bugün

Hafife alınıp, amaaann sen de denilesi bir hormon olmayıp, bedeni ve ruhu baştan sona etkileyebilme potansiyeli olan hormondur.

Yaklaşık 15 yıldır, sabah uyanır uyanmaz, hemen başucunda duran tiroid hapımı alırım. Günün ilk eylemi.

Tiroidlerimin nerdeyse hiç çalışmıyor olması sebebiyle girdi hayatıma, bu minik beyaz hap.
Bakmayın minik olduğuna, cücük kadar boyu var türlü türlü huyu var cinsten bir ilaç.
Yıllar evvel, cahiliye dönemimde, " yeter yaaa bırakayım şunu artık" deyip bırakmıştım da, paspasa dönmüş, yataktan kalkamaz hale gelmiştim.

Bu hormonun eksikliği de, fazlalığı da fena eyy Romalılar!
Siz siz olun, tiroidle ilgili kontrollerinizi, tahlillerinizi ihmal etmeyin, hele ilaç alıyorsanız, bırakma artistliğine hiç girmeyin!
Ömür boyu içilecek o ilaç, evet ömür boyu!
Yeşil Yeleği çıkar sarı çizmeyi giy. Hormonların düZelecektir.
ilacımı düzgün kullanmadığım için ayık kalamadığım ve hayata arada küstüren , illet hormon .
insanin hayatini zehir eden illet bir hastalik. Anksiyete, halsizlik, kalp carpintisi, üsenmek gibi birsürü yan etkisi var. Hayatinizi ilacini alarak gecirdiginizde semptonlarin azaldigi dogrudur ancak hicbir zaman o eski siz degilsinizdir artik. Ayni hayat da böyle, degil mi?
Az çalışması durumunda metabolizma yavaşlar ve hipotiroidi adı verilen hastalık meydana gelir.hipotiroidi şişmanlığa,sinirliliğe ve halsizliğe neden olur.
tirozin aminoasidinin iyotlanması ile oluşan hormonlar. üç iyotlu olanı t3, dört iyotlu olanı t4 tür. hipotalamustan salınan tirotropin salıcı hormon gider hipofizden tirotropik hormon salgılanmasını uyarır. hipofizden salgılanan tirotropin de gider tiroid bezinden tiroit hormonları salgılanmasını uyarır. (bkz: tiroid tıbbi biyokimyası)
en önemli hormonlardan birisi. sizin ruh halinizi, kilonuzu, atılgan veya uyuşukluğuzu belirleyen bu hormon!

ben tesadüfen bir sorun olduğunu ögrendim. hashimoto tiroidi varmış. buna bağlı hormonlar bi ara fazla salgılanıyor bir dönem az... en sonunda tamamen iflas edecek.

bence herkesin kontrol ettirmesi lazım. çevremde ne kadar insan varsa baktır tiroidlerine diye baskı yaparım. özellikle kilo alamayan ya da yemesede kilo alan arkadaşlarıma...

yahu biraz sinirli ve gergin bir insanım, doktor sonuçlarıma bakar bakmaz sinir de yapar bu, kalbin de hızli atıyordur falan bir ton şey saydı. sevgilimle kavga edince 'ama benim tiroidlerim sorunlu çabuk sinirleniyorum napim:(' diye kedi yavrusuna dönerdim *
ne zamandır hayattan bezmiş ve halsizdim meğer bu tiroid hormonundan kaynaklanıyormuş.
T3 ve T4 hormonlarıdır. illuminatici hormonlar tee plasenta döneminde geçerler bariyeri, girerler beyin gelişimine de sıçarlar.
Tiroid Hormonu denince aklıma ilk gelen şey biyoloji dersi, bu derslede alakası var mı yok mu onuda bilmiyorum.
kilo problemimin sebebidir.her sabah aç karnına 75mg euthyrox adlı ilacı kullanırım ve kullandıktan sonra 30-40 dk kahvaltı edemem.
bazen hormonu salgılayacak beziniz olmadığından dışardan hormon almak zorunda kalırsınız ki dozu çok önem arzetmektedir.
Genel olarak tiroid bezinin fonksiyonu, vücut dokularının oksidatif metabolizmalarını normal düzeyde tutmaktadır. tiroid hormonları yetersizliği yada noksanlığında, çocuklarda kretinizm, yetişkinlerde miksödema adı verilen patolojik durumlar ortaya çıkar . Tiroid hormonları gereğinden fazla salınırsa, hipertiroidzm ve tiroktoksikozis (graves hastalığı ) gibi hastalıklara neden olur .