bugün
- sözlük kızlarının ojeleri10
- 2 gecede 40 bin iranlıyı katleden molla rejimi13
- romanya52
- nikola tesla'nın kürt olması8
- türkiye23
- hentbol4
- s'i l v'e r m'i s t13
- senin aklini alirim3
- işte muhalefet ile aramızdaki fark3
- almanya18
- avrupanın en ucuz mazotunu kullanıyoruz21
- besiktastakideli4
- voleybol3
- borsada 2 milyar kazanan bir kişi eleştirmek4
- fatma betül sayan kaya39
- fatma betül sayan kaya yalnız değildir16
- 2027 dünya hentbol şampiyonası2
- bir zirve yapsak kim kimin yanında oturur33
- silvermist nickli yazarın gizli ülkücü olması4
- sigorta asgari ücret batı icadıdır3
- spor3
- turkiye hentbol federasyonu2
- kadınların sapık olması2
- butlancıların birbirine girmesi4
- kanada4
- dünya61
- mehdinin en sevdiği balık7
- true nickli yazar25
- rapçilerin dümenden kavga etmesi3
- hırsız ekremi eleştirmeyip borsacıyı eleştirmek5
- ermeni rum soykırımını inkar etmek16
- gilded bayan yazare5
- şapka2
- yaptığı çomarlık eleştirilince agresifleşen çomar5
- başka ülkelre vatandşlk başvrsu yapn milltvekilri12
- heyt bea'nın gizli yeni partili çıkması4
- 28 eylül 2026 emniyette iş bırakma eylemi3
- anın görüntüsü32
- gamze akkuş ilgezdi2
- amerika birleşik devletleri31
- yarın iş var4
- sözlükteki anlık online sayısı5
- taşak ağrısı diye rapor alıp patrona yollamak5
- ikinci el çamaşır makinesi2
- italya5
- 13 ekim 2026 galatasaray barcelona maçı2
- hiçbir şeyin sarmaması5
- 20282
- japonya3
- fatma betül sayan kaya'nın yeni partili çıkması3
1. geçmişte yaşanmış olayların, genelde komik ya da kısmen utanç verici olması durumunda, anlatılmasından hemen sonra eklenen sözdür. bir nevi savunma sözüdür.
örneğin;
- hiç sigara içtin mi abi sen?
- bi' akşam annem bizi babamla maç izleyelim diye evde bırakıp komşuya gitmiş. babamın sigarası da sehpanın üzerinde duruyor. hemen içinden bi' dal aldım babam tuvalete gider gitmez. koşa koşa çekmeceme attım odama gidip, hemen geri döndüm babam çıkana kadar salona. ertesi gün sokağa çıktık, emrelerin evin önündeyiz. mahalleden arkadaşlarla maç yapacağız. cebimden o dal sigarayı çıkardım, bizim emre de gitti kibrit aldı geldi. yaktım güzelce. daha hiç sigara ağzımıza koymamışız nasıl yandığını da bilmiyoruz tabi. çekmedim içime, yanmıyor, emre "çek içine yanmaz öyle der hep babam" dedi. çektim... beni bir aldı öksürük... akşama kadar öksürdüm, tiksindim... hey gidi... çocukluk işte...
2. ailelerin çocuklarının yaptıklarını savunmak için kullandıkları sözdür.
örneğin;
misafir gelmiş evinize, gidiyorlar. yolcu ediyorsunuz ve sizin ufaklık birden şakıyıveriyor son derece sevimli ve gülümseyerek;
- güle güle gidin, bi' daha bizi rahatsız etmeyin!
misafirler oldukları gibi kalıyorlar, yalandan gülümseyerek "ay canım" falan diyorlar, ve işte anneniz son derece sevimli görünmeye çalışarak;
- ehehe! çocukluk işte!
örneğin;
- hiç sigara içtin mi abi sen?
- bi' akşam annem bizi babamla maç izleyelim diye evde bırakıp komşuya gitmiş. babamın sigarası da sehpanın üzerinde duruyor. hemen içinden bi' dal aldım babam tuvalete gider gitmez. koşa koşa çekmeceme attım odama gidip, hemen geri döndüm babam çıkana kadar salona. ertesi gün sokağa çıktık, emrelerin evin önündeyiz. mahalleden arkadaşlarla maç yapacağız. cebimden o dal sigarayı çıkardım, bizim emre de gitti kibrit aldı geldi. yaktım güzelce. daha hiç sigara ağzımıza koymamışız nasıl yandığını da bilmiyoruz tabi. çekmedim içime, yanmıyor, emre "çek içine yanmaz öyle der hep babam" dedi. çektim... beni bir aldı öksürük... akşama kadar öksürdüm, tiksindim... hey gidi... çocukluk işte...
2. ailelerin çocuklarının yaptıklarını savunmak için kullandıkları sözdür.
örneğin;
misafir gelmiş evinize, gidiyorlar. yolcu ediyorsunuz ve sizin ufaklık birden şakıyıveriyor son derece sevimli ve gülümseyerek;
- güle güle gidin, bi' daha bizi rahatsız etmeyin!
misafirler oldukları gibi kalıyorlar, yalandan gülümseyerek "ay canım" falan diyorlar, ve işte anneniz son derece sevimli görünmeye çalışarak;
- ehehe! çocukluk işte!
hıı pışık dediğimizde laf soktuğumuzu, hey bebek külotun ne renk diyince çekici olduğumuzu düşünürdük. ( hoş hiç külotun ne renk demedim ama )
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar