bugün
- manifest çocukların ahlakını bozuyor safsatası6
- norveçte bok olsam7
- kadınların penisi olduğu gerçeği4
- en merak ettiğin ulu yazarı30
- nervionun merak ettiği yazar19
- sinirli kadını sakinleştirmek17
- bugün açılacağım sözlük kızı12
- 40 yaş üzeri insanlar mesajlaşıyor mu sorunsalı13
- aşiyan2
- atatürk yerine mustafa kemal diyenler3
- erkeklerin zeki kadın sevmemesi9
- yazarları mutlu edebilecek küçük şeyler6
- son gammaz bukucu2
- herşeyi boşverip guru olmak2
- migros'un nussknacker satması3
- kızlar teklif ediyor efsanesi gerçek oluyor5
- manifest kızlarını sıralamak2
- sözlükte en çok güldüğünüz yazarlar9
- penis takası yapmak2
- doğum haritası5
- altı ok'a ihanet edip mührü başka yere vurmak19
- kürtler 5 yıl icerisinde türkiye yi ele gecirirler13
- yalnizca deli yalnizca sair21
- yakışıklı bir erkeğin yalnız olmasının nedenleri8
- atatürkün bilimden en uzak sözü8
- sevgilinin giyimine karışmak9
- komşuları itici yapan detaylar7
- anıtkabire gitmek vs hacca gitmek8
- bu sözlükte beni herkes tanır9
- selamın aleyküm desem kaç kişi aleyküm selam der11
- nickinde k harfi olan yazara olan aşkım15
- ciguli vs velvet9
- nervionun kedisi5
- devlete güvenmeyip ahbap'a güvenmek4
- arkadaşlar bakar mısınız21
- katatespizartmasi17
- istanbul üzerine nur gelecek4
- erecto biraderin roman olması4
- sapıkça başlık açan yazarlar7
- yeni seçimde akp halka ne vaadedebilir sorunsalı12
- ton balığını kim yiyor sorunsalı10
- ahlaksız başlık açan çaresizler5
- damarına basmak2
- zengin bacanak5
- kız arkadaşa gökyüzünü hediye etmek18
- dikkatleri çeken sözlük kızı7
- arabalı kadın arabasız erkek ilişkisi yürür mü5
- merak edilen erkeğin patates çıkması7
- gereksiz iyi olmak2
- sözlük kızlarından hiç astronot çıkmaması8
entry'ler (12)
aşklar türlü türlü...bir serseriye, yardıma ihtiyacı olan problemli birine, gerçekten size zararı dokunacak birine de aşık olabilirsiniz. bu aşkın evlilikle sonlanması mutsuzluğu da beraberinde getirecektir. hastalıklı ilişkiler -adına aşk deyin ne derseniz kabul- kişileri yıpratır. mutluluğu da mutsuzluğu da zehirlidir ve kolay kolay vazgeçemeyebilirsiniz.
eğer kişiliğiniz bazı ilişkilerin hastalıklı olduğunu kabul ediyorsa, aşk kavramının da kişiden kişiye değişebileceğini bilir. atıyorum x'e göre aşk huzurdur, güvendir, dinginliktir y'ye göre aşk deliliktir, sınırsız gelgitler yaşanır, onsuz insan geberir vs...
bu iki tip insanın evliliği birbirlerine 'aşk evliliği' gibi görünmeyebilir. ama her ikisi de aşk evliliğidir.
karşısındakine aşık olmadan evlenen insan büyük ihtimal para için evlenir. ya da statü kaygısı. bu tip evlilikleri tasvip etmiyorum. ama orada da bir 'aşk' var. o da para aşkı, sınıf atlama tutkusu. üstelik bu aşk iki kişinin arasında yaşanan aşktan daha tutkulu ve şehvetli olabilir.
son olarak dediğim gibi. aşklar türlü türlü...en güzeli iki kişi arasında yaşananı.
eğer kişiliğiniz bazı ilişkilerin hastalıklı olduğunu kabul ediyorsa, aşk kavramının da kişiden kişiye değişebileceğini bilir. atıyorum x'e göre aşk huzurdur, güvendir, dinginliktir y'ye göre aşk deliliktir, sınırsız gelgitler yaşanır, onsuz insan geberir vs...
bu iki tip insanın evliliği birbirlerine 'aşk evliliği' gibi görünmeyebilir. ama her ikisi de aşk evliliğidir.
karşısındakine aşık olmadan evlenen insan büyük ihtimal para için evlenir. ya da statü kaygısı. bu tip evlilikleri tasvip etmiyorum. ama orada da bir 'aşk' var. o da para aşkı, sınıf atlama tutkusu. üstelik bu aşk iki kişinin arasında yaşanan aşktan daha tutkulu ve şehvetli olabilir.
son olarak dediğim gibi. aşklar türlü türlü...en güzeli iki kişi arasında yaşananı.
türkiye sınırları içinde para veya büyük yerden gelen emir sonrası sessizliğe gömülen caanım varlıklardır.
etek ve pantolon'un yanısıra tunik, gömlek, kazak gibi kıyafetlerin üzerine de kullanılan aksesuar.
Ankara panora'da da bir mağazaları vardır.
Türk sinemasının sinemacılar çağı olarak bilinen '1950- 1960 döneminde pek çok filmde başrol oynamış sinema sanatçısı. atıf yılmaz'ın ilk eşidir. Kezban adında bir çocukları vardır.
(bkz: kezban arca batıbeki)
(bkz: kezban arca batıbeki)
Atıf yılmaz'ın nurhan nur ile olan evliliğinden doğan kızı. resim ve heykel sanatçısıdır. babasının bazı filmlerinde sanat yönetmenliği yapmışlığı da vardır.
sinemacı kimliğinin yanı sıra sinemaya girdiği ilk yıllarda resim ve sinema çalışmalarını bir arada sürdürmüştür. Hukuk bölümünü kazanmış olmasına rağmen gizli gizli akademi'de resim derslerine katılmış, burada öğrenci olmadığı anlaşılınca okuldan uzaklaştırılmıştır. sonrasında nuri iyem'in atölyesinde resim dersler almış tavanarası ressamları topluluğuna katılmıştır.
seslendirme'yi denetleneyen kişiye verilen ünvandır. son derece önemlidir çünkü senkron ve ses denetiminin dışında bu işe sanat gözüyle bakılmasını sağlayan bir yaratım sürecini sırtlanan kişidir. seslendirme yapacak kişilerin seçimi seslendirme yönetmenine bağlıdır.
türkiye'de liseden mezun olacak yurdum gençlerinin üniversitede okuyabilmek için girdikleri sınavdır. keşke
yaşamınızın 90 ila 120 dk sını alır. size koca bir hayat verir.
büyük ihtimal arkadaşı ve sevgiliyi 'eski' edecek durumdur.
sosyoloji, psikoloji,siyaset, tarih gibi pek çok alanla dolaylı ya da doğrudan ilişkisi bulunan, zor bir disiplindir. konuya hakim olmanız için pek çok şeyi bilmeniz gerekir. çok büyük bir genel kültür deryasıdır.
lakin, mezun öğrencilerine soru olarak
- öğretmen olabiliyor musunuz siz? layık görülür.
lakin, mezun öğrencilerine soru olarak
- öğretmen olabiliyor musunuz siz? layık görülür.