bugün

entry'ler (22)

yazarların bugünkü mutluluk sebebi

bana layık gördükleri zamcıklı maaşı (primlerle) ayın yarısında çıkarmış olmam.

sürekli milleti evlendirmek isteyen kocakarılar

başımı yakan kocakarılardır. evlendikten sonra da çocuk sahibi yapmak için uğraşırlar. ilk çocuk olsa ikinci yok mu diye sormaya başlarlar. çocuklar büyür bu sefer de onların geleceği için planları senden benden önce yapmaya kalkarlar

velhasıl bunlar insanların hayatına önce burnunu sonra da bütün uzuvlarını sokarlar çıkmayı da düşünmezler.

sözlükten biriyle buluşmak

yıllar önce hanım hanımcık bir sözlük kızıyla yaptığım eylem.

anlaşma şu şekildeydi: birimiz diğerini beğenmezse ilk buluşmadan sonra görüşmeyi kesip üzmemek adına ikinci buluşmayı da yapacaktık.

ilkinden sonra hiç buluşmadık. çünkü aksi durumda ne yapacağımızı hiç düşünmemiştik ..

sözlük yazarlarının en büyük pişmanlığı

(img:#2199352)

geçmişe saplanıp kalmak

gecenin en güzel yerinde beni uykumdan bir kabusla uyandırarak, balkonda soğuğa doğru domaltıp, sigara yaktıran yaşam biçimi.

intihar

alarm gibi sürekli ertelediğim eylem. hani navigasyon yeni bir rota bulundu diyor ya. intihar düşüncem de öyle. girdiğim bir çıkmazda hemen yeni rota öneriyor: intihar.

insanı en çok yoran kendiyle olan savaşmış. mağlup gelirsen de yaşama hevesin tükeniyor. nerede okudum bilmiyorum da şöyle bir söz vardı "ya vaktinde ölürsün, ya da nasıl bir canavara dönüştüğünü görürsün"

ben canavara dönüştüğümü görmek istemiyorum. insan kalmamım da zor olduğu şu günlerde yine bu rotayı incelemek kalıyor geriye.

hayatta en çok istediğim şey kendi çocukluğuma babalık etmek. belki o zaman her şey çok farklı olurdu. gecenin bu saatinde aylar sonra sözlüğe girip, bunları düşünüp yazmak yerine, eşime sarılıp uyuyor olurdum.

sözlük yazarlarının itirafları

yukarıdaki entryi okurken farkettim ki ben de birkaç gün sonra 32 yaşına giriyorum. ama son iki yıldır 30 yaşındayım. 32 çok büyük lan oha. daha çocuk bile yapamadan 32 olunur mu?

geceye bir söz bırak

Bir Kızılderili Öğretisi diyor ki:

Bir atın susuzluğunu giderdiği yerden su iç; at hiçbir zaman kötü su içmez.
Kedinin yattığı yerde uyu,
Kurdun değdiği elmayı ye.
Sivrisineklerin yerleştiği mantarları korkusuzca topla.
Köstebeklerin kazdığı yere ağaç dik.
Yılanın ısınmaya durduğu yere ev yap.
Sıcak günlerde kuşların yuva yaptığı yere kuyu kaz.
Horozlarla beraber uyu ve uyan ki tüm gün için en sarı mısırlara ulaşabilesin.
Daha çok yeşillik ye, ki bir hayvandaki gibi güçlü bacaklara ve dayanıklı bir kalbe sahip olabilesin.
Daha çok yüzmeye git, ki kendini, bir balığın kendini denizde hissettiği gibi hissedebilesin.
Daha sık gökyüzüne bak, daha az ayaklara, böylece düşüncelerin daha net ve hafif olacaktır.
Konuşmak yerine, daha çok sessiz kal; böylelikle ruhun sakinliğe ve huzura erebilecek.

günün karikatürü

(img:#1757693)

evlilik

eşiniz kadın dizisi izlerken, kendine ayırdığı zamanı sabote etmemek için sözlüğe girip gezinmektir.

toplu taşımada sözlük okuyamamak

acı gerçek.

ben seni üzerim diyen kız

ben seni üzmem diyen çok güzel ağıza sıçıyorsa: üzerim diyen takdir edersiniz ki silker. uzak durun. dediğini yapacak olan kızdır.

bir sözlük kızına iltifat et

bu kadar güzel pasta yapamamayı nerede öğrenemediniz?

sözlük yazarlarının itirafları

psikiyatri servisinde yatan dedeme refakatçi olduğum bi akşam iki hasta zarsız tavla oynuyor. onları izliyorum. baya baya zar atma hareketi bile yapıyorlar, "3-5" diye kafalarından sayı söyleyip hamle yapıyorlar. sona gelindiğinde, birinin 4, diğerinin 1 pulu kaldı. 4 pulu olan zar atmış gibi yapıp "6-1 tüh ya" dedi. 6-6 dese oyunu kazanacak.

güldüm kendi kendime. dürüstlerdi en azından.

çok hayat tanıdım orda, daha doğrusu çok hasta.

mesela aynur abla. hamile olmasına rağmen sabah akşam çay sigara yapan bir kadın. doktoruna sordum karnındaki çocuğu istemiyormuş. onu geçtim evdeki 2 çocuğu da istemiyormuş. bir anne neden evladını istemesin?

diyeceğim o ki sabahları trafiğe, insanlara, hayat şartlarına, patrona vb. şeylere söverek işe giden ben artık akıl sağlığım için şükrediyorum. akabinde beden sağlığım için de.

hiçbir şey zarsız tavla oynatacak kadar kafaya takılmamalı bence.

kitap alıntıları

Bir ilişkiyi kadın başlatır, kadın bitirir.
Ama başlatan ve bitiren,
aynı kadın olmayabilir.

yüzyıllık yalnızlık.

gecenin sözü

görsel

aman deyim vurma beni! bi daha özledim diyemem.

yazarların ruh halini anlatan görüntü

görsel

muhabbet sarmayınca ben.

hoşlandığınız kişiye ilk adımı nasıl atarsınız

görsel

arapça küfür duysa amin diyecek insanlar

Evet varlar her zaman olacaklar. din söz konusu olunca sorgusuz kabul eden insanlar hep olacak dine en çok zararı da bunlar verecek. Fakat şu resmin fotomontaj olduğunun farkında değilseniz sizlerin de onlardan pek farkınız yok.

berbere saç tarif etme sıkıntısı

Bunlara kursta ne öğretiyorlar anlam veremiyorum. bir gün canıma tak edecek gidip yazılacağım kursuna. iş dolayısıyla şehir şehir geziyorum. memleketin her köşesindeki berberleri tattım. hepsi birbirinden beterdi. saçımı istediğim gibi kesen tek biri vardı o da yaklaşık 22 yıllık arkadaşım. evlendi mesleği bıraktı iyi mi? zaten istanbulda zor görüşüyoruz. yattı berber işi.

bir gün gittim Nişantaşına. kıydım paraya 150 Türk Lirasına saç kestirdim. biraz benim tarifim biraz da ustanın üstün bilgisiyle on numara oldu. Ohh lan dedim. ben bu şekli bozdurmam.

kesilme kıvamına geldiğinde önce fotoğraflı anlatım, ardından da elle tarif ettim. yapacağı şey çok basit. kafamın her yerinden aynı ölçüde kısaltacak. Bu kadar basit lan. kat kat kestirdiğim, 150 tl bayıldığım saçlarım kentsel dönüşüme kurban gitti gene. dozerle girdi çıktı eleman. sonrasında aynı fönü çekip baktık fotoğrafa.

-senin ağzına sıçayım, yaptığın tıraşı sikeyim, sertifikayı imzalayan kalemin amına koyim.

diyemedim. çekmecede ustura var. akıllandım ama. gidiyorum berbere sana bırakıyorum diyorum. zaten her halükarda bildiğini okuyacaksın. herife bildiğin bi kabarma geliyor.

ama ben çözdüm olayı. Bunlara tarif edince Sanki biz bol bilmiyoruz tribine girip bildiğini okuyorlar. paranız yoksa hiç zorlamayın. kaçınılmazsa zevk alın.

tanım olarak: her Türk erkeğinin onlarca kez başına gelen sıkıntı.
© copyright 2005 - 2026