bugün

türkiye gerçeklerinden biridir.
(bkz: her ayın elemanı)
(bkz: ayının elemanı)
günümüz türkiye'sinin ve hatta yurt dışında bile iş sahibi olan türklerin yaptığı bir mantıktır. Çok çalıştırıp az para vermekte bu olayın farklı bir tarafıdır.
ticarette alt yapı eksikliği...
özellikle markette tezgahtar reyon görevlisi olarak çalışılıyorsa daha vahim olan durumdur. işverenin sol kulağında ciddi çınlamalar olur.
şamar oğlanıdır.
elemanın mallığıdır. Zamanında her işe koşturmuştur, vakit geçince de kendi pozisyonuna dönemiyordur. O yüzden, işe başlamadan önce işverenle oturup, yetki ve sorumluluk sınırını belirlemeniz lâzım. Karşılıklı anlaşma sağlandıktan sonra da, bu gibi durumlara meydan vermemiş olursunuz.
Günümüz kapitalist sisteminde, işverenleri çokça başvurdukları bir yöntemdir. iş görüşmesinde daha bunu belirtirler. Senin bilgisayar mühendisliği okuman beni ilgilendirmiyor. Ben seni maksimum verim alabileceğim her alanda kullanırım, bu şartları kabul ediyorsan gel derler. Hatta bu iş için özel eleman yetiştiren şirketlerde mevcuttur. işin özü şudur ki artık tek bir alanda uzmanlaşma devri kapanmış, joker eleman devri açılmıştır.
malesef türkiye gerçeğidir.
gazla çalışanların başına gelen durumdur.

"sen aslansın, sen kaplansın, yaparsın sen bunu da halledersin hadi koççum benim".....
özel sektörün olmazsa olmazıdır.
iş sahibinin güvendiği bir elemana hunharca her işi yaptırması olayıdır. genelde bu eleman ya kimsesizdir yada patronun çok önceden beri tanıdığı ve çok güvendiği birisidir.