bugün
- silver ile evlenecek erkek31
- fenerbahçe nin transferi kapaması16
- true ve s'i l v'e r m'i s t birlikteliği6
- sözlük yazarlarının kombinleri11
- parayla saadet olması18
- ismet biradere koşarken çelme takmak6
- gammazların sözlüğü bitirmiş olması8
- kot ceketin havalı olduğu yıllar9
- amedspor19
- aykolik 31 çekmeyi nerden öğrendi sorunsalı3
- ışıktan altın elde etmek4
- kürt sorunu12
- zengin olunca yapılacak ilk görgüsüzlük9
- bir kızdan kibarca nasıl domalmş fotoğrafı istenir5
- evlenme masrafını balayında kullanmak8
- sabah kahvaltısını gevrekle yapmak3
- iran düşmanlığı11
- crimson desert2
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması25
- gammaz gammazı neresinden tanır4
- karizmatik soyadları6
- sinem dedetaş4
- hepinizi karim yapacam olum2
- 2026 ağustos ayı nasıl geçti2
- evlilikle saadet olması3
- silvermist vs zendaya2
- ama yeni parti tüzüğü11
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı27
- kadınsızlıkla nasıl baş ediyorsunuz8
- sözlükten hatun götürmek3
- era7capone4
- evlenecek kız kalmaması13
- bostanlı da kahve içip kitap okumak7
- çekirdek yiyen erkek3
- diamond basphorus2
- ibrahim mbaye2
- çin halk cumhuriyeti4
- mauro icardi6
- küpe takan erkek3
- altındaki 12 tl 74 kuruşluk zararımı kim ödeyecek6
- trafikte sinirlenip bağırmak10
- mühendis abazanlığı2
- savaş çıksa en önden kaçacak ekip19
- montun cebinden tek çekirdek çıkması2
- flört yapay zekası5
- dürüm yerken suikaste uğramak6
- hangi yazarı on üzerinden kaç seviyorsunuz24
- 1 eylül dünya barış günü4
- 2026 yazı3
- sarapci koala60
anladık mahallenindilencisi.
mahallenindilencisi adlı yazarın anavatanıdır, özlüyordur.
bi insanın uzak doğu kültüründen, felsefesinden çok şey öğrenebileceğine inanan biriyim. hali hazırda telefonumda sun tzu'nun savaş sanatı kitabı bile var. dövüş sporlarının da yakın takipçisi olduğumdan hayatta gözle görülen her şeyin arkasında daha değerli bir görünmeyenin olduğunu düşünmem ve ikna olmam çok zamanımı almadı. mesleğim gereği de insanın sadece baktığıyla yetindiğinde ne kadar çok şeyi kaçırdığını da defalarca tecrübe ettim.
dikkat edildiğinde var olan her şeyin birbiriyle bi bağıntısı olduğunu da anlamak zor değil. bu nedenle uzak doğu öğretilerini incelemenin herkese ama herkese bi getirisi olacağına şüphe duymuyorum. bi sporun felsefesinin doğrudan hayata uyarlanabileceğini hatta ileriye geçip sporu var edenin hayatın ta kendisi olduğunu düşünmemden sebep mutlaka insanın olabildiğince fazla ilgi alanına sahip olmasını savunuyorum.
tam olarak burada socrates'in o güzel sözünü söylemeliyim. hiç bir erkek- burada sadece erkek diyor ama ben bunu erkek ve kadın olarak düşünüyorum- hiç kimse beden eğitiminde bir amatör olma hakkına sahip değildir. kendi vücudunun güzelliğini ve gücünü keşfedememiş olmak o insan için bi utanç kaynağıdır.
hazır başlamışken birkaç uzak doğu öğretisinden bahsedeyim.
en sevdiğim kelimelerden biri mindset.her ne kadar zihniyet diye çevrilebilse de bu çeviri bu kelimeyi doldurmuyor benim gözümde. ben daha çok tepkili ve durağan akıl durumu diye düşünüyorum benim ki hiç olmadı biliyorum ama aslında oldu, üstüne biraz daha konuşmam gerek sadece daha açıklayıcı olabilmem için şimdilik kalsın.
peki bu öğretilerin içinde ne var; tekrar söylüyorum bunlar hayatın her alanında kullanılabilir. mesela şöyle diyor. aklınıza şaşırmamayı öğretin evet bi zihin için hiç bir şey sürpriz olmamalı. tabi ki bu kapıyı açtığınızda tüm sevdiklerinizi evde size kutlama hazırlamış olarak bulduğunuzdaki sürpriz değil. dövüş sanatı öğretisi olduğunu unutmayın. heyecanınızı da yitirmeyin yani aman. devam ediyor sürpriz sizin tepki sürenizi uzatır şaşırmış bi akıl hazırlıksızlığın belirtisidir.
korku. bu en güzellerinden biri işte bunu ilk kez duyanlar için ben ayrı seviniyorum inanın. arkadaşlar korku diye bir şey yoktur. korku ancak ve ancak insan zihninde can bulur ve ne yazık ki bu asla istemeyeceğiniz bi hissiyattır. ne savaşta ne barışta. korkunun var olmadığını bilin o ancak sizlerin zihninizde vuku bulabilir bunu unutmayın onu yaratan da sizlersiniz. buna son verebilecek olan yine sizsiniz. nihayetinde var olmayan bi şey olduğunu unutmayın. korku sadece bir illüzyondur. yanılsama.
şüphe. derhal bu kelimeyi terketmeniz dileklerimle şüphe bir insanı öldürebilir. şüphe duyduğunuzda asla gerçek yeterliliğinizi sergileyemezsiniz bunu unutmayın. öyleyse niye şüphe ile hareket edesiniz ki. şüphe ayak bağından başka bir şey değildir. şüphesiz attığınız her adımda muzafferiyet size daha yakındır unutmayın.
son olarak üzerine uzun uzun düşünmenizi dilediğim şu sözü söyleyip gidiyorum.
-sakin bir zihin karşısında tüm evren teslim olur- lao tzu.
dikkat edildiğinde var olan her şeyin birbiriyle bi bağıntısı olduğunu da anlamak zor değil. bu nedenle uzak doğu öğretilerini incelemenin herkese ama herkese bi getirisi olacağına şüphe duymuyorum. bi sporun felsefesinin doğrudan hayata uyarlanabileceğini hatta ileriye geçip sporu var edenin hayatın ta kendisi olduğunu düşünmemden sebep mutlaka insanın olabildiğince fazla ilgi alanına sahip olmasını savunuyorum.
tam olarak burada socrates'in o güzel sözünü söylemeliyim. hiç bir erkek- burada sadece erkek diyor ama ben bunu erkek ve kadın olarak düşünüyorum- hiç kimse beden eğitiminde bir amatör olma hakkına sahip değildir. kendi vücudunun güzelliğini ve gücünü keşfedememiş olmak o insan için bi utanç kaynağıdır.
hazır başlamışken birkaç uzak doğu öğretisinden bahsedeyim.
en sevdiğim kelimelerden biri mindset.her ne kadar zihniyet diye çevrilebilse de bu çeviri bu kelimeyi doldurmuyor benim gözümde. ben daha çok tepkili ve durağan akıl durumu diye düşünüyorum benim ki hiç olmadı biliyorum ama aslında oldu, üstüne biraz daha konuşmam gerek sadece daha açıklayıcı olabilmem için şimdilik kalsın.
peki bu öğretilerin içinde ne var; tekrar söylüyorum bunlar hayatın her alanında kullanılabilir. mesela şöyle diyor. aklınıza şaşırmamayı öğretin evet bi zihin için hiç bir şey sürpriz olmamalı. tabi ki bu kapıyı açtığınızda tüm sevdiklerinizi evde size kutlama hazırlamış olarak bulduğunuzdaki sürpriz değil. dövüş sanatı öğretisi olduğunu unutmayın. heyecanınızı da yitirmeyin yani aman. devam ediyor sürpriz sizin tepki sürenizi uzatır şaşırmış bi akıl hazırlıksızlığın belirtisidir.
korku. bu en güzellerinden biri işte bunu ilk kez duyanlar için ben ayrı seviniyorum inanın. arkadaşlar korku diye bir şey yoktur. korku ancak ve ancak insan zihninde can bulur ve ne yazık ki bu asla istemeyeceğiniz bi hissiyattır. ne savaşta ne barışta. korkunun var olmadığını bilin o ancak sizlerin zihninizde vuku bulabilir bunu unutmayın onu yaratan da sizlersiniz. buna son verebilecek olan yine sizsiniz. nihayetinde var olmayan bi şey olduğunu unutmayın. korku sadece bir illüzyondur. yanılsama.
şüphe. derhal bu kelimeyi terketmeniz dileklerimle şüphe bir insanı öldürebilir. şüphe duyduğunuzda asla gerçek yeterliliğinizi sergileyemezsiniz bunu unutmayın. öyleyse niye şüphe ile hareket edesiniz ki. şüphe ayak bağından başka bir şey değildir. şüphesiz attığınız her adımda muzafferiyet size daha yakındır unutmayın.
son olarak üzerine uzun uzun düşünmenizi dilediğim şu sözü söyleyip gidiyorum.
-sakin bir zihin karşısında tüm evren teslim olur- lao tzu.
Gizemiyle büyüleyendir. Düşledikçe heyecanlandırandır. Hayalleri süsleyen, erdemleriyle göz dolduran, insanlarıyla sarıp sarmalayan dünyanın doğusudur. Doğunun uzağıdır.
uzak doğu'da iki büyük ekonomi vardır: çin ve japonya.
Bu iki ekonomi 1949 çin iç savaşından sonra adım adım dünyanın üretim üslerine dönüştüler.
1950 yılında ikisinin dünya ekonomisindeki payları toplamı %8'di. Şimdi %23,7 paya ulaştılar.
1950 sonrası dünyada bir üretim devrimi yapılmışsa bunun kaynağı japonya ve çin'dir.
Bu iki ekonomi 1949 çin iç savaşından sonra adım adım dünyanın üretim üslerine dönüştüler.
1950 yılında ikisinin dünya ekonomisindeki payları toplamı %8'di. Şimdi %23,7 paya ulaştılar.
1950 sonrası dünyada bir üretim devrimi yapılmışsa bunun kaynağı japonya ve çin'dir.
Ağacıyla mutfağıyla ve sporlarıyla bilinen diyar. Ben bi tek mutfağına erişebiliyorum o da çok çok Thai sağolsun. bu yaştan sonra gidip dayak yiyeceğime yemek yerim.
Çekik gözlü insanları, böcekli möcekli mide bulandırıcı yemekleri ve dövüş sporlarıyla ünlü ülkeler bütünü.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar