bugün
- cinler sizinle nasıl iletişime geçiyor9
- öbür sözlükte uluya kerhane denmesi11
- atatürk'e alerjisi olan tipler7
- 18 ay askerlik yapanlar nasıl yaptı sorunsalı8
- ahlak duygunuzu nerden alıyorsunuz4
- türk erkeği endonezyalı kız evliliği6
- kolay gelsin denilen esnafın cevap vermemesi3
- erkekler zıçar kızlar kakaloş yapar3
- sözler köşkü6
- normal sözlük ismi ne2
- sıpsıkıcı olmanız4
- saçını mora boyatan kızın amacı3
- 2026 yılı türk biralarının içilemez hale gelmesi21
- burcu akrep olan birini akrep sokması3
- askerde sözlüğe girmek4
- bodofff2
- damarsız tüysüz manisa yaprağı15
- günümüz çocuklarının ana babayı saymaması2
- ataköy'deki anyma konserinin iptal edilmesi3
- şikeci amedspor5
- sırrı süreyya önder28
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri11
- sözlükte evlenecek adam kalmaması3
- silver ile evlenecek erkek52
- abdullah öcalan orospu çocuğudur18
- dün gece ne oldu13
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası26
- sözlüğün bitmiş olması3
- müslüman cinler2
- göğüs kıllarım çıkmıyor16
- mesaj atıp konuşmayan kız2
- 1948 arap israil savaşı2
- bir yazarın profiline girip entrylerini okumak7
- el chadaille bitshiabu9
- fasulyeyi akşamdan suya koyan erkek5
- osmanlı'ya alerjisi olan tipler4
- osmanlı torunuyum diye gezen çomar4
- tutmayan başlık açma rehberi7
- sarapci koala58
- hristiyanlık4
- anın görüntüsü16
- bazı şarkıları dinlemekten korkmak4
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın17
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- sevgiliyle yaşamanın normalleştirilmesi4
- rica ediyorum arkamdan konuşmayın12
- kalabalık umumi tuvalette penislerin çarpışması5
- askerlik anıları6
- tarantino star wars'ı çekseydi nasıl olurdu2
- sözlükteki linç kültürü12
1. geçmişte yaşanmış olayların, genelde komik ya da kısmen utanç verici olması durumunda, anlatılmasından hemen sonra eklenen sözdür. bir nevi savunma sözüdür.
örneğin;
- hiç sigara içtin mi abi sen?
- bi' akşam annem bizi babamla maç izleyelim diye evde bırakıp komşuya gitmiş. babamın sigarası da sehpanın üzerinde duruyor. hemen içinden bi' dal aldım babam tuvalete gider gitmez. koşa koşa çekmeceme attım odama gidip, hemen geri döndüm babam çıkana kadar salona. ertesi gün sokağa çıktık, emrelerin evin önündeyiz. mahalleden arkadaşlarla maç yapacağız. cebimden o dal sigarayı çıkardım, bizim emre de gitti kibrit aldı geldi. yaktım güzelce. daha hiç sigara ağzımıza koymamışız nasıl yandığını da bilmiyoruz tabi. çekmedim içime, yanmıyor, emre "çek içine yanmaz öyle der hep babam" dedi. çektim... beni bir aldı öksürük... akşama kadar öksürdüm, tiksindim... hey gidi... çocukluk işte...
2. ailelerin çocuklarının yaptıklarını savunmak için kullandıkları sözdür.
örneğin;
misafir gelmiş evinize, gidiyorlar. yolcu ediyorsunuz ve sizin ufaklık birden şakıyıveriyor son derece sevimli ve gülümseyerek;
- güle güle gidin, bi' daha bizi rahatsız etmeyin!
misafirler oldukları gibi kalıyorlar, yalandan gülümseyerek "ay canım" falan diyorlar, ve işte anneniz son derece sevimli görünmeye çalışarak;
- ehehe! çocukluk işte!
örneğin;
- hiç sigara içtin mi abi sen?
- bi' akşam annem bizi babamla maç izleyelim diye evde bırakıp komşuya gitmiş. babamın sigarası da sehpanın üzerinde duruyor. hemen içinden bi' dal aldım babam tuvalete gider gitmez. koşa koşa çekmeceme attım odama gidip, hemen geri döndüm babam çıkana kadar salona. ertesi gün sokağa çıktık, emrelerin evin önündeyiz. mahalleden arkadaşlarla maç yapacağız. cebimden o dal sigarayı çıkardım, bizim emre de gitti kibrit aldı geldi. yaktım güzelce. daha hiç sigara ağzımıza koymamışız nasıl yandığını da bilmiyoruz tabi. çekmedim içime, yanmıyor, emre "çek içine yanmaz öyle der hep babam" dedi. çektim... beni bir aldı öksürük... akşama kadar öksürdüm, tiksindim... hey gidi... çocukluk işte...
2. ailelerin çocuklarının yaptıklarını savunmak için kullandıkları sözdür.
örneğin;
misafir gelmiş evinize, gidiyorlar. yolcu ediyorsunuz ve sizin ufaklık birden şakıyıveriyor son derece sevimli ve gülümseyerek;
- güle güle gidin, bi' daha bizi rahatsız etmeyin!
misafirler oldukları gibi kalıyorlar, yalandan gülümseyerek "ay canım" falan diyorlar, ve işte anneniz son derece sevimli görünmeye çalışarak;
- ehehe! çocukluk işte!
hıı pışık dediğimizde laf soktuğumuzu, hey bebek külotun ne renk diyince çekici olduğumuzu düşünürdük. ( hoş hiç külotun ne renk demedim ama )
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar