bugün

içtaş'a devlet 2020 nin ilk 8 ayı için 4 milyon 514 bin Euro ödeme yapılacak.

2020 yılının ilk 8 ayı için garanti edilen iç hatlardaki 501 bin 706 yolcu sayısı 4 bin 746'da kaldığı ortaya çıktı. iç hatlardaki garantinin gerçekleşme oranı yüzde 0.94 oldu.

arkadaş tamam devlet her projesinde fizibil olmak zorunda değil. bazı projeler hizmet götürmek için zararına da olsa yapılır. ama zafer havalimanı kadar saçma başka proje yok.
bölge 100 sene geçsede gelişmez ve devlet sözleşmenin bittiği 2044 yılına kadar bu garanti geçişleri öder devlet içtaş'a.
Devletin Garanti yolcu sayısında binde 999 yanılmış olduğu havalimanı.
artık devlet yanılmış diyemiyoruz. inecek- kalkacak uçak ve yolcu sayısı belli ne yanılmasıymış.
zavallı devlet.
yıl içinde otobüsle bile o kadar insan taşınmıyor o bölgeye, neyin garantisi acaba bu? hayatımın 7 senesini kütahya'da geçirdim ben. 500k yıllık uçuş garantisi hiç bir şekilde hesaplama yapılmadığının göstergesidir.
500k garanti verilen yere 4k uçuş mu olur... o garantinin 10k-15k olması gerekirdi maksimum...

bu tarz geçiş garantileri, yolcu garantileri ve hasta garantilerini verenler hiç bi sorgulanmıyor? Kamu'yu zarara uğratma sebebiyle haklarında hiç mi soruşturma yapılamıyor? Sonuç olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne bir rapor geliyor ve o, o raporda ne yazıyorsa ona göre düşünüp tamam bu garanti uygundur diyor... Bu raporu yazan kişi hayatında hiç Uşak-Afyon-Kütahya-Eskişehir bölgesinde bulunmuş mu acaba ?

neyse sonuç olarak açıldığı günden beri zarar eden bir hava alanından bahsediyoruz. bu arada zafer hava alanı müşterim olmasına rağmen doğru ve dürüst şekilde eleştirecek olursam, 100 sene sonra açılması gereken bir işletme olduğunu söyleyebilirim.
https://twitter.com/yavuz...;t=0YNHRtxrzcJu9VWgA7TZzw
ak parti zafer havaalanı ve diğer illerde açılmış havalimanlarının bile açıklamasını yapamadı.
ülke yönetmek çok kompleks bir olaydır. gelecek planları mevcuttaki gelişmeler ve diğer etkenler burada önemlidir.

zafer havalimanını anlatmak isterim.

zafer havalimanına kim inecek ne için inşa edildi ?
türkiye'nin üretmeyi planladığı ve gerçekten de dünyanın en büyük ihtiyacı olan küçük yolcu uçakları için yapılıyor.

türkiye tusaş ile 40-60 kişilik kısa ve orta mesafede verimli çalışacak ve tamamen termoplastik malzemeden imal edilen ve koltuk maliyetleri kabul edilebilir oranlarda olan uçak argesini yapıyor.

bu uçaklar kısa mesafeli olacağı için elektrikli dahi olabilecek uçaklardır. bu tür yenilikler havacılık sektörünü artık otobüs seviyelerine indirip kompozit malzemeden olacağı için kolaylıkla gövde parçaları dahi değiştirilebilecek olup bir otobüs biletinden belki biraz daha üstü paraya çok kısa sürelerde şehirler arası ulaşım sağlayacaktır. uçaklar küçük ve kısa mesafe uçtuğu için çok fazla sefer yapacak ve küçük şehirler arasında bile günde 3-4 sefer yapılacak ve yeni nesil bir ulaşım sağlayacaktır.

bu zaten uzun samandır havacılık sektörünün en büyük ilgisidir. özellikle türkiye gibi 4 saatlik uçuşla 50 nin üzerinde ülkeye gidilebilecek bir lokasyonda iseniz sadece büyük şehirlere değil küçük şehirlere de doğrudan uçuş sağlayabilecek bir yeniliktir.

örneğin avrupanın bir çok noktası polonya'da sadece başkent varşovaya uçar. fakat bu küçük ve ekonomik uçakların üretiliyor olması polonya'nın küçük şehirlerine de diğer küçük şehirlerden uçuş olabilmesi anlamına gelir.

mesela Türkiye'den bir yere uçmak istiyorsanız istanbul aktarması yapmak zorundasınız. eskişehirde olan biri azerbaycan'a sadece istanbuldan gidebilir. fakat bu tarz uçakların olabilmesi eskişehirden ya da kütahya'dan ya da sivastan doğrudan azerbaycan'a sefer olmasını saylayacak.

küçük şehirlerin sanayileri ve iş hacimleri hızlıca ve sinerjik olarak büyüyecektir. bu türkiye'nin ve diğer bir çok ülkenin yıllardır çözülemeyen belirli noktalarda yoğunlaşmasının önüne geçecektir.

ayrıca bir çok küçük ülke iç hat uçuşları yapamıyor. zira ülke içinde yeterli yolcu sayısına ulaşmak ya da maliyetlerinden dolayı havacılığı hakkıyla kullanamıyor.

Türkiye büyük projeler üreten bir ülke umarım bu fikirler ve iradeler sekteye uğramaz. allah ülkemizin başına gerçekten vatan sevdalısı liderler nasip eylesin. kim seçilirse seçilsin. yerli ve milli olsun yeter.
Bu yılın ilk 4 ayı için 439 bin 244 yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanı’nı sadece 17 bin 785 yolcu kullandı.
Benim hayret ettiğim, kütahya’ya uçakla gitmek isteyen 18.000 tane insanın bulunması..

Bir de, anlayan biri varsa söylesin;
Uşak, Kütahya ve afyon’daki bir uçak; atıyorum, pistteki değişken rüzgar nedeniyle havada taksi yapmaya kalktığında, diğer şehrin havalimanına fazlaca yaklaşıyor olabilir mi? Bu kadar sık havalimanı yapmak, özellikle trafiğin sık olduğu yerlerde sağlıklı bir durum mu? Ki, buralar yüksek yerler; türbülansı var, yağışı var, rüzgarı var; var oğlu var..