bugün
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı15
- 85 milyon kişi uludağ sözlük'ü okuyor12
- hiranur vakfı'na sahte kemik yaşı davasında hapis2
- demet evgar10
- kadir mısıroğlu'nun soyu7
- her haltı atatürkçü olanlar yiyor13
- kemalistler7
- venezuela6
- bitcoin2
- dinleri masonlar kontrol ediyor5
- araplar puta taparken türkler tek tanrıya inanırdı5
- allah2
- şu an ihtiyacım var dediğin şey6
- yazarların imza parfümleri14
- erkeklerin her işi tek elle yapabilmesi3
- kadınların yüzlerine sürekli bir şeyler sürmesi6
- sözlüğün tadının kaçması4
- hızlı para kazanmanın yolları11
- boğa güreşlerini türkiye de yapsak3
- semavi dinlerin faydasını anlamayan ateist2
- türkiye abd maçını izleyecek misiniz8
- akp'ye katılan belediye başkanları11
- aylık 311 bin lira iyi para mıdır sorunsalı3
- üniversitelerin gereksiz olması3
- abd'nin kaan'a motor satışına izin vermesi4
- 2026 dünya kupası22
- curaçao fildişi sahili maçı saat 23 te trt spor da4
- bir insanı sevmek11
- erkekler neden az yaşar10
- mehdi hayatta ama herkes tanımıyor7
- türk kızı egosu6
- 80 yaşına yaklaşmış koltuk sevdalısı siyasiler9
- günün şiiri3
- kadınların yanlış yapması3
- dikkatli izlersen anlarsın haklı megatron3
- dünya11
- kürtler 13 000 yıldır anadoluda yaşıyor4
- futbol17
- am okşama4
- mutluluğun fark edilmemesi8
- fakirin sevmesi hak mıdır12
- 24 haziran 2026 venezuela depremi7
- falıma bakmak isteyen var mı24
- türk erkeği egosu4
- imdat arkadaşlar4
- kıskanmak7
- m uludagsozluk com da görsel yüklenmeme sorunu4
- alan greenspan3
- düşün ki o bunu okuyor16
- pkk nasıl biter5
kürtlerden önce ve hep güneydoğuda olan halk. şimdi bizim kürtçüler suryanilerden öncede yaşadıklarını iddia ederler gülün geçin.
not: kürtçülerin kafasına göre güneydoğuda özerklik verilmesi gereken millet varsa onlarda suryanilerdir. lakin böyle bir talepleri hiç olmamıştır.
not: kürtçülerin kafasına göre güneydoğuda özerklik verilmesi gereken millet varsa onlarda suryanilerdir. lakin böyle bir talepleri hiç olmamıştır.
kürtçülerin kafasına göre güneydoğuda özerklik verilmesi gereken millet varsa onlarda suryanilerdir. lakin böyle bir talepleri hiç olmamıştır.
öyle bir talepleri olmadı. çünkü nüfusları şuan çok düşük. ama ellerinde güç ve nüfus olsa en başta kürtleri yok edip türklerden özerklik isterler.
Şarapları enfesmiş denemek isterim.
evet kürtlerin çok zulüm ettiği bir halktır.
hadi canım dağlarınıza hadi.
hadi canım dağlarınıza hadi.
kadim halktır. iyiki varlar.
Arami kökenli halk
Keldaniler ile akraba.
Keldaniler ile akraba.
Mardin' de yaşam süren, dinleri, dilleri, yaşam şekilleri ile yüzyıllardır var olan, saygın, sanatçı ruhlu, dini bütün insanlardır. Vatandaşlarımızdır.
Mardin'de yaşamlarını sürdüren, hristiyan vatandaşlarımızdır. Kendi hallerinde hayatlarına devam etmekle birlikte takı konusunda sanatkarlardır. Özellikle telkari konusunda en büyük üstadlarından biriyle de tanışmışlığım vardır. Deyrülzaferan manastırı ise en önemli dini merkezidir
Kürtler tarafından arazileri zorla alınan ve mallarına el konulan halk.
Kadim bir millet.
Özellikle Mardin'de, Araplar ile saygın, sıcak ve samimi bir aile olmuş dost milletin mensupları.
Samilerin Arami kolunun doğu bölümünden olan, Suriye’de Şam’da ve Türkiye’nin güneydoğusunda kimi yerlerde yaşayan bir Hıristiyan topluluğu ve bu topluluktan olan kimselerdir.
şarapları meşhurdur.
şarapları meşhurdur.
güneydoğunun kadim halkıdırlar. irandan gelen faşist kürtler işgalcidir.
Hristiyan Araplara verilen isimdir taş ustalığında bakırcılıkta altın işlemeciliğinde son derece iyidirler
ayrıca ekmeğini taştan çıkaran bu halkın asalak kürtlerle karıştırılmasını son derece yanlış buluyorum.
ayrıca ekmeğini taştan çıkaran bu halkın asalak kürtlerle karıştırılmasını son derece yanlış buluyorum.
Ortadoğu sana yaşayan Hristiyan bir halktır. Şarapları meşhurdur.
Türkiye'de yoğunlukla mardin'de yaşarlar.
Arami de olabilir.
Türkiye'de en yoğun oldukları il mardin olarak bilinir ama esasında en fazla sayıda süryani istanbul'da yaşamaktadır.
Süryan kebabı ile meşhurdurlar.
Ahameniş imparatorluğu döneminde ve selevkos döneminde dilleri resmi dildir kommagene krallığı da öyle.
mardin nüfusunda büyük çoğunluk oluştururlar. kendileri hakkinda herkes önyargi taşır. hiç süryani tanıdıgım olmadı, aslinda merak ediyorum kim bunlar.
Süryani tanıdığım oldu normal insanlar.
Avrupalıların osmanlı çöktüğünde kuzey suriye ve güneydoğu anadolu(çok tanıdık bölgeler) hristiyan devlet kurulsun diye destekleyip isyan ettirdiği lakin isyan göte kaçınca tıpkı ermeniler gibi soykırım diye ağlayan topluluk.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar