bugün
- bu ülkede pezevenkler kemalisttir11
- göt deliği yalatmak8
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle22
- evlilik masrafları14
- enayimiknatisii5
- yazar alımları kapatılsın önerisi6
- bu dünyaya çocuk getirmek17
- krizi atlattık5
- ankara echoes4
- sssilvermist18
- selahattin demirtaş9
- kadınların aradığı erkek modeli3
- süt taşması5
- mourinho'nun türkiye'yi aihm'ye şikayet etmesi4
- ege üniversitesi4
- en gey özelliğiniz5
- dem ve parti ve pkk omurgasızlığı2
- güllü dondurma6
- insan olmaya ceyrek kala16
- gül gibi kız olma kriterleri4
- site bahçesinde tavşan görmek4
- dinleri de insan yarattı8
- en sevilen şiir mısraları5
- ünlemek5
- sözlukteki online kişi sayısının düşmesi3
- elektrikli araçların alınırlığı5
- katatespizartmasi5
- gül eşittir sen demektir3
- şırdanı görüntüsü ile yargılamak3
- gocu34
- ukrayna ya gitmek2
- anne baba özlemi7
- kız kardeş ağda yaparken odasına dalmak12
- gammazlar için duyurular2
- ısparta gül festivali3
- nervio nervio ve nervio arasında kalmak3
- babasina benzeyen erkeklerden hoslanan kiz9
- uludağ sözlük yapay zeka moderatör prompt'u12
- sssssilvermist3
- kylie jenner2
- hakan safi3
- yapay zeka moderatörü10
- en keko özelliğiniz3
- havanin çok sıcak olmasi4
- final dergisi dershaneleri2
- manda kaymağı2
- sevgili edinme konusunda hiçbir şey yapmayan insan4
- metafor kullanmak2
- naruto dayı ile 1 hafta vs 50 bin dolar2
- bursaspor2
entry'ler (148)
Topluma örnek oluşturan bireyler olarak daha fazla mı ceza almalı normal mi olmalı.
Pink - funhouse.
Suç ve Ceza.
Bir gün kapsülü elimde patladı. O da üstüme bir damla gelmiş hiç fark etmemiştim. Tüm gün boyunca okulda balık kokulu gezmiştim. Eve de gidememiştim. Herkes balık kokanı arıyordu. Komik ve kötü bir durumdu.
El bebek gül bebek büyüttüğüm ördeğimi kapıcımız kesip yemişti. Unutamiyorum. Hala acısı, o hıçkırıklı aglayışım dün gibi.
12 yaşındayken, 10 yaşındaki bir kızın burnuna çam dalı soktum. Sonra kız ağlayınca çıktı çıktı dedim. Fakat o çam dalı çıkmamıştı.
Beyaz şarap.
Bira.
Vodka.
Bira.
Vodka.
Küs olduğum herkesle barışırdım.
Annemle bol bol vakit geçirir, onunla uyurdum.
Sevdiğim insanla karşılıklı oturur saatlerce bakışırdım.
Annemle bol bol vakit geçirir, onunla uyurdum.
Sevdiğim insanla karşılıklı oturur saatlerce bakışırdım.
Milli içeceğimiz olan ayran tabii ki.
3 veya 13 olurdum.
Öğrenmesi çok zor olan bu alfabeyi, bilen kitle çok azdı. Okuma yazma oranı, eğitim oranı düşüktü.
0 rh'lar olarak daha çok ısırıldığımız ibretlik olarak doğrudur.
Tek başına koca bir binanın tepesinde, tüm şehri ayaklarının altına alarak oturup içmektir.
Kendisine benzer varlıklar ortaya koyuyorlar abileri ve ablaları. Bir daha bunları tuvalete yaparlar. Siz onun acemiliğinin kusuruna bakmayın.
eşşeğine nedir aq. Kadın bu kadın! yol arkadaşı, hayat arkadaşı. Eşşek dediğin nedir. Tamam hayvan da önemli bir varlık da seninle bir değil ki bu kadın denen varlık. Düşünebilen bir kesim kardeş, kendini yiyip içip sıçma harici bir faaliyet göstermeme noktasında hayvanla bir tutabilirsin fakat inan bana hayvan senden daha yararlı bu dünyaya. Eleştirdiğiniz kürt ve suriye kesimi bile senin zihniyetinden daha hayırlı lan! O derece vahimsin. Yazık. Direk en yakın noktada kendini imha et istersen. Bu gereksizlik fazla dünya için, oksijen israfı.
Eğitim sistemi bu şekilde olduğu sürece durumlar çok normal.
Ateş çemberinin ortasına atacaksın yanarak gebersin. Çimenlerin üstünde orlarda burlarda her yerdeler zaten. Güzel izmirimin karakter ortalamasını düşürüyorlar.
Denizden bahsettim, uçsuz bucaksız maviliğinden. Öfkesini dalga dalga yapıp nasıl köpürterek vurur kıyıya. Sevginin rengarenk bir türüdür, huzur veren. Yalnız değildir; martısı, vapuru, balığı bir de ona aşık ben…
Ne çok şey kaçırıyoruz hayattan. Dünün pişmanlığı, yarının endişesiyle yaşanamayan bugün. Ya bol geliyoruz hayata ya dar kalıyoruz.
Derinleştikçe duygular, sessiz çığlıklar atarsın. Anlatırsın, anlatırsın ama kim ne kadar alır anlayamazsın. Üşür mü insan temmuz akşamında bu sıcak havada ? Üşürmüş, üşürmüş hem de iliklerine kadar...
Vapur ol, yelken ol, duman ol. Haydi ne duruyorsun, at kendini denize! Atalım kendimizi denize. Belki içimizdeki çocuğun dışında her şey dalga olur da köpüre köpüre vurur sahile… / A.G.
Ne çok şey kaçırıyoruz hayattan. Dünün pişmanlığı, yarının endişesiyle yaşanamayan bugün. Ya bol geliyoruz hayata ya dar kalıyoruz.
Derinleştikçe duygular, sessiz çığlıklar atarsın. Anlatırsın, anlatırsın ama kim ne kadar alır anlayamazsın. Üşür mü insan temmuz akşamında bu sıcak havada ? Üşürmüş, üşürmüş hem de iliklerine kadar...
Vapur ol, yelken ol, duman ol. Haydi ne duruyorsun, at kendini denize! Atalım kendimizi denize. Belki içimizdeki çocuğun dışında her şey dalga olur da köpüre köpüre vurur sahile… / A.G.
Sabahattin Ali'nin değirmen adlı kitabındaki ilk hikayenin kahramanı. Şiddetle okunmalı. ilk okuduğumda dehşete düşmüştüm.
Mantık ve zeka. Var ama kullanamıyoruz ne hikmetse.
Azcık da sorgulama yeteneği olmalı. Her şeye körü körüne bu kadar da inanılmaz ki araştırmadan canım.
Azcık da sorgulama yeteneği olmalı. Her şeye körü körüne bu kadar da inanılmaz ki araştırmadan canım.