bugün

çağımız toplumlarında kalkınmanın insan unsuruna ağırlık veren sosyal hizmet; bir yönden bireyin çevresi ve içinde bulunduğu yaşam durumları ile sürekli etkileşimleri çerçevesinde toplumsal işlevselliğini ve üyesi olduğu toplumun normatif ve sosyal değerlerine uyumunu güçleşriren engelleri ortadan kaldırarak ya da baskılarını hafifleterek kendini gerçekleştirmesine olanak sağlamayı; diğer yönden ise toplumun olanak ve koşullarını bireyin gelişimine katkıda bulunabilecek düzeyde geliştirme ve değiştirmeyi amaçlamakta olan bir bilimdir evet bilimdir..
sanattır aynı zamanda kimi tanımlara göre. zordur ama yıpratıcıdır. sağlam bir bünye, kritik durumlarda sağlıklı kararlar alabilecek irade gerekir. insan odaklı bir meslektir. toplumun kalkınması için devletinin desteklemesi gereken en önemli meslektir.
türkiye dışında ki avrupa ülkelerinde çok önemli bir yeri olan, ülkemizde hak ettiği değeri bulamayan ulvi meslektir.
mikro düzeyde sorunlara "çevresi içinde birey" mantığı yaklaşılması gerektiği savunulur. sorunun muhatabı tek bir kişi olsa da nedeni sadece kendisi değildir.
Benim şuan okuduğum ama sen okulu bitirince ne iş yapacaksın dediklerinde henüz cevap veremedigim ve 3 yılı geride bıraktığım bölüm.
toplumca tanınmayan bir bölümdür. sosyal hizmet okuyorum dedikten sonra 2 yıllık mı sorusuna maruz kalıyorsun. ama bölüm her geçen gün kendini geliştiriyor. dünyaca gelişen sosyal devlet anlayışının getirisi düzenlemeler sosyal hizmet görevlisine bir başka deyişle sosyal çalışmacıya veya psikososyal hekime olan ihtiyacı artırıyor. yani önümüzdeki 10-15 yılın en değerli bölümü olacaktır sosyal hizmet.
birçok eşit ağırlık öğrencisinin hedefinde olan bölümdür. halk tarafından pek bilinmemektedir.
Öyle her önüne gelenin alınmaması gerektiğini düşündüğüm bölümdür.Malum üniversite sonuçları belli oldu , dilerim bu bölümü kazanan arkadaşlar ya da gençler sırf ataması , geleceği iyi diye gelmez .gönülden isteyenlerin yapabileceği bir bölümdür.
atanması rahat, mezunları açıkta kalmıyor gazlamalarıyla tercih edilen bölüm idi. ikinci, üçüncü yılda, 'keşke iktisat falan yazsaydım amk' yakınmalarını çok duyarsınız. içeriği, nasıl bir meslek olduğu bilinmeden tercih edilmiştir çünkü. artık atanması da rahat mahat değil. bundan üç beş yıl önce 50-60'la atanılırken, şimdi 80-90 oldu puanlar. mezun sayısı çok arttı.
insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için oluşturulmuş bir kilimdir. afedersiniz bilimdir.
hümanizm düşüncesine ermiş veya erebileceğini düşünen öğrencilerin tercih etmesinin ülkemiz için faydalı olacağını düşündüğüm bilimdir. atanması rahat bir bölümdür. şu an revaçtadır. +70 puanla önümüzdeki 3-4 yıl boyunca atanma sıkıntısı yaşatmayacak bölümdür.

not: gerçekten peygamber mesleğidir, insana insan olduğu için değer vermiyorsan yazma bu bölümü meslekte saçların ağarır.
Toplumda hasta bakıcı veya temizlik görevlisi gibi bir algı oluşturan ve hacettepe sınırlarından yıllarca çıkamamış, kendini kanıtlayamamış ve statüsünün dahi devletce belirlenmediği gereksiz görülen ve herişi yapıyoda hergün yatıyo fikrince götürülen ve sonunda sözde uzmanlık vaat eden bir meslek/bölümdür. Çalışması insanın ömrünü yer, ama iş garantisi var ve yata yata okuyabileceğiniz ayda 2700 gibi bir kazançla çalışabileceğiniz taş çatlasın 3100 lira kazanabileceğiniz bir meslek.
Günümüzde popüler olan bir meslek. Toplumda çoğu kişi tarafından yanlış bilinen bir meslek.
ben bu sene mezun oluyorum
eğer mesleği icra eden bir büyüğümüz bazı konularda aydınlatırsa sevinirim
birkaç sorum olacak :
1-Sadece gece çalışan shu var mıdır varsa hangi kurumda çalışır
2-En rahat kurum sizce hangisidir
3-shu olmanın askerde bi faydası olur mu
4-en iyi maaşı hangi kurumda alabiliriz
5-Kyk ve üniversitelerde çalışanlar en rahat koşullara sahip diye duydum ne kadar doğru

şimdi mümkünatı varsa adam gibi cevap yazacak olanlar yazsın
Yok shu olmak rahat etmek değildir gibi saçma sikindirik şeyler yazmayın ...
Çok düşündüğüm ama yine yazmaya çekindiğim bölümler arasında... Yani o kadar fazla kafa karısıklığı var ki genel olarak her seyi ya batırıcam yada toparlayıp rayına oturtucam. öyle bir durumdayım. bölümden mezun olduktan sonra iş imkanı, bölümü okrken ki zorluk, bölümü gerektirdiği özellikler vs. bilgisi olan arkadaşların mesaj atmasını rica ediyorum.
Kamusal hizmettir.
türkiye de yok hükmündedir.
defalarca kez yazdık, bir kez daha yazıyorum. sosyal hizmet, sosyolojiden daha çok değer görüyor bugün ülkemizde. ama bu o kadar yanlış ki. sosyoloji, sosyal hizmetten daha önemli ve gerekli bir bilim. neden diyeceksiniz? sosyolojiyi hastanedeki doktora, sosyal hizmeti ise hemşireye benzetebiliriz. sosyolog, tespit eder, araştırır, çözümler, sosyal hizmet ise bu belirlenen alanlara belirli şekilde yardım eder. bugün ülkemizde sosyoloji işsizlik yuvası haline getirip, sosyolojinin görevlerini de sosyal hizmet gibi yetkisiz bölümlere verenlere, selam olsun.
Bölümü okumayı düşünüyorum.

Tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Valla bana psikolojinin alternatifi dediler yazdım ins pişman olmam.
Tercih listemin alt sıralarında yer alan ve iyi ki de gelmemiş dediğim bölüm.

Ankara olsa bile.
mensubu olduğum ve dünya üzerinde insan haklarına vurgu yapan ender mesleklerdendir. esas adı sosyal çalışmadır.

(bkz: sosyal çalışma)
(bkz: sosyal hizmet uzmanı)
öğrencisi olanların yeşillendirmesini beklediğim bölüm.
ön lisans mezunu olarak elma mı armut mu anlamadığım bölüm. gerçi benim olana sosyal hizmetler deniyor ama neyse. kalifiye elemanlığa yatkınlık potansiyeli olup da, bu kadar alakası olmayan bölüm görmedim.
mezun veya öğrencilerinin yeşillendirmesini beklediğim bölüm.