bugün

Verisign 1995 yılında RSA Security sertifikasyon hizmetleri şirketinden ayrılarak kurulmuştur. Yeni şirket, RSA’nın elinde bulundurduğu anahtar şifreleme patentlerinin lisansını almış ve belli bir süreyle sınırlı rekabet etmeme anlaşması imzalamıştır. Yeni şirket, “Dijital Kimlik Doğrulaması hizmetleri ve ürünleriyle internet ve Elektronik Ticarette güven sağlamak” amacıyla yola çıkmış ve sertifika yetkilisi (CA) olarak hizmet vermiştir. 2010 yılında sertifika bölümünü Symantec’e satması öncesinde Verisign’ın, ordudan finans hizmetlerine ve perakende uygulamalara kadar işlettiği 3.000.000’dan fazla sertifikası bulunmaktaydı. Bu rakam çoğu insanın internet üzerinden alışveriş yaparken ya da güvenli giriş yapılan bir websiteyi ziyaret ederken küçük asma kilit simgesiyle tanıdığı Verisign’ı, en büyük şifreleme ve kimlik doğrulama sertifika yetkilisi yapmaktadır.

Verisign 2000 yılında internet Tahsisli Sayılar ve isimler Kurumu (ICANN) ve Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı ile yaptığı anlaşmalar kapsamında .com, .net ve .org gTLD’lerini işletmekte olan Network Network Solutions satın almıştır bünyesine kattı. Söz konusuBu temel önemli kayıt faaliyetleri işlevleri, Verisign’ın şu anda en büyük ve en belirgin iş birimini oluşturan olan ad bölümünün temelini oluşturmuşturdu. Verisign 2003 yılında Network Solutions’ı satarak perakende alan adı kayıt şirketi faaliyetlerine son vermiş ve toptan alan adı kaydını temel iktisadi faaliyet odağı haline getirmiştir. Verisign Network Solutions[5] perakende (etki alanı adı kayıt şirketi) işini 2003 yılında elden çıkardı, ancak etki alanı adı kaydı (toptan) işlevini temel internet adresleme işi olarak elinde tuttu[6].

Kimlik Doğrulama Hizmetinin Symantec’e Satışı 9 Ağustos 2010’da Symantec, Güvenli Giriş Katmanı (SSL) Sertifika Hizmetleri, Açık Anahtar Altyapısı (PKI) Hizmetleri, Verisign Güvenlik Hizmetleri, Verisign Kimlik Koruma (VIP) Hizmeti ve Verisign Japonya’nın çoğunluk hissesi de dahil olmak üzere şirketin kimlik doğrulama faaliyetlerini yaklaşık 1,28 milyar $ karşılığında satın almıştır

Nasipse yakında http://www.toplusmszamani.com.tr yede alıcaz.
bu şirketin sertifika verdiği siteler güvenlidir. sertifikalı sitelerin genelde altında verisign logosu bulunur ama güvenlik logoyla olmuyor. logoya tıklayınca doğrulama sayfası çıkıyor. eğer doğrulanırsa site gerçekten güvenilir demektir.
sertifikayı daha çok para işleri dönen siteler almaktadır.
güvenilir sertifikası dağıtan dünya çapında şirket. türkiye'de emniyet genel müdürlüğü, iş bankası , ziraat bankası , teb , türkiye finans , finansbank , thy dünyada ise cia , ebay gibi şirket ve kuruluşlarlın güvenilirliğini sağlıyor.

Türkiye'de güvenilirliğini sağladığı bazı önemli kuruluşlar şunlardır.
http://www.ihs.com.tr/referans.jsp
internet üzerinden güvenilirlik sertifikası dağıtan şirket.