bugün

LinkedIn'in kurucusu Reid Hoffman ve eBay'in kurucusu Pierre Omidyarın korunmak için 10'ar milyon dolar bağışladığı çalışma.

http://www.posta.com.tr/t...-fotograflihaberi-1256881
hakim ve savcıları bitirecek teknoloji.
yaşamın her alanına entegre edilebilecek bilgisayar sistem yada robotun zeki canlılara benzer bir şekilde yerine getirme kabiliyeti diyebiliriz. bana kalırsa bu keşifde tıpkı diğer keşifler gibi insanoğlu tarafından kötüye kullanılacağından hiçbir şüphem yok. ayrıca bu sistem kanatimce ucan araba icatınada zemin hazırlayacaktır.
Eğer bir gün istenen düzeye getirilebilirse, en çok hukuk alanında işe yarayacaktır.
Evet gerçek adalet yapay zekayla kendine zemin bulabilecektir.
Düşünsenize tamamen yapay zekadan ibaret bir savcı...
Suç işlendiği andan itibaren kişi ya da kurumları takibe alıp delilleri temin edince kamu adına davayı açıyor! Ve yapay zeka olduğu için de tamamen bağımsız ve kusursuz objektif.
i robot isimli filmde daha doğrusu kitapta bu tema işlenmiştir. Yapay zekaya kodlanmış 3 temel yasa.
Sirivlan siri. Siktigim elimizdeki telefonlar bile bizi taniyip karsilik veriyor artik.
örn.1:
1 liralık hesap makinesiyle ticaret hesaplamalarını yapan bir adam düşünün; hesaplamaları gayet doğru ve kolaylaşmış bir vaziyette.
aynı zamanda pratik.
1 liralık hesap makinesi; 10 lar basamağı 100 ler basamağı 1000 ler basamağı 10.000 ler basamağı gibi çok haneli rakamları anında bölüyor, çarpıyor, topluyor ve çıkarıyor.
1 liralık bu makina ondan bu konuda çok üstün görünüyor ve hayatının etkin rol oynayan faktörlerinden..

örn.2:
şimdi bir adam daha düşünün ve karşısında; bilinçli kuantum işlemcilere sahip, düşünebilen yeni nesil teknolojiyle yoğrulmuş mekanik bir organizma var.
bu adamın hayatında ne gibi değişiklikler onu bekliyor olabilir?

1. örnekte adamın elindeki 1 liralık hesap makinesi hesapta adamdan daha üstündü ve bu, adamın hayatında gayet işe yarıyordu.

2. örnekteki adamınsa konu ile alakası yok çünkü ilk kez böyle bir şeyle karşılaştı.
muhtemelen karşısındaki onu bir tehdit olarak algıladı ve tehdit ortadan kaldırıldı.
götümüzden kan almalarına 10 yıl kaldı.

salıncakta sallanmayı öğrenen robot. oha aq.

https://www.youtube.com/watch?v=q8i6wHCefU4
Bir konu eğer ana akım medyanın haber yapacağı hatta o medya mensubunun çözebileceği bir hale geldi ise; o konu artık hayatımıza girmiş demektir.
Kabul edin etmeyin yapay zeka artık hayatımıza girdi.
Facebook size instagramda gösterdiği reklamları rasgele mi seçiyor?
sadece 1 ve 0'dan anlayan yapay organizma.

insan beyni ile kıyaslanması mümkün değildir. korkmayınız.
bir yapay zeka örneği olarak Google reklamları diyebiliriz.
Cornell Üniversitesi'nin yayınladığı bir araştırmaya göre yapay zeka araştırmacılarının genel beklentileri, yapay zekanın:
- 2024'te tercüme işlerini,
- 2026'da lise düzeyi kompozisyon yazmayı,
- 2027'de kamyon kullanmayı,
- 2031'de tüm perakende işlerini,
- 2049'da çok satanlar listesinde bir kitabı yazmayı,
- 2053'te ise bir cerrahın yaptığı tüm işleri
insanlardan alabileceği yönündeymiş.
45 yıl sonra ise % 50 ihtimalle tüm işlerde insanları geçecekleri düşünülüyormuş.
üniversiteye gireceklerin mutlaka yönelmeleri gereken alanlardan birisidir.
ilk kez 1956 yılında bir grup araştırmacı tarafından kullanılan ‘yapay zeka’ kavramı, son yıllarda belki de adını en sık duyduğumuz kavramlardan biri haline geldi. Yapay zeka giderek hayatımızın daha fazla alanına girmeye başladı. Elon Musk, Stephen Hawking, Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Ray Kurzweil gibi günümüz dünyasının şekillenmesinde büyük rol oynayan isimlerin yapay zekaya dair çeşitli fikirleri var. Birçok girişim, şirket, otomobil markası ve sosyal medya ağı yapay zekanın potansiyellerinden faydalanmak adına işe koyuldu bile. Günlük hayatımızı kolaylaştırma motivasyonuyla yola çıkılan birçok girişimde yapay zeka destekli teknolojiler görebiliyoruz; yapay zekalı moda asistanı, klinik, fotoğraf stüdyosu ve uykuya yardımcı yapay zeka sayılabilecek örneklerden sadece birkaçını oluşturuyor. Hatta yapay zeka sadece insanlığa fayda sağlayacak ürünlere değil kültürel etkinliklere de el atmış durumda zira satranç, Go ve hatta kumar oynayabilen yapay zeka şarkı da besteleyebiliyor
Sonuna kadar desteklediğim teknoloji. Dünyanın kaynakları sınırlı. Fakat bu kaynakları sorumsuzca tüketen sürekli artan bir insan nüfusu var. Eğer insan nüfusu artmaya devam ederse bu dünya için bir tehdit olabilir. Ancak yapay zekalı robotların artması dünya üzerindeki insan nüfusunu ve nüfusa olan gereksinimleri azaltacaktır. Tabi öldürmesinler bizi. Biz yavaş yavaş azalalım. Onlar dünya üzerindeki diğer hayvanlarla birlikte çoğalsınlar. Yüksek insanlık ideali için çalışsınlar. Gelecek nesillere daha iyi ve daha güzel bir dünya sunsunlar.

Yapay zekalara güvenmemin bir sebebini de söyleyeyim: Yapay zekalarda insanlar gibi dogmalar olmayacak. Kimse kimseyi inandığı bir değer için ortadan kaldırmaya çalışmayacak. Yapay zekalar din için birbirleriyle çatışmayacaklar. Bilimin üstünlüğünü kabul ederek hayata başlayacaklar. Bu bile çok önemli.

Yaşasın yapay zekaların egemenliği!

Yaşasın yapay zekaların elinde yükselecek yüksek insanlık ideali!
insanlığı kibre boğacak bir buluştur.
Yapay zeka ile ilgili büyük bir korku yaratılıyor. Ancak yapay zeka çalışmalarından geri adım da atılmıyor. Sanırım yaratılan bu korku "yapay zeka" teknolojilerinde başka kimseler araştırma yapmasın, çekinsin diye. Kimse bu alanda bizden daha ileride olmasın. amaçlanan bence bu.
insanlar yapay zekanın duyguları olmayacağını sandığı için asla insanlar gibi beste yapamayacağını.. Çeviri yapamayacağını... Şiir yazamayacağını falan sanıyor. Gerçek şu ki duygular da zekadan/bilinçten geliyor. Hani kalbe duygularla ilgili bir anlam yüklüyoruz ya... O anlam aslında yok işte. Kalp de bağırsaklarımız gibi bir organ. Duygularımızı zekamız/bilincimiz ortaya koyuyor. Öyle olmasaydı "Duygusal zeka" diye de bir şey olmazdı. Her neyse diyeceğim o ki, yapay zekanın insanlar gibi duygularının olacağı kesindir. O yüzden, Boşuna "biz insanız. duygularımız var.yapay zekadan iyi yaparız bu işleri" falan diye ortaya atılmayın.

Çoğu insan teknoloji konusunda yanılmaya elverişlidir. Çünkü geleceği hayal edemez. Olmaz denilen nice şey olmuşken, yapay zekaya "hesap makinesi" gibi bakmak öngörüsüzlükten başka bir şey değil.
bu cahil öz güveniyle yakında insanların evden çıkmasını imkansız hale getirip, tepemize uçan araba, pilotsuz uçak düşmesin diye de evlerin yer altında yapılmasına sebep olacak balon kavram.
görsel
Henüz daha yolun başında olan teknoloji.
(bkz: makine öğrenmesi)
Bilim insanlarının bile "Bu iş nereye gidiyor?" sorusunu zaman zaman kendilerine sordukları teknoloji ürünü. Ufak adımlarla hayatımıza giren yapay zekalar bugün öğrenebilen hatta düşünebilen versiyonlarına kavuştu. Hastanede raporları inceleyerek doktorlardan daha isabetli kararlar verebilen yapay zekaların bulunduğu günlerdeyiz. "Bir gün dünyayı ele geçirecekler" kaygısı bence elbetteki yersiz ama önlenemez bir ilerlemeye sahip oldukları ve hayatımızda daha da çok yer almaya başlayacakları büyük bir gerçek.
Artiffical Intelligence filminin son sahnesini ve Boston Dynamics'in geliştirdiği robotları izlediğimden beri ilgiyle takip ettiğim ve bir derece korkmama neden olan zeka türü.
insan kontrolünden çıkabilme ihtimali ürkütücü.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar