyen kadına yardım etmek5
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak12
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi4
- hikayeyi devam ettir54
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek3
- kelmangeeee maaageeee kaakooo kaakooo3
- kürtlerin 100 bin yıllık tarihi2
- kemal kılıçdaroğlu15
- sabah sözlüğe girenlerin kaliteli ve elit olması4
- penis ağrısına iyi gelen şeyler3
- camlar açık çıplak yatmak2
- gezi teknesinde kızlara dans eden erkek2
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin6
- dansör3
- öğrenci evinde edinilen alışkanlıklar2
- araba ve ruhsatı masaya bırakıp gitmek2
- allah olsanız peygamber yapacağınız kişi2
- salat nedir2
- cheeseburger2
- milliyetçi hareket partisi3
- nickten isim tahmini yapmak72
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- alman finolarının ortak özellikleri2
- türbanlı kızla sevişmek2
- sokakta kavga teknikleri15
- izmirlilerin bilmedikleri şeyler2
- arkadaşlar bakar mısınız28
- mezoterapi11
- pilot bir erkekle sevgili olmak11
- sözlük yazarlarının saatleri10
- geceleri uyutmayan dertler4
- çekirge7
- gününüz nasıl geçti bakalım9
- oje kurutucu cila2
- beşiktaş ve galatasaray'ın radarındaki futbolcu2
- bitkiler de acı çeker mi sorunsalı2
- büyük filmlerden büyük replikler3
entry'ler (14)
Tüm asık suratlı o liderler içinde gülümsemeye inatla devam eden tek lider Selahattin olduğu için oyum HDP'ye!
Bisikletçidir, pedli tayt kullanmak zorunda olan erkektir!
Sonunda Başbakanımızın bir şarkısı var. Geç bile kalmıştı. ilçe belediye başkan adaylarının bile merdiven altı stüdyolarda kendilerine şarkı yaptırdığı bir ülkedeyiz. Yeni şarkısıyla Sayın Davutoğlu gerçek bir siyasetçi olmaya ilk adımını attı. Hafife almaya gelmez. Hakkında şarkı yazılmış biri bir daha biz fanilerle aynı olamaz. Hayatı sonsuza dek değişti.
Davutoğlunun şarkısında Ayna grubunun meşhur ettiği, Kiziroğlu Mustafa türküsünün bestesi kullanılmış, şarkının sözleri tornistan edilerek Başbakana uyarlanmış.
Müteveffa Ayna grubundan Erhan Güleryüz de şarkıyı seslendirmiş. Hakikaten ismiyle müsemma güler yüzlü biridir. Koskoca başbakanı kıracak hali yoktu. Fakat biraz muhalif bir tabiatı olduğu da söylenir. Herhalde bu sebeple Sayın Davutoğluna türkünün tarihi hakkında bütün bilgileri aktarmayıp bir ince muziplik yapmış, sağ olsun böylelikle yüzümüzü güldürmüş.
Efendim açalım bir halkbilim yayını olan Folklor/Edebiyat dergisinin 1998 tarihli 15. cildini. Orada Mehmet Gökalpin Kiziroğlu Kimin Türküsü başlıklı bir makalesi var.
Makaleye göre türkünün kayda geçen ilk seslendirilişi 1948 senesinde Erzurum Halkevinde. Dursun Cevlani söylemiş, daha sonra Muzaffer Sarısözen notaya almış. Türkünün hikâyesi ise Dursun Cevlaniden derlenip 1958de Türk Folklor Araştırma Dergisinin 103. sayısında yer almış.
Yer almış da ne olmuş?
Şimdi bakalım Davutoğlunun şarkısının sözlerine:
Dualarla çıktı yola/ Umut yaydı sağa sola/ Reisle girdi kol kola/Bütün dünya tanır onu/ Tam bir Osmanlı torunu.
Yani Kiziroğlu Mustafa türküsü Tam bir Osmanlı torunu diye Davutoğluna uyarlanmış.
Peki kim bu Kiziroğlu? Cevabı 1982 Haziranında Bolu Valiliğinde yapılan Köroğlu Seminerinde ibrahim Aslanoğlunun bildirisinde. Kiziroğlu Mustafa bir Celali asisi. Hakkında 1588 ile 1589 arasında üç defa yakalanması için saraydan ferman çıkartılmış.
Fermanda özetle -hadi moda oldu Osmanlıcasını yazayım- bu Kiziroğlu Mustafa denen eşkıya reisi ebnayi sebile katl ve erbabın ve emvallerini nahb ü garet reaya berayaya salgun salmuş.
Yani ne yapmış: Çoluk çocuğu öldürmüş, ahalinin malını mülkünü gasp edip yağmalamış, halka ve çiftçilere zulmetmiş.
Yok artık bu kadarı da olmaz dedim. Osmanlı torunu diye başbakan öven şarkıda çocuk katili bir hırsızın türküsü kullanılmamıştır herhalde diye Celali isyanları hakkında temel kaynak olan Mustafa Akdağın kitabına başvurdum.
Bir baktım ki Kiziroğlu Mustafa celali başbuğudur yazmasın mı? Bulundukları yerlerin kasabalarına ve şehirlerine bela kesildiler diye eklemesin mi? Hem de yanar döner biri çıkmasın mı? O ve birçok tanınmış zorba bazen kapı ağalığında, bazen Celali başbuğlarının yanında görünüp durmuşlardır diye yazmasın mı kitapta?
Mehmet Gökalpin makalesine bakılırsa Kiziroğlu, Köroğluna sığınmış. Köroğlu da onun yanına Ayvazı katıp Doğuya insan dili bilen kuş (papağan) almaya gönderir, ancak bir soygun sonucu yakalanırlar.
Hikâyenin gerisi meçhul. isyanla başlayıp papağanda biten bir destan.
Her konuşmasında tarih şuurundan bahseden bir başbakana Osmanlının hakkında ferman çıkarttığı eşkıyanın türküsünden Osmanlı torunluğu çıkartmak pek yakıştı.
Bu türküyü Davutoğluna şarkı yaparak inceden kendisiyle eğlenenleri de cesaretleri ve oyunbazlıkları için tebrik etmek lazım. Vallahi adamcağızı protokol koltuğuna oturtup karşısında çalıp söyleyip bir güzel sarakaya almışlar.
Hadi şimdi hep beraber söyleyelim:
Geldi vatan aşkına Davutoğlu Ahmet Hoca Geceyi gündüze katan Adam kim, yiğit kim, dürüst kim kim kim
Hakikaten kim, kim, kim?
(bkz: )http://www.cumhuriyet.com...unu__Muzikli_Gulduru.html
Davutoğlunun şarkısında Ayna grubunun meşhur ettiği, Kiziroğlu Mustafa türküsünün bestesi kullanılmış, şarkının sözleri tornistan edilerek Başbakana uyarlanmış.
Müteveffa Ayna grubundan Erhan Güleryüz de şarkıyı seslendirmiş. Hakikaten ismiyle müsemma güler yüzlü biridir. Koskoca başbakanı kıracak hali yoktu. Fakat biraz muhalif bir tabiatı olduğu da söylenir. Herhalde bu sebeple Sayın Davutoğluna türkünün tarihi hakkında bütün bilgileri aktarmayıp bir ince muziplik yapmış, sağ olsun böylelikle yüzümüzü güldürmüş.
Efendim açalım bir halkbilim yayını olan Folklor/Edebiyat dergisinin 1998 tarihli 15. cildini. Orada Mehmet Gökalpin Kiziroğlu Kimin Türküsü başlıklı bir makalesi var.
Makaleye göre türkünün kayda geçen ilk seslendirilişi 1948 senesinde Erzurum Halkevinde. Dursun Cevlani söylemiş, daha sonra Muzaffer Sarısözen notaya almış. Türkünün hikâyesi ise Dursun Cevlaniden derlenip 1958de Türk Folklor Araştırma Dergisinin 103. sayısında yer almış.
Yer almış da ne olmuş?
Şimdi bakalım Davutoğlunun şarkısının sözlerine:
Dualarla çıktı yola/ Umut yaydı sağa sola/ Reisle girdi kol kola/Bütün dünya tanır onu/ Tam bir Osmanlı torunu.
Yani Kiziroğlu Mustafa türküsü Tam bir Osmanlı torunu diye Davutoğluna uyarlanmış.
Peki kim bu Kiziroğlu? Cevabı 1982 Haziranında Bolu Valiliğinde yapılan Köroğlu Seminerinde ibrahim Aslanoğlunun bildirisinde. Kiziroğlu Mustafa bir Celali asisi. Hakkında 1588 ile 1589 arasında üç defa yakalanması için saraydan ferman çıkartılmış.
Fermanda özetle -hadi moda oldu Osmanlıcasını yazayım- bu Kiziroğlu Mustafa denen eşkıya reisi ebnayi sebile katl ve erbabın ve emvallerini nahb ü garet reaya berayaya salgun salmuş.
Yani ne yapmış: Çoluk çocuğu öldürmüş, ahalinin malını mülkünü gasp edip yağmalamış, halka ve çiftçilere zulmetmiş.
Yok artık bu kadarı da olmaz dedim. Osmanlı torunu diye başbakan öven şarkıda çocuk katili bir hırsızın türküsü kullanılmamıştır herhalde diye Celali isyanları hakkında temel kaynak olan Mustafa Akdağın kitabına başvurdum.
Bir baktım ki Kiziroğlu Mustafa celali başbuğudur yazmasın mı? Bulundukları yerlerin kasabalarına ve şehirlerine bela kesildiler diye eklemesin mi? Hem de yanar döner biri çıkmasın mı? O ve birçok tanınmış zorba bazen kapı ağalığında, bazen Celali başbuğlarının yanında görünüp durmuşlardır diye yazmasın mı kitapta?
Mehmet Gökalpin makalesine bakılırsa Kiziroğlu, Köroğluna sığınmış. Köroğlu da onun yanına Ayvazı katıp Doğuya insan dili bilen kuş (papağan) almaya gönderir, ancak bir soygun sonucu yakalanırlar.
Hikâyenin gerisi meçhul. isyanla başlayıp papağanda biten bir destan.
Her konuşmasında tarih şuurundan bahseden bir başbakana Osmanlının hakkında ferman çıkarttığı eşkıyanın türküsünden Osmanlı torunluğu çıkartmak pek yakıştı.
Bu türküyü Davutoğluna şarkı yaparak inceden kendisiyle eğlenenleri de cesaretleri ve oyunbazlıkları için tebrik etmek lazım. Vallahi adamcağızı protokol koltuğuna oturtup karşısında çalıp söyleyip bir güzel sarakaya almışlar.
Hadi şimdi hep beraber söyleyelim:
Geldi vatan aşkına Davutoğlu Ahmet Hoca Geceyi gündüze katan Adam kim, yiğit kim, dürüst kim kim kim
Hakikaten kim, kim, kim?
(bkz: )http://www.cumhuriyet.com...unu__Muzikli_Gulduru.html
Bisikletle turlara çıkanların tercihi ve favorisi olan marka. Kadro boruları Cromoly 4130 serisi saf çeliktir. Bir çok modeli vardır lakin en bilineni;tur amaçlı üretilmiş Long Haul Trucker modelidir.
http://surlybikes.com/bikes/long_haul_trucker
http://surlybikes.com/bikes/long_haul_trucker
Tasarımı hiç değişmeyen kutsal üçgene sahip; sevimli, çevreci, en keyfli ulaşım aracı..
Bisiklet turuna çıkın.. en az bir ay yollarda sürünün.. garantili metod..
Sokakta top oynayan çocukların, kaçan topları sana doğru geldiğinde, topunu atmaları için sana; 'abi' değilde 'amca' diye seslendiklerini duyduğun andır..
Altı entry girmek içinde olur olmaz başlıklara saçmalakla eşanlamlı..
Hiç bir yardımcı yönteme başvurmadan direk bırakılması durumunda başarılı olunuyor.. denendi.. kendimden biliyorum..
Suçum değil - Fatih Erdemci..
Güneş kadar sıcak
Yıldızlar kadar uzak
Bedenim sana tutsak
Gözlerim tenine hasret
itirazım var yalnızlık hakkım değil
Bu ayrılık benim suçum değil
Güneş kadar sıcak
Yıldızlar kadar uzak
Bedenim sana tutsak
Gözlerim tenine hasret
itirazım var yalnızlık hakkım değil
Bu ayrılık benim suçum değil
Zoom özelliği gelse süper olacak uygulama..
Sahil kasabası kıvamında lakin il olmanın avantajını yaşayan, uyum sağlayıncaya kadar sorun yaşanan alışınca da başka yerlerde durulamayan kent.
"kgtek" Kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın..
dünyanın en güzel sesine sahip solisti olan über şahane grup..