bugün
- sözlük kızlarının kekleri15
- dantelli sütyen takan erkek5
- yesene beni diyen kız7
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek9
- ölümden korkuyor musunuz17
- illüminati ve grup sex ayinleri4
- palamut6
- sözlük kızları dertleşiyor3
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak7
- bara giden erkeğin asıl amacı12
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- ghost rider5
- artı oy alamama krizine girmek3
- seninleyken kendim olabiliyorum6
- dindarların çoğunun fakir olması2
- vombatların kakasının küp şeklinde olması3
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- sabahları sevilen şeyler10
- sözlükte ne değişti6
- zalbert ramstein8
- sözlük yazarları istanbul'un fethine katilsalardi3
- benim babamın siki kutu kola gibidir5
- intihar düşüncesi6
- yahudi düşmanlığı4
- ben basit bir insanım5
- akçe2
- uludağ itiraf18
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı5
- yanlış karaya çıkan recep ivedik2
- cumartesi kahvaltısı5
- sudekiray2
- cumartesi günü sözlükte takılan asosyaller4
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- ekşi sözlük8
- flört etmeyen liberter öğretmen4
- amerikan küfürleri3
- sözlüğe resim yüklenememesi3
- queen feristah15
- aşk6
- mazotun yarım litresi 50 tl25
- evliliği zorlaştırmak3
- keki haddinden fazla kabaran kadın2
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı14
- bir bela geliyor28
- fusya semsiyeli yabanci20
- hava su ateş toprak3
- gocu38
- ayı dövmenin aslında zor olmaması10
- hafızayı sildirmek7
- tulumba tatlısı6
japonların en önemli filmlerinden biri. 1953 yapımı olan film birçok öğeyi yansıtmakta. ayrıca yönetmen filme müthiş bir evrensellik boyutu kazandırmıştır. gelenek olarak bizimkilere benzer özellik taşımaktadırlar yani birbirlerine olan saygı ve sevgi adabı gibi. herkesin izlemesi gereken bir film.
--spoiler--
Müthiş bir dönüşüm ve modernleşmenin pençesinde bölünmekte olan Japonya'dayız. Taşralı, emekli bir karı-koca, Tokyo'da yaşayan evlenmiş çocuklarını ziyarete giderler. Gençler giderek hızlanmakta olan şehir yaşamının meşguliyeti içerisinde, onlarla ilgilenmektense birbirlerine pas edip kurtulma hafifliğindedirler. Sadece savaşta ölmüş oğullarının dul gelini yaşlı çifte şefkat ve ilgi gösterir. Evlerine döndüklerinde kırgın ve kafaları karışıktır. Çocukların titreyip kendilerine gelmesi için dramatik bir olayın gerçekleşmesi gerekecektir.
--spoiler--
(bkz: yasujiro ozu)
(bkz: tokyo story)
(bkz: tokyo hikayesi)
--spoiler--
Müthiş bir dönüşüm ve modernleşmenin pençesinde bölünmekte olan Japonya'dayız. Taşralı, emekli bir karı-koca, Tokyo'da yaşayan evlenmiş çocuklarını ziyarete giderler. Gençler giderek hızlanmakta olan şehir yaşamının meşguliyeti içerisinde, onlarla ilgilenmektense birbirlerine pas edip kurtulma hafifliğindedirler. Sadece savaşta ölmüş oğullarının dul gelini yaşlı çifte şefkat ve ilgi gösterir. Evlerine döndüklerinde kırgın ve kafaları karışıktır. Çocukların titreyip kendilerine gelmesi için dramatik bir olayın gerçekleşmesi gerekecektir.
--spoiler--
(bkz: yasujiro ozu)
(bkz: tokyo story)
(bkz: tokyo hikayesi)
1953 yılında gösterime girmiş `Yasujirô Ozunun draması. ailevi ilişkilerinizi sorgulamaya ve maziye dalmanıza neden olacak bir film.
kapitalizmin 1950li yıllarda bile -hele japonya gibi bir ülkede- sosyal ilişkiler üzerinde nasıl bozucu bir etkide bulunduğunu gözlemlemenize sebep oluyor. ayrıca japon ve türk kültürünün benzeşen yönlerini görüyorsunuz.
hollywood tarzı filmler dışında sinemayla ilişkisi olmayanlar için bir anlam ifade etmeyebilir. 2 saati aşkın bir süresi var ve oldukça durağan bir yapıda ancak izlediğinize değecek kesinlikle.
kapitalizmin 1950li yıllarda bile -hele japonya gibi bir ülkede- sosyal ilişkiler üzerinde nasıl bozucu bir etkide bulunduğunu gözlemlemenize sebep oluyor. ayrıca japon ve türk kültürünün benzeşen yönlerini görüyorsunuz.
hollywood tarzı filmler dışında sinemayla ilişkisi olmayanlar için bir anlam ifade etmeyebilir. 2 saati aşkın bir süresi var ve oldukça durağan bir yapıda ancak izlediğinize değecek kesinlikle.
yasujiro ozu'nun zamanının ötesinde bir sinema bilinciyle çektiği film. hızlı ve öfkeli tarzı filmlerden daha ağır tempodaki filmlere dayanamayanlara tavsiye etmiyoruz, ama bu film, sinema tarihinin en iyilerinden biri kesinlikle.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar