bugün

Bir misafirliğe gider gitmez ortalığı karıştıran ve en olmadık eşyaları kurcalayan çocukları nasıl terbiye etmeli sorusudur. Aileler için çok zorlu bir süreç.
Eğitim ailede başlar. 2-3 yaşında bir çocuk başka birinin evinde her yeri karıştırmak isteyebilir ancak daha büyük bir çocuk bunu yapmaması gerektiğini bilir. Ailesi gerekli eğitimi vermişse bilir yani. Bir çocuk yerinde durmuyorsa dikkatini başka bir yöne çekerek onu oyalayabilirsiniz ayrıca. Bu her zaman işe yarar.
çocuk oldukları için sakinleşmezler. büyüyünce sakinleşirler ya da bağırmayla ama bağırmak da kötü bir şey.
Sevgiyle efenim sevgiyle lütfen bu konuyu bir daha açmayalım..
görsel
hafiften sarsarak sakinleştirilirler.

görsel

arkadaş yıllardır gözlem yapıyorum bıkmadan usanmadan. kuzenlerimin bal porsuğu kıvamındaki çocukları dahil yan apartmanda koloni halinde ( her evde minimum 5 çocuk var davşan gibi her sene yenisini yapıyorlar ) yaramaz bir çocuğa yapma etme ayıp falan diyerek durduramıyorsun. aaaa çocuğa şiddet olur mu ? olur hemde bal gibi olur. öyle tokat manyağı olacak kadar değil ellerine poposuna falan bir iki tane vuracaksın ki durulsun. bizim jenerasyon yaramazlık yapınca anamız babamız bir tane şamar yapıştırırdı en az 1 sene daha sesimiz soluğumuz çıkmaz uslu uslu oynardık. ne eksildi bizden ? ruh hastası mı olduk psikopat mı. aksine o yenilen tokatların tadı hala yanaklarımızda duruyor.
Kızım sakin bir çocuk oğlum yaramaz. Tabi onun keşfetme, hayatı ögrenme yaşları 2 yasında henüz mudahele edemeyiz:)
Fakat ilgileneceği bir aktivite bulursanız sakinleşir. Ayrıca kreş ortamını görmesi de etkilidir. Orada bir düzenin farkına varır. Kendinden farklı kücük bireyler görür.
benim eniştem de küçükken dolaptan atlıyormuş. şimdi de hiperaktif birisi.
ilgilenerek sakinleşir. Büyükler bir araya gelince sohbet muhabbet derken çocukları unutuyorlar. e haliyle çocuklar onları hatırlayın diye bizim deyimimizle yaramazlık yapıyorlar.