bugün

ne idim ne oldum deyip kendi sorunsalina aglayan kelime. *
çözümsellerle yapısallanabilecek şeysellerdir.

örnekselleri:

(bkz: görsel)
(bkz: işitsel)
(bkz: hissetsel)
(bkz: orgazmsal)
(bkz: osursal)
otun da bokun da sonuna getirilerek başlık açmaya yarayan kelime. yerli yersiz kullanılıyor. maksat soru başlığı açmış olmayayım, format dışında ( soru başlığa cevap entry )entry girmiş olmayayım ama paşalar gibi de sorumu sorayım. o kadar zekisiniz ki sanırım tek eksiğiniz...
saldığında sorun çıkaran sal. 2 metre gider batar ibne.
diğer türevleriyle birlikte fena halde sinir bozucu, yanlış kullanılan kelime. * hayır, anlamıyorum böyle moda mı olur? kelimelere kafana göre görev verip, kullanınca şirin mi oluyor? konuştuğun ana dili mutasyona ** uğratma hakkın yok. eğer bu dili beğenmiyor ve "dışına taşmak" istiyorsan başka dil konuş.* * *
günlük yaşamda kullanan birinin ağzına odunla vurma isteği uyandıran kelime. sözlükte kullanıldığındaysa kulak tırmalayamasa bile göz zevkini bozuyor.
bazı yazarlar tarafından sorun yerine kullanılmakta olup, o yazarları yakalarsam eksiğe boğacağımı belirtmek istediğim iğrenç kelimedir. *
sözlükçe bir kelime. ota boka kullanılır.
günlük konuşma dilinde pek kullanılmasa da sözlükçülerin favori kelimelerindendir. *
en az scimsonic kadar yapay ve rahatsız edici kelime.
türkçe'nin nasıl katledildiğini anlamamızı sağlayan sonradan uydurma kelimelerden biridir.
sözlükte gereksiz meşgul edildiğini düşündüğüm kelime.
(bkz: bir klonluk gereği olarak sorunsal)
(bkz: saniyeler önce sözlükte zaman geriye mi aktı sorunsalı) yaşadım.

dsfds: bakınızlar çalışmıyor mu?
problem silsilesi.
TDK sözlüğünde bile tam olarak doğru tanımlanamamış, milletin yalan-yanlış kullandığı bir kavram. Problematique kavramının türkçeleştirilmiş halidir ve belirli bir konuda birbirine bağlı sorulardan/sorunlardan oluşan yumak/bütün anlamına gelir.

Örneğin 'özgürlük sorunsalı' dediğimizde, özgürlük ile ilgili pek çok soru/sorun/tartışmalı noktalar bütününü kastediyoruz.
kafa karıştıran hede.
ingilizce mi artık neyse uyduruk yapım ekini türkçe kelimelere ekleyip dilin içine sıça girişimidir. sorun' kelimesinin, sorunsalın karşıladıklarını kapsayamaması çok ilginçtir.
1- Çözümü belli olmayan.
2- Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik.
*
eğer itici bir kelime varsa, bu kelime o kelimedir.
insan nesli sona ermedikçe sonlanmıyacak şeydir. ne olursa olsun sorunsallar olacaktır ve hep bir şeyleri didikleme duygusu insanlarda olacaktadır.
sorun un entel hali olsa gerek.bazi yazarlarin bi yerlerinden uydurup inatla turkcemize kazandirmaya calistigi ergenimsi sozcuk.
sözlüklerde hayat kurtarıcıdır. söyleyecek yoksa yapıştır sorunsal ı geç.
çok itici bir kelimedir.
sozlukte gordugum anda yazarina eksi bastigim uydurma laf.
© copyright 2005 - 2026