bugün
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi16
- gazze de can kaybı 72 bin 993'e yükseldi8
- true denen arkadaş4
- kedi9
- naber lan it diye mesaj atan sevgili9
- 14 onlyfansçinin mallarına el konulması3
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek7
- en iyi antidepresan13
- tanrıyı güldürmek için yapılacak şeyler5
- birgün gazetesi'nin namaza düşmanlık etmesi7
- milli takımı destekleme zorunluğu5
- babanın ölmesi7
- kötülük yapan kişiye verilecek en güzel cevap3
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek16
- uzun samsun3
- milli futbolcuların sigara içtiği iddiası5
- biradereaux2
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak3
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn13
- cedidacer2
- lgs 20263
- şirinler köyüne yeni şirin2
- neden yalnızsın5
- playstation4
- eyjafjallajökull denince akla gelenler4
- true denilen yazar18
- 15 mayıs uludağ sözlüğün kurtuluşu3
- kemal kılıçdaroğlu8
- sokrates'in soru sorarak günü kurtarması3
- 13 haziran2
- erkeksii bayan buse6
- yahudi madalyası almış gürcü5
- diyanetin abd'deki villaları15
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor22
- uludağ sözlük bitmiş4
- özşen madencilik işçilerinin direnişi10
- chp'nin hali ne olacak53
- zaman baba12
- sözlükte başlayan aşklar4
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı16
- psikiyatristin size soğuk davranması6
- barış yarkadaş7
- zengin kaltakları4
- üniversite mezunu olmak için üniversite okumak8
- zaman baba bey biraderin bey birader olması3
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi16
- 30 il için sarı kodlu uyarı2
- mor semsiyeli yabanci16
- hayatında bir kere bile sigara içmemiş yazarlar7
- başka sözlükler heves uludağ bir tutkudur4
sözlüğe göre suç işlemiş kişidir. lakin bana gör iş farklıdır:suçlu sadece suçu ortaya çıkandır. gizi açığa çıkandır:diğerleri gizli olarak kalandır. aslında herkes suçludur ama:suçu ortaya çıkıp cezasını çekenler. diğer suçlulara göre daha suçsuzdur. [yargılama ise daha bir farklıdır.. aslında insanların en suçluları[kendi suçlarını unutup]yargılayanlardır.. diğer insanlar tarafından yargılanması gerekenlerdir.]
(bkz: mücrim)
erol budanşarkısı.
Yillarca pesinden kostum da durdum
Her yerde aradim herkesden sordum
Sonunda yetistim izini buldum
Onu da benden beter etmisler
Bir suclu misali boynunu büktü
Büküldü dizleri yerlere cöktü
Gecmisi düsündü gozyasi döktü
Onuda benden beter etmisler
Baktim da yüzüne tanilmaz olmus
Gözleri umitsiz yaslarla dolmus
Cektigi cileler cok kötü vurmus
Yillarca pesinden kostum da durdum
Her yerde aradim herkesden sordum
Sonunda yetistim izini buldum
Bir suclu misali boynunu büktü
Büküldü dizleri yerlere cöktü
Gecmisi düsündü gozyasi döktü
Onuda benden beter etmisler
Baktim da yüzüne tanilmaz olmus
Gözleri umitsiz yaslarla dolmus
Cektigi cileler cok kötü vurmus
Suç işleyen, bunu destekleyen, buna göz yuman herkes; olarak tarif edilir.
Kerime Nadir'in Müberra ile Müfit Ekrem adlı iki genç insanın arasındaki aşkı anlattığı kitabı...
bugünün hukukuna göre artık, aksi ispatlanana kadar hepimizin sahip olduğu nitelik.
insan Hayatını tehdit eden tehlikeli varlık.
Bazıları, hayatları boyunca bir suçluyla karşılaşmayacaklarına inanır.
Bazıları ise bir suçlu tehdidine karşı her an hazırlıklı olmayı ve silahlanmayı tercih eder.
(bkz: silah hayat kurtarır)
Bazıları, hayatları boyunca bir suçluyla karşılaşmayacaklarına inanır.
Bazıları ise bir suçlu tehdidine karşı her an hazırlıklı olmayı ve silahlanmayı tercih eder.
(bkz: silah hayat kurtarır)
bazıları da hiç suç yapmasalar bile suça meyilli olarak siahlanıp suçlu olmaya aday olurlar.
(bkz: adam terörist beyler)
sefillerde victor hugo şöyle tanımlar: eğer ruhumuz karanlıkta kalırsa, günahlar çıkar ortaya. suçlu günahı işleyen değil, suçlu karanlığı getirendir.
o yüzden günah sahibi, kötü diye tanımlanan ve öyle davranma ihtiyacı hisseden insanları yaftalamak yerine, kimin veya neyin onlara 'karanlığı' getirdiğini incelemek zannımca daha faydalıdır.
o yüzden günah sahibi, kötü diye tanımlanan ve öyle davranma ihtiyacı hisseden insanları yaftalamak yerine, kimin veya neyin onlara 'karanlığı' getirdiğini incelemek zannımca daha faydalıdır.
çoğu zaman kimin olduğunu bulmak derin tartışmalara sebep olur zira halkımız suçunu çabuk kabul etmez.
"Kürtaj haktır" platformunun hazırladığı videolardan biri.
kürtaj hakkının yasal süresini aşan kadınlar, 1 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya getiriliyor. peki, asıl suçlu kim?
http://www.youtube.com/watch?v=pjy9iFTVvlE
kürtaj hakkının yasal süresini aşan kadınlar, 1 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya getiriliyor. peki, asıl suçlu kim?
http://www.youtube.com/watch?v=pjy9iFTVvlE
Hiç kimse kendini suçlu olarak kabul etmez. Tanrının iyiliği buradadır. En iğrenç suçları işlemiş olanlar bile kendi suçunu bir başkasına yükleyecektir. Aslında bu biraz da doğrudur. Suçluyu bir bakıma toplum yaratır. Tanrısallıktan uzaklaştığımız ölçüde suçluları yaratacağız. Tanrı kendi hükümlerini bize açıklamıştır. Bu hükümlere uymak ya da uymamak bizim kendi irademize bağlıdır. Rusya'daki komünizm gerçek komünizm olmadığı gibi arabistandaki şeriat da gerçek şeriat değil. Türkiye de ise çocuklar ölürken tanrı neredeydi gibi bir argümanla tanrıyı yadsimak gülünç. Zira tanrı bizi irade sahibi kılmıştır. Öte yandan mantığa çok zıt olmadığı sürece toplumların anayasalarını kendi geleneklerine uygun olarak yapmalarının doğru olduğuna inanıyorum. Zira küreselleşme tam olarak saglanmadigi takdirde her toplum farklı bilinç seviyesinde olacaktır.
gunah kecisi aramaya bayılıyoruz. iki rekat adam ol, hareketlerinin sorumlulugunu kabul et.
ama kimi zaman biz gunahsız oldugumuzda ve haksızlıga ugradıgımızda sikayetci olacak muhattap bulamıyoruz.
ben kendi dunyamda ne kimseyi "sucluyorum", ne de kendimi "suclu" goruyorum.
o zamanki aklım o kadarına yetmis diyorum memnuniyetsiz oldugum hareketlerim icin.
basıma gelen kotu tecrubeler icin de kimseyi suclamıyorum, evrene sevgiyle ugurluyorum. o enerjiyi dallandırıp budaklandırmaktansa daha iyi geliyor bana.
ama kimi zaman biz gunahsız oldugumuzda ve haksızlıga ugradıgımızda sikayetci olacak muhattap bulamıyoruz.
ben kendi dunyamda ne kimseyi "sucluyorum", ne de kendimi "suclu" goruyorum.
o zamanki aklım o kadarına yetmis diyorum memnuniyetsiz oldugum hareketlerim icin.
basıma gelen kotu tecrubeler icin de kimseyi suclamıyorum, evrene sevgiyle ugurluyorum. o enerjiyi dallandırıp budaklandırmaktansa daha iyi geliyor bana.
Suçlu hissetmek:
Bir aydır cagrı merkezinde calısıyorum. Onlarca telefon cevapladım.
Bi kadın aradı. Biraz aptaldı. Aynı şeyi abartıyorsam şerefsizim beş kere tekrarlattı. Birden artık sabrım attı, sert konuştum kadınla.
Bunun suclulugunu yasıyorum günlerdir. Naif bir kadındı. Biraz aptal olmak onun suçu değil ki.
Özür dilerim seni kırdıysam.
Bir aydır cagrı merkezinde calısıyorum. Onlarca telefon cevapladım.
Bi kadın aradı. Biraz aptaldı. Aynı şeyi abartıyorsam şerefsizim beş kere tekrarlattı. Birden artık sabrım attı, sert konuştum kadınla.
Bunun suclulugunu yasıyorum günlerdir. Naif bir kadındı. Biraz aptal olmak onun suçu değil ki.
Özür dilerim seni kırdıysam.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar