bugün

Bizim burda yok. Millet camiye gitmek için 20 dakika yol yürüyor.
yoksul bir ülkede adım başı tapınak varsa, o ülkede bir dümen dönüyordur.
Evet gercekten fazladir ve maalesef cok gereksiz masraflara girilerek, israfin haram oldugu anlatilan mekanlarda bile israf yapilmaktadir. Bununla beraber sadece izmir'de, kordona hizalanan 100'lerce cafe, bar ve restoran var. Bu da cahil, tembel, siradan bir tuketim toplumu oldugumuzun alameti degil midir?
Bir müslüman olarak söylüyorum, bizim burada cadde üstünde 3 camii var sadece cumaları ve ramazan da teravih de doluyor, üstelik çamlıca camii de yapılıyor hali hazır da 4 olacak.
Açıldıktan sonra diğer üçüne de giden olmaz, keşke cemaati olsa da yapılsa. Bu da israftır.

Edit: hatta ikisi karşılıklı ve yeni yapılan camii'ye de 5 dakika mesafe de.
Yeni türkiye'deki tatlı su Müslümanlarının allah rızası için iki adım gitmeye üşenen tipler olmasından kaynaklanan durumdur.
Yakında camilere facetime'la bağlanırlarsa saşırmayın.
Şimdi objektif bir şekilde düşünelim yatırımlar doğru mu diye
-Camiiye günde 5 kez gidilmesi gerek ve çoluk çocuk her inanan her insanın gitmesi gerek Cuma namazininda cemaatle kılındığı düşünüldüğünde bazen cemaat dışarıda bile kalabiliyor sayısının arttırılması istanbul gibi bir yerde doğrudur.
-Camiiye yapılan yatırım yerine okula ve hastaneye yapılsın diyor. Bir ülkede hastane sayısının çok olması iyi birşey ifade etmez eğer sağlığa yatırım yapacaksaniz refah seviyesini yükseltin besin terörüne engel olun. Insanlar hastaneye gitmesin en büyük sağlık yatırımı bu olur. Gelelim okul sayısına okul sayısında ne gibi problem gördünüz acaba ülkede hızla universite açılıyor simdi universite okumayan adam kalmadi nerdeyse sorun okul sayısında degil sistemde.
Ataşehir, Küçükbakkalköy de çalışanlar camiye gitmek için en az 15-20 dakika yürüyor. Özel sektörde çalışanlar için az bir süre değil.

Demek ki bu küçükbakkalköy çok da küçük olmamalı ki her noktadan sadece 6-7 dakika sürmüyor..
olması gereken şeydir lakin fazlasının bir anlamı yoktur. fazla mal göz çıkartır. cuma günleri haricinde camilerde boş denecek kadar az cemaat namaz kılar. bir de hoca tahsis edilir maaşı da iyi olanından. israf olarak nitelendirelebilir. bunun yerine, diyanet ödeneği hayır olarak evsiz yardıma muhtaç, kimsesiz, öksüz, gariban vs. insanlara yapsa daha makbuldür. sonuçta geçim türk halkının düşük gelirli aileleri buna ihtiyaç duymakta. örneğin bana sorsalar; cami yapılacak veya yardıma muhtaç ailelere bağış yapılacak hangisini tercih edersiniz diye. tabi ki yardım ederim ihtiyacı olan ailelere. diyanet o kadar parayı ödeneği nereye uçuruyor ki bağışıma muhtaç hale gelsin. inanca saygımız var lakin düşüncenin özgür olmadığı bir ülkede yaşamaya çalışmaktayız.
Fazla cami var vakit namazlarinda ya bi saf bilemedin iki saf cemaat var bunlar fazlalik talebe göre cami yapilmali.
yeşilköy için geçerli olmayan tespit.
bilmem kaç km. yürüdükten sonra camiye ulaşıyorsun.
islam karşıtları dinden imandan meğer ne kadar korkuyormuş. "irtica hortladı, laiklik elden gidiyor" hezeyanlarıyla yıllarca bu halkı dinden imandan korkuttular. dindar insanları kendilerine düşman ilan ettiler

insanların dinlerini yaşamalarına engel oldunuz. ama artık o devir çoktan kapandı. yemezler.

tek bir soru soracağım. Ankara'nın turan güneş bulvarı ve oran semtini içine alan bölgede hiç cami var mı? binlerce nüfusa sahip bu semtte neden tek bir cami yok?

şuanda anayasa parkı olarak işgal edilen alana yıllar evvel cami yapılacaktı. ancak din düşmanları provokatörlük yaparak o caminin yapılmasına engel oldu.

bu şahıslara söyleyeceğim tek bir şey var. "istediğiniz kadar nefret edin o camilerin musalla taşına eninde sonunda yatacaksınız. kaçarınız yok."
Avrupa'da adım başı kilise ve katedral var. bu atarınız neden onlara yapmıyorsunuz?
üstelik adamların kilisede ibadet etmesine gerek de yok. haçın karşısında oturup, şarkı söyleyip geliyorlar.

bizdeki gibi camilerde dakikalarca namaz kılıp dini ritüellerini icra etmiyorlar.
(bkz: Avrupa da her mahallede en az 5 kilisenin olması)
Tek konumuz bu evet, tek meselemiz bu.. islamiyete bu kadar saldırılır..
cami kelime kökeni olarak cemden gelir. yani toplanma. her köşe başına yapılan, küçük, tasarımdan uzak camiler israftan öteye gitmemektedir. belli noktalara, büyük ölçekli ve bu dünyaya bir eser bıraktığını düşünerek yapar isen, bu camilere kimsenin diyecek bir şeyi kalmaz. allah ın evleri de hak ettiği değeri görür. naçizane fikrimdir.