bugün

yerköy ün ilçe merkezi ile kırşehir in ilçesi olan çiçekdağı nın ilçe merkezleri yanyanadır. bu nedenden dolayı çiçekdağı ilçesinin gelişmemesine neden olmuştur.
kırşehirin çiçekdağı ilçesi ile bitişik bir ilçedir.öyleki karşılıklı evlerden biri kırşehirde diğeri yozgat ta olan ilginç bir ilçe.demiryolunun geçmesiyle gelişmiş fakat bir süre sonra gelişimi durmuş gerilemeye başlamış temel ekonomisi tarıma dayanan,sosyal aktivite olarak sadece kahvehanelerin bulunduğu yozgat ilçesi.ayrıca biçerdöver denince akla gelen ilk yer burasıdır.
kendi evim temiz olsun da çevrem pis olursa olsun zihniyetiyle her gün balkondan pisliklerini sokaklara atan, hergün halılarını birbirini üzerine silken ev hanımlarıyla dolu olan, çarşısında bir tek kadını göremeyeceğiniz, görseniz de ona bakan onlarca kıroya tanık olacağınız, ilçe olarak gelişmiş fakat beyin olarak gelişememiş yozgatın ilçesi.
Ankara-Sivas güzergahının tam ortasında bulunan yerleşim birimi.
erzurum ili, tekman ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: tekman/#8997106)
içinden demiryolu geçen ve yozgatın kendinden gelişmiş ilçesidir.
köyleri;

Akpınar
Arifeoğlu
Arslanhacılı
Aydıngün
Aşağı elmahacılı
Aşağı eyerci
Belkavak
Beserek
Bicikler
Buruncuk
Cakcak
Delice
Derebağ
Derecik
Göçerli
Gündoğdu
Hacılı
Hacımusalı
Hacıosmanlı
Hacıuşağı
Hacıçeşmesi
Harkaşan
Hatip
Kahyaköy
Karaağaç
Karacaahmetli
Karaosmanoğlu
Karlı
Kayadibi
Kocaoğlu
Kumluca
Kömüşören
Kördeve
Köycü
Küçüknefes
Küçükçalıklı
Orhan
Poyraz
Salihli
Sarıyaprak
Sedir
Susuz
Süleymanlı
Terzili
Topaç
Yakuplu
Eski yerköy
Yukarı elmahacılı
Yukarı eyerci
Yukarı ihsangazili
Zencir
Çakırhacılı
Çakırlar
Çalıklı
Çamdibi
Çamlıbel
Çayköy
iğdecik
bir süre öncesine kadar türkiye de biçer döverin anavatanı idi. new holland, john deere gibi biçerdöver üreten firmalar burayı keşfedip cevherden faydalanmak istesede taşaklı biçerdöver sahiplerinin vetosuyla karşılaştı. son 10-15 yıldır ise gerilemektedir. burayı ayakta tutan demiryolu ve kalebodur fabrikasıdır. tarım bitti denebilir.
türkiyede suyu en pis yer burasıdır
öyle pistir ki bulaşık bile yıkanmaz.
yozgatın gun gectıkçe gerıleyen ılçesı.. ...eskiden yozgatın en buyuk ilçesi. sineması olan ilçeydi.
Bir zamanlar yozgat'dan daha gelişmiş ilçedir.

Yozgat'tan geçmeyen tren yolu buradan geçerdi.
iç Anadolu'da bulunan Yozgat'ın bir ilçesidir. ilçenin temel geçim kaynağı tarımdır. Tren istasyonu ekonomisine büyük bir katkı sağlar. ilçede Kürt nüfusu fazladır ama genele baktığımızda Türkler çoğunluktadır. ilçe şeker pancarı ve kıymalı pidesiyle ün kazanmıştır. Şel'de bulunan çavuşun yeri ve bünyamin et lokantası arasında büyük bir rekabet vardır. ilçenin yıllara göre ortalama 500 kişi nüfus kaybetmektedir ve bu kişiler özelikle Yozgat gibi illere iş umuduyla gitmektedir. ilçede son dönemlerde müstakil evleri yıkıp yerine 5-6 katlı apartmanlar dikilmektedir ve bu trend olarak devam etmektedir. Şehir 1950'li yıllara kadar bir bataklıktan ibaretti ve yapılan çalışmalar sonucu Yozgat'ın eğitim kültür ve sanayi alanında en gelişmiş ilçesi ünvanına hak kazanmıştır. Son dönemlerde sınırı olan Kırşehir'in Çicekdağ ilçesiyle olan problemleri bu iki ilçeyi birleştirme düşüncesine yöneltmiş fakat biri Kırşehir'in digeride Yozgat'ın olması nedeniyle calışmalar askıya alınmıştır. ilçenin bağzı köylerinde roma dönemine ayit tarihi eserler vardır. Eğitim alanında Yozgat'ın en iyisidir ve sıralamalarda birincidir. Şehir seramik, çimento, tuğla vb. inşaat malzemeleri üreten fabrikalara sayiptir. Kısacası sanayi gelişmiştir. Şehirde uranyum madeni çıkarılmaktadır. Aynı zamanda tarımda da gelişmişlerdir ve en çok ekilen ürünler çekirdek mercimek buğday ve nohut bunlardan bir kaçıdır. Son olarak bu ilçe gelişmekte ve gelişmeyi yakalamakta olan bir ilçe olup il mevkisine ulaşmak için ter döküyor
yozgat'ın bir ilçesidir. belediye başkanı akp'li fatih arslan'dır.