bugün
- true denilen yazar15
- üniversite mezunu olmak için üniversite okumak8
- hayatında bir kere bile sigara içmemiş yazarlar7
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn7
- yeni üniversite kazanmış kız azgınlığı4
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı16
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi6
- diyanetin abd'deki villaları12
- onlar insan değil müşteri2
- en iyi antidepresan8
- barış yarkadaş4
- ben bu yazıyı oğluma yazdım4
- kötü biri olduğunu bilmek6
- zamandışı düşkünlüğü2
- iç sıkıntısından intihar etmek17
- yan gelip yatan yuzır2
- psikiyatristin size soğuk davranması2
- seçmeninin ak parti den kopma koşulu3
- abd milli futbol takımı2
- çocuk parklarındaki yalnız yetişkin yasağı3
- kadınların sürekli sorun çıkarması2
- zaman baba12
- 95b vs 85d2
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek11
- kilo vermenin çok zor olması2
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler14
- ona bir şey söyle13
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek13
- 12 haziran 2026 kanada bosna hersek maçı7
- chp'nin hali ne olacak49
- psikologa para vermemek için en iyi aktivite6
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- arkadaşlar nasılsınız6
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi12
- cyle larin'in gol sevinci açıklaması2
- erkeğin evlenince eşine it gibi davranması2
- cilgincapkin220
- acıkmamak için öneriler5
- deli olduğunun farkına varmak5
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- en çok kullandığınız ağrı kesici9
- gammazlar çetesi17
- birader beylerin birader beyler olmaları7
- borçlarınızın ne zaman biteceğini biliyor musunuz2
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum15
- sarı yeleli aslan trump8
- kontrat fosfor karburator5
- anın görüntüsü18
- mor semsiyeli yabanci14
- gocu26
sözlüğe göre suç işlemiş kişidir. lakin bana gör iş farklıdır:suçlu sadece suçu ortaya çıkandır. gizi açığa çıkandır:diğerleri gizli olarak kalandır. aslında herkes suçludur ama:suçu ortaya çıkıp cezasını çekenler. diğer suçlulara göre daha suçsuzdur. [yargılama ise daha bir farklıdır.. aslında insanların en suçluları[kendi suçlarını unutup]yargılayanlardır.. diğer insanlar tarafından yargılanması gerekenlerdir.]
(bkz: mücrim)
erol budanşarkısı.
Yillarca pesinden kostum da durdum
Her yerde aradim herkesden sordum
Sonunda yetistim izini buldum
Onu da benden beter etmisler
Bir suclu misali boynunu büktü
Büküldü dizleri yerlere cöktü
Gecmisi düsündü gozyasi döktü
Onuda benden beter etmisler
Baktim da yüzüne tanilmaz olmus
Gözleri umitsiz yaslarla dolmus
Cektigi cileler cok kötü vurmus
Yillarca pesinden kostum da durdum
Her yerde aradim herkesden sordum
Sonunda yetistim izini buldum
Bir suclu misali boynunu büktü
Büküldü dizleri yerlere cöktü
Gecmisi düsündü gozyasi döktü
Onuda benden beter etmisler
Baktim da yüzüne tanilmaz olmus
Gözleri umitsiz yaslarla dolmus
Cektigi cileler cok kötü vurmus
Suç işleyen, bunu destekleyen, buna göz yuman herkes; olarak tarif edilir.
Kerime Nadir'in Müberra ile Müfit Ekrem adlı iki genç insanın arasındaki aşkı anlattığı kitabı...
bugünün hukukuna göre artık, aksi ispatlanana kadar hepimizin sahip olduğu nitelik.
insan Hayatını tehdit eden tehlikeli varlık.
Bazıları, hayatları boyunca bir suçluyla karşılaşmayacaklarına inanır.
Bazıları ise bir suçlu tehdidine karşı her an hazırlıklı olmayı ve silahlanmayı tercih eder.
(bkz: silah hayat kurtarır)
Bazıları, hayatları boyunca bir suçluyla karşılaşmayacaklarına inanır.
Bazıları ise bir suçlu tehdidine karşı her an hazırlıklı olmayı ve silahlanmayı tercih eder.
(bkz: silah hayat kurtarır)
bazıları da hiç suç yapmasalar bile suça meyilli olarak siahlanıp suçlu olmaya aday olurlar.
(bkz: adam terörist beyler)
sefillerde victor hugo şöyle tanımlar: eğer ruhumuz karanlıkta kalırsa, günahlar çıkar ortaya. suçlu günahı işleyen değil, suçlu karanlığı getirendir.
o yüzden günah sahibi, kötü diye tanımlanan ve öyle davranma ihtiyacı hisseden insanları yaftalamak yerine, kimin veya neyin onlara 'karanlığı' getirdiğini incelemek zannımca daha faydalıdır.
o yüzden günah sahibi, kötü diye tanımlanan ve öyle davranma ihtiyacı hisseden insanları yaftalamak yerine, kimin veya neyin onlara 'karanlığı' getirdiğini incelemek zannımca daha faydalıdır.
çoğu zaman kimin olduğunu bulmak derin tartışmalara sebep olur zira halkımız suçunu çabuk kabul etmez.
"Kürtaj haktır" platformunun hazırladığı videolardan biri.
kürtaj hakkının yasal süresini aşan kadınlar, 1 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya getiriliyor. peki, asıl suçlu kim?
http://www.youtube.com/watch?v=pjy9iFTVvlE
kürtaj hakkının yasal süresini aşan kadınlar, 1 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya getiriliyor. peki, asıl suçlu kim?
http://www.youtube.com/watch?v=pjy9iFTVvlE
Hiç kimse kendini suçlu olarak kabul etmez. Tanrının iyiliği buradadır. En iğrenç suçları işlemiş olanlar bile kendi suçunu bir başkasına yükleyecektir. Aslında bu biraz da doğrudur. Suçluyu bir bakıma toplum yaratır. Tanrısallıktan uzaklaştığımız ölçüde suçluları yaratacağız. Tanrı kendi hükümlerini bize açıklamıştır. Bu hükümlere uymak ya da uymamak bizim kendi irademize bağlıdır. Rusya'daki komünizm gerçek komünizm olmadığı gibi arabistandaki şeriat da gerçek şeriat değil. Türkiye de ise çocuklar ölürken tanrı neredeydi gibi bir argümanla tanrıyı yadsimak gülünç. Zira tanrı bizi irade sahibi kılmıştır. Öte yandan mantığa çok zıt olmadığı sürece toplumların anayasalarını kendi geleneklerine uygun olarak yapmalarının doğru olduğuna inanıyorum. Zira küreselleşme tam olarak saglanmadigi takdirde her toplum farklı bilinç seviyesinde olacaktır.
gunah kecisi aramaya bayılıyoruz. iki rekat adam ol, hareketlerinin sorumlulugunu kabul et.
ama kimi zaman biz gunahsız oldugumuzda ve haksızlıga ugradıgımızda sikayetci olacak muhattap bulamıyoruz.
ben kendi dunyamda ne kimseyi "sucluyorum", ne de kendimi "suclu" goruyorum.
o zamanki aklım o kadarına yetmis diyorum memnuniyetsiz oldugum hareketlerim icin.
basıma gelen kotu tecrubeler icin de kimseyi suclamıyorum, evrene sevgiyle ugurluyorum. o enerjiyi dallandırıp budaklandırmaktansa daha iyi geliyor bana.
ama kimi zaman biz gunahsız oldugumuzda ve haksızlıga ugradıgımızda sikayetci olacak muhattap bulamıyoruz.
ben kendi dunyamda ne kimseyi "sucluyorum", ne de kendimi "suclu" goruyorum.
o zamanki aklım o kadarına yetmis diyorum memnuniyetsiz oldugum hareketlerim icin.
basıma gelen kotu tecrubeler icin de kimseyi suclamıyorum, evrene sevgiyle ugurluyorum. o enerjiyi dallandırıp budaklandırmaktansa daha iyi geliyor bana.
Suçlu hissetmek:
Bir aydır cagrı merkezinde calısıyorum. Onlarca telefon cevapladım.
Bi kadın aradı. Biraz aptaldı. Aynı şeyi abartıyorsam şerefsizim beş kere tekrarlattı. Birden artık sabrım attı, sert konuştum kadınla.
Bunun suclulugunu yasıyorum günlerdir. Naif bir kadındı. Biraz aptal olmak onun suçu değil ki.
Özür dilerim seni kırdıysam.
Bir aydır cagrı merkezinde calısıyorum. Onlarca telefon cevapladım.
Bi kadın aradı. Biraz aptaldı. Aynı şeyi abartıyorsam şerefsizim beş kere tekrarlattı. Birden artık sabrım attı, sert konuştum kadınla.
Bunun suclulugunu yasıyorum günlerdir. Naif bir kadındı. Biraz aptal olmak onun suçu değil ki.
Özür dilerim seni kırdıysam.
güncel Önemli Başlıklar