bugün

ihtisas yapılmadan 4 yıl okunup uzman olmak, ancak bu ülkede verilen diplomalarda olur(Hacettepe’yi kast ediyorum)
Kendi Sosyal Hizmet MModelini üretememiş Amerika ve Avrupa’nın sosyal hizmet modellemesi üzerinde hizmet ekseninin oluşturmuş ve ve egonun tavan yaptı çalışanlarla dolu kurumlar.
Bir de Bu bölümü bitirenlere hocaları siz çok özelsiniz demiş. Onlarda Mars’tan su taşıyan tembellere dönüşmüş.
en çok da türkiyenin ihtiyacı olan bu mesleği geri itmesi ve avrupada çok revaşta olması!? ben niye bu bölümü seçtim ki.bir pdrciden daha üstun olmamız gerekirdi, psikolojiyle eş değer olmamız gerekirdi. bu bölümü kazananlara sesleniyorum işsizliğe hoşgeldiniz. kpssden yüksek puan alıp da mülakattan geçemeyeni gördü bu gözler. ben böyle türkiyenin mk.
Patlama yaşaması işsizliğe alamettir.
Birden patlar ve söner havanızı alırsınız.
Bu tarz ani patlamalı bölümlerden uzak durun, benden söylemesi.
gelecek 5 yıl içerisinde şaha kalkacak olan bölüm. özellikle bu dönemde aöf te kapanırsa büyük bir patlama yapacaktır.
Tamamen bilimsel temellere dayalı profesyonel bir meslek dalı olmasına rağmen birçok sosyal hizmet uzmanının kendini iyilik meleği veya süper kahraman gibi sandığı meslek dalı, severek icra ettiğim mesleğim.

Normal vatandaşı geçtim ne yazık ki çoğu sosyal hizmet uzmanı tarafından bile hâlâ tam kavranamamış, ne yazık.
Birçok farklı kuram ve teoriden beslenmesine karşın kendi kuram ve teorilerini oluşturmuş bir disiplindir. Özellikle sosyal çalışmacılar Avrupa ve Amerika'da tamamen oturtulmuş bir sistem içerisinde yer almakta ve çarkların önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

Lakin güzel ama bir o kadar da cahil ve anlamsız insanın dolu olduğu ülkemize geldiğimizde ise durum değişmektedir. Bilmeyen arkadaşlar için şöyle söylemek istiyorum, önlisans sosyal hizmet diye bir şey yoktur. Tamamen saçmalıktır, okuyupta bir şeyler bekleyenler zaten az ötede dursun. Bölümden mezun olanların unvanı sosyal hizmet uzmanı veya sosyal çalışmacıdır. Sosyal hizmetçi değildir. Lakin öğrendiği takdirde hâlen sosyal hizmetçi diyerek bir disiplini aşağıladığını zanneden bilim düşmanı kafalara sözüm yoktur.

Sosyal çalışma disiplini gönüllülük esaslı değildir zira hiçbir meslek gönüllülük esas alınarak yapılmaz, iyilik olsun diye hiç yapılmaz.
okuması bir hayli zevkli bölüm. ikinci bölümümdü. bu arada sosyal "hizmetçi" diye bir şey yoktur. sosyal hizmet bölümü mezunları sosyal çalışmacı unvanını alırlar. yabancıların daha çok bildiği ama bizde halkın pek de bilmediği bir meslek. gerçekten bu işe gönlünü veren birinin iyilik yaparak para kazanabileceği garip bir meslektir. lakin aöf yığılmalarından dolayı son yıllarda epey önü kapandı diyebiliriz.
önlisans mezunu olarak çokta tavsiye etmediğim bölümdür. lisansı da olsa ne iş yapacağınızı tam bilmiyorsunuz. niteliği olsa çok iyi olur da yok işte.
Bilmeyen ve cahil insanlar ''yardım mesleği, iyilik meleği, hizmetçi, gönüllü'' gibi sözcüklerle bu disiplini tanımlamaya çalışmaktadır. Bu cahil görüş özellikle ülkemizde çok hakim durumda. Oysa Dünya Sağlık Örgütüne göre ''sağlık; bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir''.

Özellikle günümüzde sorunlar bireysel olmaktan çıkmış, toplumsal ve sosyal sorunlar haline gelmeye başlamıştır. Bundan dolayı sosyal çalışmacılar bireyi çevresi ile birlikte ele almakta ve gerektiğinde bireyin çevresi ile birlikte çalışmaktadır.

Özellikle bir üstteki yorumu okuyunca oldukça şaşırdım. Arkadaşın yorumuna göre doktorlarda en büyük hayırseverlerdir, gönüllü olarak insanları iyileştirebilirler, mühendislerde sevap olsun diye bina diksin evsizlere. Hiçbir disiplin can sıkıntısından okunmaz, ilgin varsa okursun ve ilerlersin.
mezun veya öğrencilerinin yeşillendirmesini beklediğim bölüm.
ön lisans mezunu olarak elma mı armut mu anlamadığım bölüm. gerçi benim olana sosyal hizmetler deniyor ama neyse. kalifiye elemanlığa yatkınlık potansiyeli olup da, bu kadar alakası olmayan bölüm görmedim.
öğrencisi olanların yeşillendirmesini beklediğim bölüm.
mensubu olduğum ve dünya üzerinde insan haklarına vurgu yapan ender mesleklerdendir. esas adı sosyal çalışmadır.

(bkz: sosyal çalışma)
(bkz: sosyal hizmet uzmanı)
Tercih listemin alt sıralarında yer alan ve iyi ki de gelmemiş dediğim bölüm.

Ankara olsa bile.
Valla bana psikolojinin alternatifi dediler yazdım ins pişman olmam.
Bölümü okumayı düşünüyorum.

Tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
defalarca kez yazdık, bir kez daha yazıyorum. sosyal hizmet, sosyolojiden daha çok değer görüyor bugün ülkemizde. ama bu o kadar yanlış ki. sosyoloji, sosyal hizmetten daha önemli ve gerekli bir bilim. neden diyeceksiniz? sosyolojiyi hastanedeki doktora, sosyal hizmeti ise hemşireye benzetebiliriz. sosyolog, tespit eder, araştırır, çözümler, sosyal hizmet ise bu belirlenen alanlara belirli şekilde yardım eder. bugün ülkemizde sosyoloji işsizlik yuvası haline getirip, sosyolojinin görevlerini de sosyal hizmet gibi yetkisiz bölümlere verenlere, selam olsun.
türkiye de yok hükmündedir.
Kamusal hizmettir.
Çok düşündüğüm ama yine yazmaya çekindiğim bölümler arasında... Yani o kadar fazla kafa karısıklığı var ki genel olarak her seyi ya batırıcam yada toparlayıp rayına oturtucam. öyle bir durumdayım. bölümden mezun olduktan sonra iş imkanı, bölümü okrken ki zorluk, bölümü gerektirdiği özellikler vs. bilgisi olan arkadaşların mesaj atmasını rica ediyorum.
ben bu sene mezun oluyorum
eğer mesleği icra eden bir büyüğümüz bazı konularda aydınlatırsa sevinirim
birkaç sorum olacak :
1-Sadece gece çalışan shu var mıdır varsa hangi kurumda çalışır
2-En rahat kurum sizce hangisidir
3-shu olmanın askerde bi faydası olur mu
4-en iyi maaşı hangi kurumda alabiliriz
5-Kyk ve üniversitelerde çalışanlar en rahat koşullara sahip diye duydum ne kadar doğru

şimdi mümkünatı varsa adam gibi cevap yazacak olanlar yazsın
Yok shu olmak rahat etmek değildir gibi saçma sikindirik şeyler yazmayın ...
Günümüzde popüler olan bir meslek. Toplumda çoğu kişi tarafından yanlış bilinen bir meslek.
Toplumda hasta bakıcı veya temizlik görevlisi gibi bir algı oluşturan ve hacettepe sınırlarından yıllarca çıkamamış, kendini kanıtlayamamış ve statüsünün dahi devletce belirlenmediği gereksiz görülen ve herişi yapıyoda hergün yatıyo fikrince götürülen ve sonunda sözde uzmanlık vaat eden bir meslek/bölümdür. Çalışması insanın ömrünü yer, ama iş garantisi var ve yata yata okuyabileceğiniz ayda 2700 gibi bir kazançla çalışabileceğiniz taş çatlasın 3100 lira kazanabileceğiniz bir meslek.
hümanizm düşüncesine ermiş veya erebileceğini düşünen öğrencilerin tercih etmesinin ülkemiz için faydalı olacağını düşündüğüm bilimdir. atanması rahat bir bölümdür. şu an revaçtadır. +70 puanla önümüzdeki 3-4 yıl boyunca atanma sıkıntısı yaşatmayacak bölümdür.

not: gerçekten peygamber mesleğidir, insana insan olduğu için değer vermiyorsan yazma bu bölümü meslekte saçların ağarır.
insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için oluşturulmuş bir kilimdir. afedersiniz bilimdir.