bugün

sözlükte yazım kurallarına uyulma saçmalığı

"ben yazım kurallarını bilmiyorum arkadaş, mal olduğumdan da öğrenmek zor geliyor, yazım kurallarına uymak falan istemiyorum o yüzden. düz bir adamım ben düz yazı yazıp, düz bir adam olarak, düzgünce ölüp gideceğim." iç sesiyle birlikte güzel türkçemizin güzel kurallarına saçma insanlar tarafından yapıştırılmış "saçma" etiketidir.

ben tüm bunların sorumluluğunu, eğitim sisteminin çarpıklığına, kişinin bireysel olarak kendini odun bırakmasına, eğitmemesine ve bunları yararsız gören cahilliğine yükleyebilirim. ama bunu yapmıyorum, bunun yerine kişileri atatürk ilke ve inkılaplarına karşı olmakla suçluyorum. niye mi? ulan zevzekler, tamam malsınız, iki yazım kuralını öğrenmek kıçınıza zor geliyor ama bu dile sahip çıkmak, bu dili doğru kullanıp, yabancı kelimelerle de kirletmeyip, düzgünce konuşup yazmamız şart. ata'mızın canı çıktı binbir türlü devrim yapacağım, yenilik yapacağım diye; ona azıcık saygınız ve sevginiz varsa eğer rahatınızı borçlu olduğunuz insanın yaptığı yeniliklere sahip çıkar, onları yaşatırsınız. bu bir nevi borçtur çünkü. asıl milliyetçilik, dilini sevip, diline sahip çıkmakla olur, "bir türk dünyaya bedeldir" naraları ile değil.

atatürk'ün çocukları olarak, bu ülkeyi ve dilimizi seven insanlar olarak, harf devrimine sahip çıkıp, güzel türkçemizi en güzel şekilde kullanıp, yazmak bizim boynumuzun borcudur. kişisel cahillikler bu konuda bir bahane teşkil etmez, yalnızca kişilerin cahil ve gereksiz oldukları gerçeğini su yüzüne çıkarır. ayrıca bu yazım kuralları ilkokulda öğretilen türkçe yazım kurallarıdır. bu da; yazım kurallarının ilkokul seviyesindeki bir çocuğun öğrenip, kullanabileceği kolay kurallar olması demektir. bu yaşta bunu bilmeyip, kullanmak zor geliyorsa, böylesine boş bir bünye zahmet edip, burada yazı yazmamalıdır. burası "değerli" düşüncelerin konuşup, tartışılması gereken, bazen de gırgır amacına hizmet eden bir yerken, yazım kurallarının bir kenara atılması ancak buraya layık olmayanlar tarafından yapılabilir.