bugün

şehirlerin dışında kalmış mahallelerde yaşayan, evimsi bir yerde barınan, nereden geldikleri bilinmeyen ve çok tehlikeli olan insanlardır.
çok eğlenceli ve matrak insanlardır. muhabbeti bi seviyede tuttuktan sonra değişik insan tanımak adına sohbet edilmeli. o zaman hayatın farklı renklerini de göreceksiniz. sadece göbek havası tadında bahsetmiyorum. hayat onlara bizden daha zordur. bir kere çingenedir ortamı kötüdür iyi bir insan olmak isteyeni çaba sarf eder, çingene olmayanlar çingene olduğunu bilirse dışlar.
türklerle eş zamanlı anadolu'ya giren millet. yörükler gibi anadolu'da konar göçer (kültürleri de neredeyse aynı) yaşarlar.
çingeneler türklere nazaran daha engogami yaparak fiziki ve kültürel özelliklerini korumuşlardır.
(bkz: cingan)

türk toplumunda yer edinememiş bir topluluk. bu zamana kadar böyle geldiyse böyle de gider herhalde.
Trakya tarafında yaşarlar.
tıpkı yörükler gibi anadolu'da konar göçer olarak yaşarlar.
Anadolu'da sayıları yok denecek denli azdır. Hayvancılıktan, tarımdan, el işinden, kısacası hiç bir nenden anlamazlar. Gittikleri her yere yük olduğu gibi Türkiye'ye de bir yüktürler.
sokakta araba ile giderken arkadan taş atmışlardı.
Çingeni yörüklerle kıyaslayanı da ne bileyim.
Anadolu'da değil zannedilen aksine balkanlarda yaşamış fakat nüfus mübadelesi ayağına bize kitlenmiş insan güruhu

Yörük "yürüyen türk" kendi halinde yaşar hayvancılık yapar fakat çingenenin olduğu yerde cüzdana sahip çıkmakta fayda var.
(bkz: çingenem)
envai çeşit milletin himayesi altında yaşamayı kabul etmelerine rağmen, medeni alışkanlıklara hiçbir surette entegre olmayı başaramamış sefil bir ırk.

araplara bok atan hıyar ağaları adana, tekirdağ, ankara gibi illerin en nezih semtlerini kültürel açıdan çöplüğe dönüştüren bu ırkın geri kafalı, düşük iq lu mensuplarını dikkatlice incelemeli bence.
kökenleri bir zamanlar pakistan, hindistan, bangladeş gibi ülkelerin tek bir milleti temsil ettiği çağlardaki, hint diyarından göçen çingenlere dayanıyor.
çok seviyorsanız pılınızı pırtınızı toplayıp çingen mahallesine yerleşebilirsiniz, beş altı daireden birden kira geliri toplayıp bebekte, kadıköyde ikamet edip de kafa ütülemeyin.

evinize her gün hırsız girdi mi, yastığın altında biriktirdiğiniz o dolar balyaları ve gram altınlar kayboldu mu aklınız başınıza gelir.
ankara çinçin sırf bu güruh yüzünden kimsenin adım atmadığı, çinçin tokilerine düşen öğretmenlerin, doktorların, hemşirelerin, polislerin lanetler yağdırdığı bir semtti, allah tan devlet bunları otobüslerle toplayıp bin parçaya böldü de kafamız azıcık da olsa rahat ediyor.
Dilenci bir arkadaşım vardı. Bayadır görmüyorum. iş yerine gelirdi para bütünlerdi. Isparta çingenlerine hakimim ama onla baya iyiydi muhabbetimiz. Bazen yolda karşılaşırız ben olduğumu fark etmeden ağlamaklı gelir abla Allah rızası için.. diye ben olduğumu fark edince ay kız sen miydin derhehe. iki çocuğu oldu valla büyüdü sokaklarda onlar da. Eğer kendi çıkamazsa çocuğu diğer dilencilere veriyor. Bazıları tehlikeli bulaşılmaz da eğlenceliler genel olarak. *
peştunların, bengallerin, hinduların, pakilerin batı asyalı, orta doğulu ve uzak doğulu milletlerce bilinen ismi.
körfez ülkelerinde köle niyetine çalıştırılan ve nüfusun %80 ine tekabül ettiği halde, sadece arapların nasiplendiği hiçbir vatandaşlık hakkından yararlanmayan güruh.
(bkz: kafala sistemi)

arap ulusu, bunlardan adam olmayacağını asırlar önce çözmüş.
Tekirdağ’da şopar denir.
© copyright 2005 - 2026