bugün

öğrenciyi giderek strese sokan durumdur. ilk önce d yi işaretlemişsindir. diğer soru da d çıkar. aaa ne güzel lan bu da d çıktı dersin. sonra üçüncü soruyu bitirirsin ve bakarsın ki o da d. yavaş yavaş içine bir kurt düşmeye başler. işaretlerken elin titrer ve beynini kemirir acaba yanlış mı diye. hele ki dördüncüsü de d çıkarsa ip orda kopar.
(bkz: ya kısmet)
(bkz: öss de insanı çökerten durumlar)
üçten fazla olması durumunda sorulara tekrar bakmayı gerektiren eylem o haldeyken motive olunamaz*
öss'de başgösteren "ya tutarsa" durumunun resmidir. bundan sonra iki seçenek kalmaktadır; ya sorulara olduğu gibi devam etmek ya da sonradan çözülen sorularda -ki bu durum özellikle yoruma dayalı sorular için geçerlidir- "lan yukarıda (atıyorum) b şıkkını çok işaretledim. bu da c olsun.".

doğru/yanlış bir seçim yapmak zorunda bırakır insanı.
doğru bile olsa insanın psikolojisini bozan durum
aynı şık sayısının üçü geçmesi halinde genelde soruların baştan çözülmesi ve aralarında iki şık arasında çelişkide kalınmış olanlar varsa silinip diğer şıkkın işaretlenmesi gelir akabinde bu durumun.*
Y.O.K 'e verilmek istenen bir balans ayarının sonucudur. Sonuçları bilgisayar okuyacağından ulasılmak ıstenen sonuc pek verım olmasa da insanın kendi iç huzuru ıcın onemlı bır eylem olabılır.*
(bkz: ayar olmak)
biraz tedirginlik yaratır. bu cevaplardan muhtemelen birinin yanlış olacağı gerçeğini akla getirir.
acaba götüme girer mi korkusuyla yapılır. sorulara teker teker bakılır cevaplar doğru görünür. ama hayır bu kadar şık peşpeşe gelmez var bu işte bir cenabetlik diye de düşünülmeden edilmez. sınav sonunda birey şizofren bir ruh haliyle yaşamına devam eder.

(bkz: öss nin insan hayatına etkileri)
dört tane işaretlenmişse eğer bir tanesi kesin doğrudur , diğerlerini allah bilir.
(bkz: ben bilmem beyim bilir)
madde bagimliligina kadar goturebilir bu olay.
"anne ben a maddesinin bagimlisi oldum. ondan baskasini isaretleyemiyorum."
iki şık aynı işaretlendiğinde bi kendine güven vardır. Üçücüden sonra o güven yok olur acaba hangisi yanlış korkusu başlar. Ve 3 soru tekrar değerlendirmeye alınır.
zaten başlı başına saçmalıklarla dolu olan öss sisteminin,içinde bu tür dalaveraların olması,üniversite adaylarıyla dalga geçmekten başka birşey değildir,yazıktır oynamayın hayallerlerle.

(bkz: psikolojik savaş)
ne oluyor lan burda dedirtir insana, içini ve beynini kemirtir.
sonucun doğru olduğundan emin olunduğu halde, içe ister istemez kurt düşer. ardından aynı cevap verilen soruları tekrar kontrol etmek vaciptir.
sikki tutmaktır, türkçe karakter mağduruyeti olmaksızın.
(bkz: kiyamet alametleri)
(bkz: öss de tüm sorularda aynı şıkkı işaretlemek)
sınav esnasında düşünmeniz gereken milyon tane şey varken zart diye gündeminizin ilk konusu olur. geri dönüp kontrol etsem mi yoksa devam edip en az 1 yanlışı kabul etsem mi düşüncesi dakikalarınızı götürür.

siz kusursuz bir sınav beklerken o andan sonra asla kusursuz olmaz sınavınız.
her şıktan eşit sayıda olduğundan net sonucunu sıfır yapacak durumdur.
öss'nin teorik bilgi dışında şeylerinde ölçümünü yaptığının en bariz göstergesidir.
(bkz: ya tutarsa)
bir yandan kuşkulanırken diğer yandan "adamlar bilerek böyle yapıyor bizim şaşırmamızı istiyor." diye düşünerek kendimi avuttuğum durumdur.
(bkz: uzun süredir çıkmayan şıkkı işaretlemek)
4 tane üst üste geldiğinde hass.tir sı.tık mı diye düşüneceğimiz şey.