akıl sır erdirilemeyen saçmalık bu. neymiş efendim bağlaç olan de, ki ayrı yazılırmış, mi soru eki ayrı olacakmış cart curt. atıcaksınız bunu bir kere. ne kadar büyük bir saçmalık bu arkadaş. tamam benim genel kültürüm yüksek, entelektüel birikimim fazla o yüzden pek yazım yanlışı yapmıyorum fakat insanlık hali arada bir bazı arkadaşlardan uyarı mesajları alıyorum şunu şunu yanlış yazmışın diye.

şimdi bakın, başlık açarken kesme işareti kullanabiliyor muyuz? hayır.
sözlükte büyük harf ile başlıyabiliyor muyuz? hayır. daha özel isimleri büyük harfle yazamıyoruz.
bundan kısa bir süre önce türkçe harfler bile yoktu yahu.

eee ne konuşuyorsunuz o zaman? daha kesme işaretinin, büyük harfin olmadığı bir yerde yazım kurallarının bir anlam bütünlüğü yoktur. bu müthiş tespitimden sonra sözlükte yazım kurallarına uyulmaması gerekilmektedir. en azından böyle bir kuralın olması ve uyulmadığı takdirde yaptırımının çaylaklık veya sözlükten kaydının silinmesi tamamen etik dışı ve barbarcadır. gerekli mercilerin bu tespiti dikkate alması önemlidir. bu bir ihbar mektubudur.

enjoy herkese.
(bkz: sözlük formatı)
beğenmiyorsan buyur forumlara diye cevaplanılası hede.
(bkz: bhen çe hihhç saçhhma dehgil qnhqxDD)
bu ne lan?..
Sayesinde adam gibi yazmaya başladığım nadide kural...
(bkz: gominik gominik gonuşma) *
hem sözlük, hem yazım kuralı. (bkz: enteresan)
+ sözlükte yazım kuralı mı olur?*
- ya nerde olur?
yazım kurallarını kullanmamak anası belli, babası yüz elli durumudur. anlattıkların piç olur gider. dene istersen.
yazar'ın yazar olduğunu kanıtlaması gerekir.

(bkz: müthiş tespitler)
yazım kurallarına uyulsun fakat, başlık açarken kesme işareti kullanılsın, büyük harfle başlanabilsin ve özel isimlerde de büyük harfler yazılabilsin.
Burası sözlük msn veya dingonun ahırı değil tabi olacak kural.
(bkz: başlık sıçma)
yazım kurallarını ihlal eden yazarın diğer yazarlar tarafından çeşitli yollarla (bkz. ve gizli bkz. ile) rencide edilmesidir saçmalık. * *
(bkz: we don t want troll)
"ben yazım kurallarını bilmiyorum arkadaş, mal olduğumdan da öğrenmek zor geliyor, yazım kurallarına uymak falan istemiyorum o yüzden. düz bir adamım ben düz yazı yazıp, düz bir adam olarak, düzgünce ölüp gideceğim." iç sesiyle birlikte güzel türkçemizin güzel kurallarına saçma insanlar tarafından yapıştırılmış "saçma" etiketidir.

ben tüm bunların sorumluluğunu, eğitim sisteminin çarpıklığına, kişinin bireysel olarak kendini odun bırakmasına, eğitmemesine ve bunları yararsız gören cahilliğine yükleyebilirim. ama bunu yapmıyorum, bunun yerine kişileri atatürk ilke ve inkılaplarına karşı olmakla suçluyorum. niye mi? ulan zevzekler, tamam malsınız, iki yazım kuralını öğrenmek kıçınıza zor geliyor ama bu dile sahip çıkmak, bu dili doğru kullanıp, yabancı kelimelerle de kirletmeyip, düzgünce konuşup yazmamız şart. ata'mızın canı çıktı binbir türlü devrim yapacağım, yenilik yapacağım diye; ona azıcık saygınız ve sevginiz varsa eğer rahatınızı borçlu olduğunuz insanın yaptığı yeniliklere sahip çıkar, onları yaşatırsınız. bu bir nevi borçtur çünkü. asıl milliyetçilik, dilini sevip, diline sahip çıkmakla olur, "bir türk dünyaya bedeldir" naraları ile değil.

atatürk'ün çocukları olarak, bu ülkeyi ve dilimizi seven insanlar olarak, harf devrimine sahip çıkıp, güzel türkçemizi en güzel şekilde kullanıp, yazmak bizim boynumuzun borcudur. kişisel cahillikler bu konuda bir bahane teşkil etmez, yalnızca kişilerin cahil ve gereksiz oldukları gerçeğini su yüzüne çıkarır. ayrıca bu yazım kuralları ilkokulda öğretilen türkçe yazım kurallarıdır. bu da; yazım kurallarının ilkokul seviyesindeki bir çocuğun öğrenip, kullanabileceği kolay kurallar olması demektir. bu yaşta bunu bilmeyip, kullanmak zor geliyorsa, böylesine boş bir bünye zahmet edip, burada yazı yazmamalıdır. burası "değerli" düşüncelerin konuşup, tartışılması gereken, bazen de gırgır amacına hizmet eden bir yerken, yazım kurallarının bir kenara atılması ancak buraya layık olmayanlar tarafından yapılabilir.
(bkz: sözlükteki türkçe cahilleri)
ilk entrye katılmakla beraber bende türkçe'nin tam ve doğru bir şekilde kullanılmasından yanayım ama büyük harfle başlayamadan, özel isimleri büyük harfle yazamadıktan sonra ne anlamı kaldı ki bunun.
peki nerede uyulması saçma değildir, türkçe plajda, dışarda, sinemada, her yerde...
(bkz: sen uyma lan ayı)
sözlük olduğu için olması gerekendir.
birine göre saçmalık olsa da çoğunluğa göre gerekliliktir.
çünkü;
"Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur!"
(bkz: beğenmiyorsan entrylerini de al git)
sözlük ne demek bilmeyen insan fikridir. uludağ sözlük ya da ötekilerin amacı hayata dair bişeyler yaşayan insanların tecrübelerini içerek yerlerdir. kelime anlamı vermese de tecrübenin anlamını içerir. bunu istemek bildiğin türkçe sözlükte de yazım kuralı istememekle aynıdır.

haa eğer beğenmiyosan seni forumlara yönlendirelim ki senin de aradığın buymuş bence.
insanların okuduklarını anlaması için gerekli format.
umarım öss ye gireçek pıtırcıklara bir kaç net kazandırmaya vesile olur.
sözlük olmanın amaçlarından biri de yazım kurallarına uymak olduğundan pek takılmayacak cümledir.