bugün

yerli dizilerden ve de magazin haberlerinden sıkılan ,bunalan izleyicinin; canlı, interaktif yarışma programlarında rahat bir nefes alması .bu program türlerine olan ilgisiyle ; kendisini yarışmacının yerine koyması ve de o heyecanını ekran karşısında gidermesi. belki de gerçek hayatta ortaya koyamadığı cesaretini ekran karşısında tatmin etmesi.
(bkz: var mısın yok musun) in
(bkz: doğan medya) out

bir yarışma programı olan var mısın yok musun ocak ayı reytinglerinde tek başına show tv' yi birinciliğe yükseltmiştir. kurtlar vadisi ve diğer iddalı programlar bu toplama katılmadan oluşan bu tablo doğan medya grubu' ndan memnun olmayanlar için çok iyi bir haber kuşkusuz. medyanın tekelleşmemesi için show tv gibi kanalların ayakta durması gereklidir. acun ılıcalı için çıkan karalama kampanyaları programın başarısını gölgelemek için uğraşan bazı kuruluşların işidir. diğer kanalların onca dizi için ödedikleri paraların karşılığını alamamaları bu girişimleri arttırmaktadır. o kadar diziden daha masrafsız ve daha çok reyting getiren bu programın varlığı bazılarının hiç hoşuna gitmiyorsa da, tabi ki bu durumdan çok hoşnut olan izleyicilerin varlığı söz konusudur.
katılımcılar için: yarışmalara katılan insanların profiline bakıldığında neden ortaya çıkmaktadır; borç, parasızlık..
izleyiciler için: zannetmiyorum ki çok zengin bir insan bu tür programları izlesin..
bu konuyla dalga geçenler için ise: (bkz: ekmek yoksa yarışmalara katılsınlar)
Efendim yarışmanın tutulmasını sağlayan 2 tip izleyici vardır birinci ve çoğunlukta olan izleyici çeşidi bilgisiz ve daha çok adrenalin içerikli yarışmaları seçerler fakat bu yarışmalardan çabuk sıkılacakları için kalıcılığı yoktur yarışmanın ömrü en fazla 4 aydır

2. çeşit izleyici ise bilgiye önem veren yarışmaya yarışma olduğu için zaman ayıran yarışmadan bişiler öğrenmeye çalışan izleyicidir.Bunlar sıkılmazlar çünkü yarışmada her gün yeni bir bilgi öğrenir bu sebepten dolayıda monotonluk yoktur (bkz: kim 500 milyar ister) bu tarz izleyiciler vefalıdır bu tip izleyiciler tarafından izlenen yarışmalar uzun ömürlü ve kalıcıdır.
ülkemizdeki işsizlik sıkıntısı, sürekli artan hayat pahalılığına karşın çalışanların aldığı maaşın açlık sınırı ve yoksulluk sınırı boyutlarında olması gibi nedenlerdir.
ve son zamanlardaki yarışma programlarının yüklü miktarda para kazandırması nedeniyle şansına güvenen veya şansını denemek isteyen insanlar kolay para kazanma yolunu* tercih etmektedirler.
o programlarda illa bir kazanan olacağı için milyonları az ya da çok kesinlikle bir miktar rağbet olacaktır.
halbuki normal programlar güzelse tutar değilse tutmaz.
hıncal uluç'un bugünkü köşe yazısının bir bölümünü ayırdığı konudur. aslında haklıdır da.

http://www.sabah.com.tr/uluc.html
amerikada ve ingilterede tutulmuş olmasıdır.