canm çekti bak gidip yiyeyim dediğim meyve.
Yapısından dolayı hormon barındırmayan ancak tarım ilaçları yüzünden iyi yıkanması elzem olan meyvedir.
asi18 in en sevdiği meyvedir.
Etrafta bolcs bulunan ama sera çileği olduğu için alıp yemediğim efsane meyve.

ha çok mu dikkat ederim hayır ama çilek abi bu.

ben de seracıyım lakin çilek başka sorunsal.
bu meyveyi yemek bir sanattır efendim.

soslarla, dondurma, yoğurt ve muzla da iyi giden bir meyve..
Meyverin en bir harikası, şahıdır.
Tohumu dışında olan tek meyve.
çilek üretim istatistikleri
*abd 1 milyon 366 bin 850 ton
*meksika 360 bin 426 ton
*türkiye 353 bin 173 ton
*ispanya 289 bin 900 ton
*mısır 242 bin 287 ton
*güney kore 192 bin 140 ton
*japonya 185 bin ton
*rusya 174 bin ton
*almanya 155 bin 828 ton
*polonya 150 bin 151 ton
http://www.mapsofworld.co...-producing-countries.html
*Çileğin çöpünü baş kısmından bir pipet sokarak rahatça çıkarabilirsiniz.
*Çilek kelimesi ingilizce 'de 'strawberry' olmasına rağmen, çilek bilimsel olarak 'berry' adı verilen yumuşak meyveler kategorisine dahil değil. Muz ise şaşırtıcı bir şekilde bu kategoride.
Tohumu dışında olan bir meyvedir. Yüksek oranda antioksidant ve c vitamini barındırır. Lezzetlimi lezzetli bir meyvedir. Pasta ve dondurmada süper olur.
(img:#1266306)
kendin yetiştirince çok daha güzel oluyor.
birkaç saniye önce koca bir tabak yememe rağmen ağzımda tadı kalmayan meyvedir. aroma olarak çok güzeldir. uzunca bir süre sonra özlenmiştir.
saçma sapan iddialara konu olan yaz mevsiminin büyülü güzelliklerinden biri.
Hamilelerin en fazla aşerdiği ve Mini Mini bebeklerin severek yediği ca'nım meyve.
Cilek degil Muz daha cekicidir.
Tatmadan almamak gerekir. BAkiyorsun cok guzel rengi, cismi buyuklugu ama bir yiyorsun sanki salatalik amk. Ne tat var ne bir sey.
gecenin ikisinde " midem bulanıyor. acıktım. bana çilek alın" diyen ev arkadaşlarım var. allah onlardan razı olsun.
23 nisanda kar yağınca Marmara'daki üreticilerini intiharın kıyılarına sürüklemiş meyve. Hasada sadece bir hafta kalmış lan, tüm emekleri boşa gitti.
Gece olusan mide kazinmalarinda uc bes tanesini yogurtla karistirip yediginizde cok yeterli geliyor. Ayrica cilek guzel kokuluysa cok da lezzetli oluyor. Yogurdu da varsa suzme tercih edin.
bir meyve.

ah azizim nerede kaldı o eski hormonsuz çilekler?
görsel

sezonu geçmek üzere olan meyve, bitmeden yenmeli.
Baharın müjdeleyicisi, yeşil çimenlerin kırmızı benekleri biricik bir meyvemiz.
alerjim var.
ilk baharın habercisi olan meyve, fiyatı 5 liraya düştü mü yaz geliyor demektir.
Çekirdekleri dışında olan bir meyvedir.
© copyright 2005 - 2026