bugün

Uluslararası ilişkiler bölümü bir çok öğrencinin etikete bakarak yazdığı bir bölümdür, birçoğunun da düşündüğü gibi
meslek kazandırmayan ancak okuması zevkli ve kolay bir bölümdür anlayışının yaygın olduğu da gerçektir esasında böyle değildir ;çünkü uluslararası ilişkiler bölümü her geçen gün ilerleyen ve bir o kadar da geniş disiplinleri barındıran bir bölüm olduğu için ve her disiplinden azar azar sunulduğu için ve öğrenci o disiplinleri gördüğü kadarıyla öğrendiği ve onunla yetinebileceğini düşündüğü için ve onunla meslek sahibi olunabileceğini inandığı için göze kolay gelebilir,örneğin hoca uluslararası politikada hoca soğuk savaş ı anlatıyorsa dersi işlediği slaytları okuyan ve derste not tutan öğrenci soğuk savaşı öğrendiğini sanır(herkes değil),ancak bilmez ki bu savaşla ilgili onlarca kitap yazılmış,onlarca makale yayınlanmış ve bugüne kadar tartışılmış ve sonuçları üzerinde durulmuştur,iktisat da arz-talep ilişkisini öğrenen öğrenci iktisat biliyorum la ben havalarında gezerse ,iki teori öğrendi diye dış ticaret uzmanı olursa,siyasete değinmiyorum bile onu görmeden de uzman olunlar çok,bu bölüm kolay bir bölüm olarak kalmaya devam edecektir ancak bu yüksek lisansa gelinince ya da avrupa da hatırı sayılır bir okula gidilince anlaşılır.
kim ne derse desin makine mühendisliği okuyan adama leblebidir efendim.
son derece yanlıştır.
öncelikle bildiğin kafa ister. kimse alınmasın o kadar tarihi ve siyasi bilginin bir kafaya girmesi kolay mı?
onun dışında çok iyi bir yabancı dil ister.
yurt dışı ister, sosyallik ister, hitabet ister, isterde ister, kısacası kolay diyenler halt etmiş.
bölümde okumak kolay mıdır bilmem ama mezun olunca iş bulmak zordur.
inşaat mühendisliği okuyanların dötüyle güleceği yargıdır.
uluslar ilişkiler bölümünü köydeki dedeye anlatamamak kadar zordur. (bkz: yani mevzu rusmu)sorusuyla karşılaşmak kadar zor..
çok çalışmayıp 3 senede bitirecek insan tanıyorum.
ek:ganosu 2.5un üstünde bile değil ne bi siyasi görüş ne de güncel olaylar hakkında yorumu var. zorluk herkese göre değişir.
yanılgıdır. mezun olması, mezun olunca iş bulması zordur ama zaten hangi üniversite ve bölüm olursa olsun bu hep aynıdır. Bir adım fazla atmadan kimse avantajlı değildir.
mezun olmak mantığı varsa kolaydır; ama bu işi adam gibi yapayım, tam donanımlı olayım derseniz zordur. Yabancı dil olayından bahsetmiyorum bile.
her şeyden önce mantık hatası bu bölümü seçmektir. ua ne amınıke, puan tuttu diye gidiyorsunuz.
aptallıktır efendim. aksini iddia eden varsa buyursun gelsin.
kişiden kişiye değişir bir durumdur. birincisi bu bölümü okuyabilmek için entelektüel bilgiye sahip olmak gereklidir. genel kültüre hakim olmak, güncel olayları takip etmek ve bu konularda yorum yapabilmek lazımdır. bunun dışında ise lazım olan şey yabancı dil bilmek ile beraber okumayı ve araştırmayı sevmektir. bunun yanında da sanılanın aksine iş bulmak o kadarda zor değildir.
kolay yada zor bu bölümün özeti : her konu hakkında az da olsa bilgim var ama tam olarak bildiğim bir şey yok'tur.
bu bölüm sabır ister,siyaset ister,tarih ister,iktisat ister en önemlisi hukuk ister.bunlarla bitmez emek ister,düşünme ister,yorum ister bunlarda yetmez adam ol ister,oturup kalkmasını, konuşmaya başlamasını, tonlama yapmasını bil ister.ceketi ütü ister ayakkabısı boya ister.

en önemlisi bu bölüm yukarıdakilerin hepsinin yapmanın yanında bunları yapman içinde asosyal olmanı ister.

en kötüsü bu bölümü yazıpta kazanamamış insanların(!) kendisine gelmemiş kıskançların ağız kokusunu çekmeni ister.
Kolaydır. Ben bunların ders kitabını zevkten okuyorum.
Bölüm kolaydır. Zor olan iyi ve stratejik düşünebilen bir diplomat olmaktır.