bugün

entry'ler (5)

kemalizm bir ucubedir

daha oy kullanmayan biri olarak savasta askerimiz yemek yiyemezken askerlerimiz acliktan olurken ataturk orada sigara icki iciyordu bunu kimse inkar edemez fotolari var askerlerimiz acliktan olurken neden ataturke bisey olmuyo adam surekli savasmissa neden hic vurulmadi vurulsa yada en azindan herhengiibir sey varsa neden bilmiyoruz sadece bi keremi ne attan dusmus diye biliyorum at hakli hep resimleri ataturkun durbunle dusmani izlerken peki neden sadece ataturkten bahsediyorlar silah arkadaslarinin adi nerde geciyo kim biliyo o sanli askerlerin adini son olarak eger din dusmani falan degilse hersey gectim hepsini neden sapka kanununu getirdi ne vardi yani takmassak avrupadan cok mu geri kaliirdik sarikla gezse nolurdu sanki diceksiniz sapkayla gezse olucekmiydi hayir olmicekti ama o bir sembol gibi bir sey neyse ve simdi herkes diyor bu ulkeyi nah avrupa birligine alirlar ataturkun amacu neydi acaba bize latin alfabesini getirdi sapka kanunu getirdi ne icin avrupalasmamiz icin Recep Tayip Erdoganin yapmaya calistigi sey ne ayni degillermi RTE diyebilirdi mini etek sort pantolon yasak ama demedi ataturk dedi ve Fatih Sultan Mehmet Han istanbulu fetheddikten sonra demiski yani tam hatirlamiyorum ama soyle biseydi sanirim[kim hurafe ve dedikodudan oteye gecmeyen batil gerekcelerle bu vakfin sartlarindan birini degistimesi kesinlikle haramdir]ben bu kadarini biliyorum ve ataturk o camiiyi muze yapti tavandaki 4 melekten 2sinin yuzunu actirtti
burada ben kendi dusuncelerimi yazdim kendine uymayan olabilir saygi duyarim onunda ban saygi duymsini isterim ve benim atalarim arapca farsca ve turkcenin karisimi olan Osmanlica konusuyorlardi ama ataturk cok avrupayi komusuyordu bunuda bir dusunun isterseniz bu arada bu baslik altinda atmak istemezdima ama en uygun baslik buydu kemalizim ucube degildir.

matematikten nefret etmek

matematikten hep nefret etmisimdir ama sonra fark ettimki hocadan dolayimis sonra hoca degisti hala matematikten nefret ediyorum ama sirf hocama olan saygimdan dolayi dersi dinlemeye calisiyorum.

enes batur

cok sempatik ve komik biridir yakinda bimilyon aboneye ulasacak.

ölmeden önceki son entry

naptim su hayatta uyumaktan baska diye dusunursem hicbirsey yapmadim bu hayatta.

kürtlerle bir arada yaşamak zorunda mıyız

tamam kendi ulkeleri gibi davranmalari bazen batiyo ama baska kalacak yerleri yok ulkeyi ikiyemi bolek nabak yani
[hepsi degil}.
© copyright 2005 - 2026