bugün
- antipanik5
- yaşam enerjisi veren şeyler4
- zorunlu eğitim18
- lokum gibi3
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı4
- sabahları nefret edilen şeyler16
- ateistlerin yaşama amacı26
- recep tayyip erdoğan23
- rafael leao24
- sarapci koala69
- günün sözü20
- karı kıza para yedirir misiniz7
- türkiye16
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi23
- sözlüğün en sevilen yazarı38
- erkeklerin istediği tek şey17
- ismet özel der ki3
- kendisine şiir yazılan kadın olmak ister miydiniz9
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı6
- biraderlerin vurduyor olması12
- sarapci diye nick alan akpli17
- gece araba sürerken dinlenecek şarkılar9
- iş yerinde sözlükte takılmak15
- mehmet ali alabora7
- biraderine de sana da yeter artık7
- en son ne zaman namaz kıldın13
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı50
- ayağı şiir kokan kadın6
- fener balı15
- sikerim böyle hayatı deyip 7/24 taksicilik yapmak2
- karşı partiye oy veren arkadaşınıza küser misiniz13
- fenerbahçe vs galatasaray26
- gece tuvalette zıplayan fil görmek5
- biraderizm felsefesi6
- gerçekliğin zihinle genişleyerek yaratılması9
- akp2
- bir dinciyle tartışmak5
- manifest11
- yeni tasarıma tek tıkla eskiye göt vererek geçmek9
- cin görmüş yazarlar4
- dayak yiyen kadının şikayetçi olmaması11
- teröriste sövmek artık yasak23
- telefon zil sesini ilahi yapan anadolu çomarı3
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi22
- deniz göktaş5
- gece şahin içinde lapsekili tayfur dinlemek4
- sorgulayan aklı insana kim verdi19
- kapadokya23
- öldükten sonra 2865 te dirilmek4
- game of thrones taki kerhaneci13
ubuntu'yu sevip unity masaüstünden nefret edenlerin mate masaüstü yöneticisi entegre ettikleri bir ubuntu sürümüdür.
linux mint ile birlikte standartlasan mate ve cinnamon deskenvlerden mate surumlu olan ubuntu versiyonudur. ubuntu tecrubesi yerine, daha tecrubesiz linuxerler icin linux mint kolayligi tercih edilmelidir.
Linux'e yeni geçecekceniz ve windows alışkanlıklarınızı da kıramıyorsanız, ilk başta normal Ubuntu kullanımı sizi belki biraz yorabilir. işte burada devreye ubuntu mate giriyor. Tam size göre. Alışkanlıklarınızı değiştirmenize gerek yok. Üstelik dizüstü pcler için daha uygun. şeker gibi bir işletim sistemi yiyesiniz gelir.
Tanım: ubuntu işletim sisteminin mate masaüstü kullanan halidir. Bir ubuntu kullanıcısı için diğer ubuntu dağıtımlarından genel olarak hiçbir farkı yoktur.
Sizce de şık değil mi?
görsel
Tanım: ubuntu işletim sisteminin mate masaüstü kullanan halidir. Bir ubuntu kullanıcısı için diğer ubuntu dağıtımlarından genel olarak hiçbir farkı yoktur.
Sizce de şık değil mi?
görsel
15.10 sürümüyle gerçekten uçuyor efenim. Kararlığı çok iyi. Ubuntu Gnome'la da kıyasladım. Gnome'a göre çok çok iyi.
illa windows 10 lazımsa kurun Ubuntu mate'i. ardından ubuntu mate'de welcome isimli bir uygulama var. içerisinden virtualbox'u bulup yükleyin. Virtualbox'tan sanal olarak windows 10 kurarsınız. Halledemediğiniz işler olursa ordan yaparsınız. Açıkçası 5 aydır ubuntu kullanıcısıyım ve bu beş ayda windows'a hiç ihtiyaç duymadım. bir keresinde windows lazım oldu. Onda da windows'ta yapamadım yine ubuntu'da halletim. *
illa windows 10 lazımsa kurun Ubuntu mate'i. ardından ubuntu mate'de welcome isimli bir uygulama var. içerisinden virtualbox'u bulup yükleyin. Virtualbox'tan sanal olarak windows 10 kurarsınız. Halledemediğiniz işler olursa ordan yaparsınız. Açıkçası 5 aydır ubuntu kullanıcısıyım ve bu beş ayda windows'a hiç ihtiyaç duymadım. bir keresinde windows lazım oldu. Onda da windows'ta yapamadım yine ubuntu'da halletim. *
Severek kullandığım, arkaplanını dahi değiştirme gereği duymadığım, hız/performans konusunda gayet tatmin edici, akarı kokarı olmayan mate arayüzü kullanan ubuntu dağıtımı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar