bugün
- garanti bankası13
- anın görüntüsü12
- koltukta uyumak10
- akp ve chp'nin birbirinden farkı olmaması8
- diyanetten skandal cuma hutbesi13
- uludağ sözlük zirvesi29
- 9 yaşındaki felçli çocuğa yoğun bakımda tecavüz25
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması28
- ekrem imamoğlu13
- otizmliye cennet garanti mi15
- 80 yaşında olmak11
- aykolik'in gönüllerin yetkilisi olması9
- ülkemde başı açık kadın istemiyorum15
- muhalifler neye muhalifler21
- müge anlı mı esra erol mu9
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri26
- piyasadaki en adam gibi sigaranın rothmans olması13
- tas kafa saç modeli9
- faiz yemenin wow haram olması12
- kemalizm9
- sözlüğün 18 yaş altına hitap etmesi9
- masklavinin bu aralar çok gergin olması32
- vampirov'a sorular17
- küresel nerde yahu9
- eski bir anı hatırlamak16
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir15
- cin görünce yapılması gerekenler18
- ölüm10
- bunlar çürük bunlar sürtük diyen cumhurbaşkanı21
- mühendis erkekler16
- true nun çaylak olması9
- 2 yaşındaki bebek öldüresiye dövüldü20
- gelmiş geçmiş en güzel türk kadın oyuncu12
- tayyip erdoğanın türkiyeyi fetöden kurtarması23
- 1 mayıs işçi bayramı25
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye15
- reis dünya lideridir10
- cumhurbaşkanlığı yolunda kaç chp'li telef olacak18
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi10
- putin doğalgazı kesince karanlıkta kalan avrupa9
- yazarların ruh hali9
- menzil şeyhinin çakarlı aracı20
- 1 115 000 tl lik restoran hesabı8
- aykolik'in eski sevgilisinden şok açıklamalar9
- akepeye oy verenlerin tipleri29
- hayvanseverlik adı altında insan düşmanlığı yapmak8

entry'ler (283)
güzel müzikler çalıp her duyguda program yapan pek bir amatör internet radyosu şeysi. arkadaşlarla aynı odada otururken birlikte müzik dinler gibi. her telden müziği mide bulandırmadan yediren gıda sanayi, radyo mukavemet.
radyomukavemet.blogspot.com akşam - sabah arası yayında, herkesi bekleriz.
radyomukavemet.blogspot.com akşam - sabah arası yayında, herkesi bekleriz.
(bkz: ceci n est pas une pipe)
Meral'e değil, Meral'in resmine aşık olan bir adamın hikâyesi -en azından filmin ilk yarısı için- Erksan'ın kadraja titizlikle ve birçok sahnede simetrik olarak yerleştirdiği karakterleriyle, müthiş istanbul görüntüleriyle ve bitmeyen yağmuruyla takdiri hak eden bir film. Klişelerle dolu değildir, bilhassa klişeleri yaratan filmdir, Yeşilçam'ın melodramlarının ayak seslerini bu filmde duyabilirsiniz:
--spoiler--
Zengin kız - fakir oğlan
Kavuşup da birlikte ölenler
Zengin kızın zengin babası
Zengin kızı seven kötü adam
--spoiler--
Sonlara doğru melodrama kayan senaryosu ve zaten az olan diyalogların da kötü yazılmış olması yüzünden eleştirilebilir, ama çekim kalitesi, sembolik anlatım gücü, yakın plan çekimler ve yakalanan görüntüler açısından Türk sinemasında bir milad olduğu yadsınamaz. Keşke, "Meral idesi" üzerine daha çok yoğunlaşsaydı.
Meral'e değil, Meral'in resmine aşık olan bir adamın hikâyesi -en azından filmin ilk yarısı için- Erksan'ın kadraja titizlikle ve birçok sahnede simetrik olarak yerleştirdiği karakterleriyle, müthiş istanbul görüntüleriyle ve bitmeyen yağmuruyla takdiri hak eden bir film. Klişelerle dolu değildir, bilhassa klişeleri yaratan filmdir, Yeşilçam'ın melodramlarının ayak seslerini bu filmde duyabilirsiniz:
--spoiler--
Zengin kız - fakir oğlan
Kavuşup da birlikte ölenler
Zengin kızın zengin babası
Zengin kızı seven kötü adam
--spoiler--
Sonlara doğru melodrama kayan senaryosu ve zaten az olan diyalogların da kötü yazılmış olması yüzünden eleştirilebilir, ama çekim kalitesi, sembolik anlatım gücü, yakın plan çekimler ve yakalanan görüntüler açısından Türk sinemasında bir milad olduğu yadsınamaz. Keşke, "Meral idesi" üzerine daha çok yoğunlaşsaydı.
Gözleri sürmeli değildir, doğuştandır. Dalga geçmeyiniz, geçenleri uyarınız.
konformist ile yayında olan radyo. bekleriz.
konformist adlı arkadaşla kafasına göre yayındadır.
türlü metaforlara açık olan bir cümlenin öznesi olan köpeklerdir.
kişi "bende cin var/bana büyü yapılmış" der, ve böylece anlamış olursunuz. Çok basit işte lan.
"Evrimin aratürleri tükensin. Ve tükendi de..."
acilen tehcir edilmesi gereken türktür. yolda ölürse, susuzluktan öldü deriz, vurulursa biz vurmadık deriz, münferit vaka olduğu için kimsenin de dikkatini çekmez hem. Bir de kitap yazdık mı tamamdır, içine de "3 maymun" temalı bir şeyler karaladık mı, servise hazırdır.
(bkz: resmi tarih yazma rehberi)
(bkz: resmi tarih yazma rehberi)
bu gerçeklerden biri de "ateistse sataşılır be aabi" deyü deyü sığ ve temelsiz iddialarla ateiste sataşanların hep varolacağı gerçeğidir.
- Hem de nasıl sataşılır be aaabi.
- Hem de nasıl sataşılır be aaabi.
an itibarıyla benden yazar olmaz'la yayındadır. bekleriz.
http://www.radyosol.org/canliyayin.php
http://www.radyosol.org/canliyayin.php
akla gelmezler, aklını alırlar.
not: çok pis ülkücüyümdür, yaklaşanı yakarım.
not: çok pis ülkücüyümdür, yaklaşanı yakarım.
benden yazar olmaz'la yayında olan radyo. çok kalabalığız, 30 ekim 2009 özel yayını var.*
dokunanların lanetlendiği, bir daha ömürleri boyunca katiyen ortaya argüman süremedikleri, sürdükleri zamansa ivedilikle "kavanoz," diye kendilerine hatırlatılıp argümanlarının bertaraf edildiği şanlı kavanozdur.
niye dillendirildiğine anlam veremediğim eylemdir. sanane olm -olm diyorum özellikle- istediğini giyer, hele ki şu "hak eder" "tehlike geliyorum demez" minvalindeki yorumlar yok mu, pek şahaneler, ataerkil toplumun sizi gidi namus bekçileri sizi. Ama üşürsün ha, bari tavsiyede bulunayım.
sorostur, cia'dir, fbi'dir, feto'dur, amerika'dır. kim diyor? ben diyorum. kanıtım var mı? yok. Kanıta ne gerek var? tabii ki gerek yok. Niye yok? çünkü ben her şeyi bilirim. tamam abi.
öteberi'nin çaldığı sımsıcak şarkılarla yayına devam eden radyo.