Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine 18 km. uzaklıkta bulunan ve ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Suuçtu Şelalesi 38 metre yükseklikten dökülür. Çataltepe mevkiinde, Muradiyesarnıç Köyü yakınlarında, Karadere üzerinde fay hattının çökmesi ile oluşmuştur. Kayın, meşe, çam ağaçlarının gölgesinde serin bir dinlenme alanı olan bu alan, etrafındaki ahşap piknik masaları ve ocakları sayesinde piknikçilerin çok rağbet ettiği bir mesire yeridir.
ormanların arasında yer alan cennet gibi bir yer. gaza gelinip de tepesi çıkıp fotograf çekilmemesi tavsiye edilmeyen şelale. zira, burada suyun akış hızı kesilmiş olsa da yosunlara basılıp düşme ihtimali mevcuttur. bu sebeple yılda birkaç kişinin kazayla öldüğü söylenir hep.
bir doğa harikası,mutlaka gidilip görülmesi gereken ancak bol virajlı yolunda dikkatli olunmasını tavsiye ettiğim ömür uzatıcı mekan.
Bursa'nın görülmesi gereken şelaleciği.
Mayıs ayı içerisinde gidilmesini tavsiye ettiğim, şelalenin önünde fotoğraf çektireceklere yerlerin çok kaygan olduğunu ve kafayı gözü yarabiliritelerinin yüksek olmasından mütevellit dikkatli olmalarını öğütlediğim bir doğa harikasıdır. *
doğal güzelliğinin üzerine beton dökülen yer. akpli büyükşehir belediyesi etrafına kafeler , işletmeler açacakmış. durmasınlar avm dikiversinler.
(bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir)
doğa harikası bir yer yolları falanda güzel ama geçen epeyce pahalı fotoğraf makinemi elimden düşürdüm önce taş zemine çarptı oradan da şelalenin deresine düştü. hemen atladım suya makineyi aldım ama maalesef artık çalışmıyor. öylede bir anım oldu burada.