bugün

Heralde dünyada en çok değişen sistemdir. Öğrencilik hayatı boyunca sürekli değişen sistem bir süre sonra insan üzerinde kobaymıyım lan ben hissi oluşturur. En iyisini bulmak için deneme yanılma yolu tercih edilmiştir, olmuyorsa bir daha değişir. Bu da bir seçenek ama ilginç olan donüp dolaşıp başlangıç noktasına geri dönülmesidir.
geriye dönüp şöyle ilk okul çağlarımı düşündüğümde ne kadar da çarpık ve hastalığı olduğunu düşündüğüm eğitim sistemi.
mesela resim derslerine getirmeye bazen malzemem olmazdı malum 2000 başında bir çoğumuzun alım gücü çok da iyi değildi. boyalarım olmadığında sınıf öğretmeni, tahta dolabından kalmış eski, kırık dökük boyalardan verirdi boş boş oturmıyim diye. boyalar o kadar çok kullanılmış ki amk hiç biri kendi renginde boyamıyo mnskiym. mesela sarıyı alıyorsun siyah boyuyo, kırmızıyı alıyorsun mavi boyuyor falan.
daha ilk okul çağında soyut düşünme yeteneği bile tam gelişmemiş çocukken, salvador gibi, Van gogh gibi post modernizmin, sürrüalizmin doruklarında resimler yapardım aq ahaha. yeşil kafalı adamlar, kahverengi güneş, mor ağaçlar...
güneşi hiç sarı çizemedim ben ya da gökyüzünü mavi..
sıkıntı bu değildi elbet sıkıntı, olanaksızdan bile olsa gelişen bu yaratıcılığı, ilk okul öğretmeni olcak insanın - bak hala insan diyorum- dar kalıplarına sığdıramayışı. sıkıntı, sırf bu yüzden, pedagoji nedir bihaber bi kaltak yüzünden sınıf ortasında dayak yemen. neymiş efendim neden diğer arkadaşlarım gibi boyamıyomuşum. lan boyayabilsek boyucaz amk. ya işte böyle nice genç cevherler eğitim uğruna heba oluyo kim bilir.
Yalama olmuştur.
allah belasını vermiştir eğitim sistemimizden hoşnut olan 1 kişi bile yoktur öğrencilerin korkulu rüyası 4 bilmemlesi falan filan.
Olmayan şeye açılmış başlık.
herkesin elestirdigi ama kimsenin degistirmek için bir şey yapmadigidir.konusmakla olmuyor.

eminim simdi ogretmen vs. olanlar da bir zamanlar bu sistemi elestiriyorladi,muhtemelen rahatlığı görünce bana dokunmayan yılan bin yasanın moduna girdiler.
Sürekli değişikliklere maruz kalmış bir sistemdir. Benim şimdi eğitim sistemi böyle eğitim sistemi şöyle vs. gibi sözler söylemem boşunadır. Sonuçta bir eğitimci değilim fakat bende bir zamanlar bu eğitim sistemi içinde öğretim görmüş bir öğrenciydim. Bizlere çocuk yaştan itibaren sınav sistemine dayalı eğitim verildi. Evet lise, üniversite, kpss... gibi sınavlar hayatımızı etkileyen önemli sınavlardır. Fakat bu sınavlardan dahada önemlisi hayatımızın şifresi olan insanlık üzerine eğitimin daha yoğun olması şarttır.
"insanlık" bedensel olarak insanız peki ruhsal açıdan insan mıyız ? Hepimizin insanlık üzerine yeni şeyler öğrenmeye ihtiyacı var. Bununda anahtarı olan eğitim sisteminden geçiyor. Türk eğitim sistemine ne yazık ki Atatürk'ün devrimleri tam olarak oturamamıştır..
(bkz: herkes yeterince sövmüş)

Bana gerek yok ama
Yine de bi tuz atalım.

Ulan beni geçirsen milli egitimin başına ben daha iyi bi sistem kurarım

Göt
Sen bide profesörsun
başöğretmeni m.kemal olduğundan gayet mükemmel bir sistemdir.
aynı zamanda okuduğunu anlamaktan ve yorumlamaktan aciz, sloganların beyin aktivitesi olarak yeterli geldiğine inanan trol yetiştiren sistemdir. (#29169298)
görsel
https://www.facebook.com/...5/686287854769368/?type=1
(bkz: yok ki)
Ben ilkokuldan, üniversiteye kadar bütün sıralardan geçtim ama hala bir sistem göremedim.
3 ayda bir sistem değişiyor sanki bilgisayara format atıyor deyyuslar.
görsel
sistemimiz yok. zaten adamlar zamanında söylemişler
bir ülkeyi yok etmek istiyorsanız önce diliyle oynacaksınız sonra eğitim sistemiyle. bugün bakın bakalım dilimize yozlaşmaya başladı eğitim sistemimiz deseniz o da aynı şekilde her değişen milli eğitim bakanı birbirinin getirdiği sistemi eleştiriyor bu gelen insanlar ise bilinçli olarak oralara getiriliyor.
En önemli hatası insan kaynağını doğru degerlendirememesidir.
Türkiyedeki nice aynştaynlarin, cahit arf'larin, ilber ortaylilarin harcandigi bi sistemsidir bu. Zeki türk milleti, devşirmelerin elinde harab ve zebil olmakta, denek olarak her yil sikimsonik bi uygulamayla karsilasmaktadir. Sinif ogretmenligi gibi cok cok onemli olan bi meslegi atanamayan felsefecisi de, atanamayan din ögretmeni de yapabilmektedir. Oyle ki varin siz dusunun cocuklari yillarca egitecek olan bu insanin ne derece donanimli ve bilim sahibi oldugunu. Türkiyede ne zaman, sinif ogretmenligi alimi icin yuksek lisans, doktora, yeterligin ust duzeyde oldugunu belli eden bi düzen getirilerek ögretmen alimi yapilacak, iste türk egitim sistemi o gün cığir acacak, çag kapatip, cag acacaktir. Durum da gostermektedir ki, bu dedigimin olmasina 50 yil ve uzeri bi sure vardir günümüz;perişan türkiyesinde.
eğitim sistemimizde 2 eksik var.

1- eğitim

2- sistem
içinde bulunan öğrencilerin %30'unun sadece ehliyet almak için lise mezunu olduğu sistemdir ki bu %30 bir ülke için dehşet bir rakamdır.
her yıl yapılan sınavlara, öğrenciler tarafından soru itirazları açıkça özetlemektedir.
Şöyle bir bakınız diğer ülkelerin sistemlerine birde türkiye ye bakın Ne göreceksiniz bakalım. Kötü sistem azizim .
(bkz: olmayandır)
neresinden tutsak elimizde kalacak sistemdir.
Ney duyamadım hani nerde.
-10 yıl ve öncesinde olmayan sistemdir, yeni yeni varlığı tartışılabilir.
türk eğitim sisteminde 2 adet büyük eksik var.
1- eğitim
2- sistem

(alıntı)

edit: horse whisperer tarafından yukarıda girilmiş bu alıntı. silmeyip editliyorum.
(bkz: #29506119)