bugün

mühendislik okuyanların sormaya gerek duymayacakları soru.
kazanıp okuduğunuz bölüm ve sizinle alakalı sorudur. kapasiteniz ve azminiz yetiyorsa kazanırsınız ve okursunuz.
Ders çalışmak zordur.
kanımca yanıtı "eskiden kazanmak zordu, şimdi okumak zor." olan soru.

eskiden fakülte ve kontenjan sayısı az olduğundan öss adayları yerleştirilme konusunda çok sıkıntı çekiyordu. bundan dolayı öss özellikle 1990'ların gençlerinin gözlerinde medya tarafından çok büyütüldü, sonraki yıllarda öss'ye aşırı büyük anlamlar yüklenilmesine neden oldu. ancak kontenjan sayısının azlığı fakültelerin niteliğine de yansımıştı. lisans mezunu birinin işsiz kalması, devlet kadrolarına atanamaması pek sık rastlanan bir durum değildi.

şimdi ise vakıf üniversitelerinin de sonsuz katkılarıyla her yere zibil gibi fakülte açıldığından kontenjan sayılarında büyük artışlar oldu ve dolayısıyla üniversite kazanmak kolaylaştı. bu da lisans mezunu sayısının artması dolayısıyla lisans mezuniyetinin eski önemini kaybetmesine neden oldu. iş bulabilmek için lisans mezunları arasında fark yaratan biri olmanın önemi arttı. arz fazlası karşılanamadığından, atanamayan mezun sayısında patlama oldu ve devlet kadrolarına yapılan atamalarda torpil gibi etik dışı faktörlere daha çok başvurulur olundu. ayrıca üniversitelerdeki artan terör olayları, siyasete bulaşmadan bilim üretmeyi ve derslere odaklanmayı zorlaştırdı. sonuç olarak üniversiteler bir nevi yüksek liselere dönüştüğünden "üniversite" okumak eskisinden daha zor oldu.
Bunları bırak asıl yaşamak zor. *
ikiside bi sikime yaramaz. ikiside boş adamın işi. Ama maalesef ikisinide yapmak zorundayız. Mesele ne para, sex, luks arabalar. Gerisini siktiret.
kesinlikle kazanmak daha zor.
En zoru kpss.
Üniversiteyi kazanmak zordur. Üniversiteye girdin mi gerisi senin çalışmana bağlı.
bölüme göre değişir o mevzu. eğer sayısalcıysanız hep çiledir bu işler...
Oğlumdan biliyorum.tippi kazanmasına okumasına zor.akıl işi değil.
okumak daha zordur. gerçi kazandığın -kazanmak - bölüm de önemli bir faktör. üniversite giriş sınavını mühendislik egitiminin yanından geçirmem mesela ben.
Okumak.
Kazanmak kolay bir sene çalışırsın kazanırsın ama okumak öyle değil. Kazandın. Ondan sonra ailenden uzaklaştın. Her sene finaller gibi bir illetle uğraştın. Heran paranın bitip sıkıntının başlaması da cabası. Tabii ki zorlukları bu kadar değil. Daha mezun olacaksın vs vs.
Yani adamı bitirir.
Parası olmayana okumak, parası olana kazanmak zordur.
Sadece ders çalışmak açısından değerlendirsek bile okumak daha zordur. Kaldı ki maddi manevi ne zorlukları var öğrenciliğin.
eğerki liseliysen üniversiteyi kazanmak zor , üniversiteyi kazanmışssan okumak zor bence üniversiyeyi kazanmak zor olduğu kadar okumasıda zor...
üniversite okumak ve kazanmak kolay.

ancak üniversiteden bilgili ve donanımlı bir şekilde mezun olmak çok çok zor.
Valla ne diyeyim final haftasında olunca şimdilik okumak gibi. Aslında bir arkadaşın da dediği gibi stres hiç bitmiyor. Emekliliğe artık.
Eğer uniye hazırlanıyorsan uniye hazırlanmak zordur. Kazandın diyelim okumak zordur. Özet geçmek gerekirse herkes en büyük dert bende var diyor. Kısacası hayat zor siktir et.
iyi puanla okul kazanıp iyi bölüm bitirmiş gelecek vaadeden başarılı öğrenciliği olmuş mezun kişiler dururken onun bunun yakını ne idüğü belirsizlerin müdür-bakan-idareci olduğunu görmek en zoru.

tanım; cevabı şartlara bağlı soru.

kazanmak zor. çok iyi bildiğin konuları şakır şakır anlatabilecek bilgiye sahipken abidik gubidik soru formuna sokulduğunda beyin yakıyor. sayısal kolay. formülize olduğu için gidilecek yol belli. fakat o beyin sulandıran itinayla hazırlanan sözel soruları hazırlayanları ömrümce en derin saygılarımla yadedeceğim.
bana göre okumak zordur. herhangi bir bölümü kazanabilirsin sonuçta (bkz: erzincan raylı sistemler işletmeciliği) *
kazanmak zordur bitirmek maddi gücünüz var ise yıllar sonra bile mümkündür. konu iş bulmaya geldiğinde doğru meslek seçtiyseniz ve ben o paraya çalışmam demiyorsanız sorun olmayacaktı( maaş zamanla artar dert etmeyin).
Kazanmak daha zor. Hep "üniversitede vize ve finallere çalıştığım kadar sınava çalışsam çok daha iyi yerleri kazanırdım" derler bende tam tersi oldu. Üniversite sınavlarına çalıştığım kadar vize ve finallere çalışsaydım alttan dersim olmazdı maalesef ki.
bitirmek.
Özel sektör daha zor. Mal dolu piyasa.
güncel Önemli Başlıklar