bugün
- sözlüğün vahşi kelebeğine eş arıyoruz25
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- penis boyu takıntısı6
- hangi yazarla çift olursunuz28
- uyurken ağzına böcek girmiş olma ihtimali2
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı7
- whatsapp telegram discord grupları sözlüğü bitirdi18
- sabah tostu3
- berna laçin'in gözaltına alınması41
- ya bi siktirin gidin15
- itlik kopukluk2
- silvermist sözlükten gitmesin kampanyası11
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun19
- recep tayyip erdoğan13
- zamanda kaybolmus yazar2
- 144p film izlemek2
- bir erkeğe ilk adım nasıl atılır18
- ucan tekme atan hipopotam43
- akp de fon krizi tartışmaları3
- düş sokağı sakinleri4
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık19
- ingiliz dili ve edebiyatı bitirmek4
- sözlükte bile yalnız olmak10
- üzülünce kime gidersiniz8
- sözlük çiftleştirme servisi11
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı22
- nick vermeden bir yazara seslen13
- ulu sözlük telegram grubu12
- bakıp bakıp adım atmayan erkek17
- şapka takar mısınız12
- murat kekilli dinleyip intihar eden gençler6
- tomtom mahallesi3
- sözlük yazarlarının eski sevgiliyi unutma süresi11
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak35
- roman karakteri olsaydınız hangisi olurdunuz16
- arkadaşlar ben de hesabımı siliyorum11
- arkadaşlar sizce neyimi düşüreyim14
- sözlükte sevgili yazar eksikliği9
- istanbul12
- erkeklerin sohbet muhabbet edememesi7
- sarapci koala hatayi13
- 2026 lisans kpss sonuçları8
- maltepe'deki çöken binanın kaçak katları13
- yemek yedikten sonra kusmak9
- maaşınızla nasıl yatırım yapıyorsunuz11
- nervionun beni engellemesi9
- arkadaşlar buldum9
- sezen taş7
- büyük oyunu görmek9
- sümüklü böcek çiftleşmesi6
1. geçmişte yaşanmış olayların, genelde komik ya da kısmen utanç verici olması durumunda, anlatılmasından hemen sonra eklenen sözdür. bir nevi savunma sözüdür.
örneğin;
- hiç sigara içtin mi abi sen?
- bi' akşam annem bizi babamla maç izleyelim diye evde bırakıp komşuya gitmiş. babamın sigarası da sehpanın üzerinde duruyor. hemen içinden bi' dal aldım babam tuvalete gider gitmez. koşa koşa çekmeceme attım odama gidip, hemen geri döndüm babam çıkana kadar salona. ertesi gün sokağa çıktık, emrelerin evin önündeyiz. mahalleden arkadaşlarla maç yapacağız. cebimden o dal sigarayı çıkardım, bizim emre de gitti kibrit aldı geldi. yaktım güzelce. daha hiç sigara ağzımıza koymamışız nasıl yandığını da bilmiyoruz tabi. çekmedim içime, yanmıyor, emre "çek içine yanmaz öyle der hep babam" dedi. çektim... beni bir aldı öksürük... akşama kadar öksürdüm, tiksindim... hey gidi... çocukluk işte...
2. ailelerin çocuklarının yaptıklarını savunmak için kullandıkları sözdür.
örneğin;
misafir gelmiş evinize, gidiyorlar. yolcu ediyorsunuz ve sizin ufaklık birden şakıyıveriyor son derece sevimli ve gülümseyerek;
- güle güle gidin, bi' daha bizi rahatsız etmeyin!
misafirler oldukları gibi kalıyorlar, yalandan gülümseyerek "ay canım" falan diyorlar, ve işte anneniz son derece sevimli görünmeye çalışarak;
- ehehe! çocukluk işte!
örneğin;
- hiç sigara içtin mi abi sen?
- bi' akşam annem bizi babamla maç izleyelim diye evde bırakıp komşuya gitmiş. babamın sigarası da sehpanın üzerinde duruyor. hemen içinden bi' dal aldım babam tuvalete gider gitmez. koşa koşa çekmeceme attım odama gidip, hemen geri döndüm babam çıkana kadar salona. ertesi gün sokağa çıktık, emrelerin evin önündeyiz. mahalleden arkadaşlarla maç yapacağız. cebimden o dal sigarayı çıkardım, bizim emre de gitti kibrit aldı geldi. yaktım güzelce. daha hiç sigara ağzımıza koymamışız nasıl yandığını da bilmiyoruz tabi. çekmedim içime, yanmıyor, emre "çek içine yanmaz öyle der hep babam" dedi. çektim... beni bir aldı öksürük... akşama kadar öksürdüm, tiksindim... hey gidi... çocukluk işte...
2. ailelerin çocuklarının yaptıklarını savunmak için kullandıkları sözdür.
örneğin;
misafir gelmiş evinize, gidiyorlar. yolcu ediyorsunuz ve sizin ufaklık birden şakıyıveriyor son derece sevimli ve gülümseyerek;
- güle güle gidin, bi' daha bizi rahatsız etmeyin!
misafirler oldukları gibi kalıyorlar, yalandan gülümseyerek "ay canım" falan diyorlar, ve işte anneniz son derece sevimli görünmeye çalışarak;
- ehehe! çocukluk işte!
hıı pışık dediğimizde laf soktuğumuzu, hey bebek külotun ne renk diyince çekici olduğumuzu düşünürdük. ( hoş hiç külotun ne renk demedim ama )
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar