bugün

entry'ler (125)

ihtiyaç anında ilk kimi ararsın

aklıma belirli bir kişi gelmiyor açıkçası. Çünkü böyle durumlarda önce kendi çözümümü üretmeye çalışıyorum. Geçenlerde beklenmedik bir masraf çıktığında da uzun uzun kimden borç isteyebileceğimi düşünmek yerine seçeneklerime baktım. O süreçte Halkbank ihtiyaç kredisini kullandım ve işimi rahatça hallettim. En çok hoşuma giden şey de kimseye mahcup olmadan, kendi planımı yaparak süreci yönetebilmek oldu. bu devirde borç kimse vermiyor zaten bence. istemeye de utanıyorum bir tık. annem babamdan bile bugüne kadar aldığımı hatırlamıyorum.

https://www.halkbank.com....kredileri/ihtiyac-kredisi

ışıktan daha hızlı olan şey

eski sevgilimin yeni sevgili yapması. bir dur be kardeşim :D

kimseyi memnun edememek

ben herkesi memnun etmeyi bıraktım valla. yeter yani kendimi memnun edeyim kafi.

müze gezmek

geçen pazar günü yaptığım aktivite.

ben müze gezince farklı bir duyguya bürünüyorum. istanbul müze anlamında çok gelişmiş bir şehir. iyi ki bu şehirde yaşıyorum ve daha gezmediğim o kadar çok müze var ki. geçen pazar istanbul Resim ve Heykel Müzesi'ndeydim. çok güzel geçti arkadaşlarımla girdim. onlar ücret ödediler ben ise ödemedim. paraf kart sahibi olduğum için bir güzel ücretsiz girdim. benim gibi tutumlu bir insana bu kampanya çok iyi denk geldi. şimdi sırada topkapı sarayı'nın harem kısmına girmek var. çok merak ediyorum bakalım *

https://www.paraf.com.tr/...%B6stermeniz%20yeterlidir.

bir insana yapılabilecek en büyük kötülük

kul hakkı yemek.

hak yemek çok büyük günah arkadaşlar bilin istedim. çağ öyle bir çağ ki kurt kuzuyu dakika başı yiyor. en yakınına bile güvenmeyeceksin.

kalp kırıklığı

üniversite zamanında binbir emekle staj yapmasına vesile olduğum, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmediği arkadaşımla şuan konuşmuyorum. neden mi? staj yeri bulmuştum (yine kendi emeğimle) benim referansımla o da girdi ve benim önüme geçmeye çalışan beni ezen hareketler yaptı. çok kırılmıştım dehşet ve bencil olduğunu düşündüğüm için konuşmama kararı aldım. önce soğuk yaptım o da bunu anladı ve hemen yalnız kalmamak için başka gruba dahil oldu. insanoğlu çiğ süt emmiş derler ya aynısı *

gençler iş beğenmiyor diyen genç patron

katılıyorum. beğenmiyorlar tabi. eskiden asgari ücret ile işe başlardık yine de laf etmezdik. şimdi bakıyorum da neredeyse asgarinin iki katı alanlar işi beğenmiyor. anlamadım gitti. kolay para kazanmak bunlarda huy olmuş.

gençlere bazı faydalı nasihatlar

eğer aramızda kendi işini kurmak isteyen gençler varsa aşağıyı okuyun mutlaka:

Kendi işimi kurma hayaliyle yola çıktığımda, kafamda harika fikirler olsa da en büyük kabusum "Peki bu finansmanı nasıl bulacağım, benden ne teminatlar isteyecekler?" sorusuydu. Tam bu süreçte Halkbank’ın Gençiz Kredisi ile tanıştım ve kelimenin tam anlamıyla hayatım kolaylaştı. Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sayesinde arkamda kapı gibi bir destek hissettim. benden ek bir teminat bile talep edilmedi. Üstelik 1 milyon TL’ye kadar sunulan bu finansman, projelerimi hayata geçirmem için bana inanılmaz bir alan açtı. En güzeli de ne biliyor musunuz? işin henüz çok başındayken, daha fatura bile kesememişken ödeme stresine girmeyeyim diye 6 ay boyunca anapara ödemesiz dönem hakkı tanıdılar. Bu 6 ay bana ilaç gibi geldi * sadece işimi büyütmeye, sistemimi oturtmaya odaklandım. Genç girişimcilerin dilinden bu kadar iyi anlayan, bize güvenen ve ilk adımı atarken omuzlarımızdaki yükü alan bir yol arkadaşı bulduğum için gerçekten çok şanslıyım.

https://www.halkbankkobi....ileri/genc_z-kredisi.html

edebiyatın felsefe ve bilimden üstün olması

bilimden hiçbir şey bence üst değildir.

edebiyatı çok severim ama bilimin önüne geçemeyecek olan olaylar varken öznellikten, duygu ve düşüncelerden doğmuş olan ''edebiyat''ı üstün göremedim.

uyumak

son zamanlarda ihtiyacım olan şey.

babam vefat ettiğinden beri o kadar uzun süre geceleri çok sıkıntı çektim ki anlatamam. uyuyabilmek bile insana lüks gelir mi? rutin nimettir arkadaşlar.

ödemelerin üst üste gelmesi

valla şu sıra benim de başıma gelendir. kira, kart borcu, faturalar derken hepsi aynı haftaya denk gelince insanın eli ayağı birbirine dolanıyor. ben çözümü halkbank’ın ihtiyaç kredisinde buldum. ödemeler bindi diye dert yanarken mobil uygulama üzerinden şansımı denedim, çat diye onaylandı. en azından her yere parça parça borç yetiştirmeye çalışmak yerine tek bir yeri kapatıp önümü görmemi sağladı. taksitleri de kendi bütçeme göre yaydım, şu an kafam nispeten daha rahat. bu sarmala giren varsa bir baksın derim, en azından nefes aldırıyor.

https://www.halkbank.com....ihtiyac-kredisi-basvurusu

paraf kobi

işletmelerin finansal süreçlerini modernize etmek ve ticari faaliyetlerinde esneklik kazanmalarını sağlamak amacıyla Halkbank tarafından sunulan kapsamlı bir ticari kart çözümü. Mal alımlarında sağladığı taksitlendirme ve ödeme öteleme imkanları sayesinde işletme sermayesinin daha verimli kullanılmasına olanak tanıyor. Kart, akaryakıttan konaklamaya, ofis ihtiyaçlarından vergi ödemelerine kadar çok geniş bir yelpazede özel indirimler ve avantajlı kampanyalar sunuyor. abim kullanıyor 2 senedir ve çok memnun. işletme sahibiyseniz çok işinize yarar arkadaşlar.

https://www.paraf.com.tr/...cesitleri/Paraf-KOBI.html

yaz neşesi

sonunda be kardeşim.

gerçi mayıs geldi hala soğuk. ceketleri atalım artık

sözlük yazarlarının kahveleri

ice latte.

yaz kış farketmeksizin içtiğim o kahve. gerçekten soğuk içecekleri çok sevdiğimin kanıtı *

gerçek hayatta gördüğünüz ilk ünlü

irem derici.

çok yakından görüp annemin ireeeeemmmmm diye bağırması üzerine nasılsın abla diyen kişi. çok çok samimi ve tatlıydı aaahahahaha

geri dönülmek istenen sene

2019.

bakıldığında en mutlu senemmiş bilmiyordum. pandemi henüz yoktu, kayıplarımın olmadığı üniversiteden mezun olduğum ve 2 ay tatil yaptığım o muazzam sene.

hackathon

Halkbank ve Habitat Derneği birlikte güzel bir işe imza atmış: BiGE: Bilim Kızlarla Gelecek Hackathon.

Bu projenin Hackathon başvuruları da yakında kapanıyor, o yüzden ilgini çekiyorsa bence ertelememelisin. Yapay zekâ, sürdürülebilirlik ya da teknolojiyle ilgili aklında bir fikir varsa (ya da sadece merakın bile varsa) gelip denemek için çok iyi bir ortam sunuyor. Üstelik sadece yarışmak değil, süreç boyunca bir şeyler öğrenmek, yeni insanlarla tanışmak ve kendini denemek de cabası. Kısacası “ben bu alana biraz daha yaklaşmak istiyorum” diyorsan, başvurular bitmeden bir şans vermek hiç fena fikir değil. Genç kızlarımızın desteklendiği bu projeyi kutlarım.

Geleceğimiz parlasın diye. <3

https://www.halkbank.com....arla-gelecek-projesi-2026

yanlış insanlarla zaman geçirmek

10 yıl boyunca yanlış bir insanla zaman geçirdim ve bunu 10. yılın sonunda anladım. nasıl anlayamadın demeyin arkadaslar bazi seyler yeni yeni oturuyor...

arkadaşlar sizce saçımı hangi renge boyayayım

patlıcan moru ve karamel kahve ikisinden birini seç bacım çok ünlü.

kadınlara asla söylenmemesi gereken sözler

Günlük hayatta fark etmeden kurulan bazı cümleler, karşı tarafı düşündüğümüzden çok daha fazla incitebilir. Özellikle kadınlara yönelik “Ne aldın yine?” ya da “Çok alışveriş yapıyorsun” gibi ifadeler, çoğu zaman sadece bir yorum gibi görünse de aslında yargılayıcı bir tona sahip bence. Oysa alışveriş, kimi zaman bir ihtiyaç, kimi zaman da kişinin kendine ayırdığı küçük bir motivasyon alanı. Bu noktada önemli olan miktardan çok, kişinin bunu nasıl yönettiğidir. ben paraf kadın kartım ile ayda en az 2 kere giyim alışverişi yapıyorum valla. kimse üzerime gelmesin *

https://www.paraf.com.tr/...esitleri/Paraf-Kadin.html
© copyright 2005 - 2026