bugün
- mikrodalgaya sucuk koymak5
- erdogan'a suikast timi itirafı2
- clemence baptista4
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı16
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi24
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı2
- renault 9 broadway8
- futbol3
- akrabalarla ilişkiyi kes5
- nihoşun ölümü16
- avusturya3
- sözlük yazarlarının tatlıları8
- kezoların burada kibirlenmesi5
- memduh bashgan14
- sözlükte sürekli güzel kızların çaylak olması6
- saç dökülmesi5
- mason greenwood'un galatasaray'a döşeyeceği boru6
- arkadaşlar bugün kavga yok mu5
- yazın yorganla yatan insan5
- yakışıklı erkeklerin sürekli çaylak olması5
- ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı7
- artı oy alma yolları5
- meal kuran değildir26
- çaylak olunca hissedilenler5
- çin'in abd'ye iha ihracatını yasaklaması11
- ekonomi13
- hangi şehrin neyi meşhur4
- masklavi ve mel mel gibson'un birbirini artılaması11
- en hakiki mürşitteki ilim4
- asteğmen7
- mason greenwood5
- tavsiye4
- gecenin şiiri5
- karşısındaki yazarı kadın sanıp mesaj atan erkek11
- simko39
- arkadaşlar sizce ben ne kadar sapığım7
- rambo ariel ortega8
- tuba büyüküstün7
- moderatörlere sesleniş5
- halkın fesad'ı ahlakta haiz olduğu derece3
- dünya2
- bayan kelimesi neden rahatsız edici28
- haydi selametle kt3
- inci sözlüğün sözlük olmakla alakası olmaması3
- özgür özel'in tutuklanması9
- yazarların bildiği en kötü küfür4
- yılmaz güney'in sömürgecilerin kucağına oturması7
- brad pitt4
- erdoğan ın dünya lideri olması2
- ispanya7
Sosyalist kültür kitapları yayınlayan (Açık bir kitabın solda kalan sayfalarına nazire yapılarak ve solcu - soldaki yayıncı mecazıyla) Ankara merkezli bir yayınevinin adıdır aynı zamanda. Mesela, Louis Althusser kitaplarını Türkçe'de ilk onlar yayınlamış olmalıdır. (Entriyi yazanın aklında öyle kalmış.) Peki yayınevinin sahibi kimdir? Erhan Göksel... Verso Siyasi Araştırmalar Şirketinin vefat eden sahibi; ANAP'ın fikir 'babalarından' bir isim... Erhan Göksel, Odatv'de kendisiyle yapılan bir söyleşide, 1980'lerin başında kurduğu Verso yayınlarını şöyle anlatmış:
------ Verso 1980'lerden sonra Türkiye'de 400 den fazla kitap yayınlamış bir yayınevi. Gruba ait Kuzey Yayınları da tamamen edebiyat ve sanat üzerine yetmişten fazla kitap yayınlamıştır. Aslında benim edebiyatla ilgim daha önceleri Türkiye Yazıları ve Yazın Dergisi'ni çıkaran çevrelerin içinde olmamdandır. Hala da iş yoğunluğum nedeniyle eskiye oranla azalmış bile olsa şair ve yazarlarımızla ilişkilerim sürmektedir. Gençliğim hep edebiyat dergilerinin içinde geçti. YAZKO edebiyata da yardımcı oldum. ------
Türkiye'nin en büyük yayıncılarından biriydim o tarihlerde, yani 80'lerden sonra… Ahmet Telli Kuzey Yayınları'nda, Abdullah Nefes, Ekim Yayınları'nda, Verso'nun editörü olarak çalıştılar. Verso'nun siyasal ve toplumsal konularda yayın yapan V Yayınları ve Teori Yayınları'nda ise benim editörlüğümde, Mete Tunçay, Alaeddin Şenel, Mehmet Ali Kılıçbay, Yavuz Sabuncu, Cengiz Yalçın gibi Türkiye'nin bugün dünya çapında tanınan akademisyenleri vardı... ------
Bu satırların yazarı, 1980'lerde Verso tarafından yayınlanan çok sayıda kitaptan 'beslenmiş' biridir. ilgili link: http://www.odatv.com/n.ph...ayan-roportaji-2605101200
------ Verso 1980'lerden sonra Türkiye'de 400 den fazla kitap yayınlamış bir yayınevi. Gruba ait Kuzey Yayınları da tamamen edebiyat ve sanat üzerine yetmişten fazla kitap yayınlamıştır. Aslında benim edebiyatla ilgim daha önceleri Türkiye Yazıları ve Yazın Dergisi'ni çıkaran çevrelerin içinde olmamdandır. Hala da iş yoğunluğum nedeniyle eskiye oranla azalmış bile olsa şair ve yazarlarımızla ilişkilerim sürmektedir. Gençliğim hep edebiyat dergilerinin içinde geçti. YAZKO edebiyata da yardımcı oldum. ------
Türkiye'nin en büyük yayıncılarından biriydim o tarihlerde, yani 80'lerden sonra… Ahmet Telli Kuzey Yayınları'nda, Abdullah Nefes, Ekim Yayınları'nda, Verso'nun editörü olarak çalıştılar. Verso'nun siyasal ve toplumsal konularda yayın yapan V Yayınları ve Teori Yayınları'nda ise benim editörlüğümde, Mete Tunçay, Alaeddin Şenel, Mehmet Ali Kılıçbay, Yavuz Sabuncu, Cengiz Yalçın gibi Türkiye'nin bugün dünya çapında tanınan akademisyenleri vardı... ------
Bu satırların yazarı, 1980'lerde Verso tarafından yayınlanan çok sayıda kitaptan 'beslenmiş' biridir. ilgili link: http://www.odatv.com/n.ph...ayan-roportaji-2605101200
Siyasal Araştırmalar Merkezi'dir. web adresi http://www.versohaber.com/
açık bir kitabın solda kalan sayfası,arka sayfa.
Toyota corollanın 7 kişilik olan ve yolcu hava yastıgı problemli olan bir modeli
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar