bugün

son yıllarda özellikle internet kullanımının yaygınlaşması ile artan sendrom. daha önceleri ''tıp öğrencisi öğrencisi sendromu'' olarak bilinen ve daha çok doktorlarda görülen bu rahatsızlık, sağlık hakkında araştırmalar yapıp, kendilerinde buldukları en ufak belirtilere gereksiz teşhiş koyma sonucu oluşur.

kişi araştırma ve eğitim safhasında o kadar çok hastalık çeşidir öğreniyor ki, sonunda kendisininde mutlaka bunlardan birine yakalandığını düşünmeye başlıyor. örneğin en ufak göğüs ağrısını kalp krizi bile sanacak kadar paranoyak hale dönüşebiliyor, oysa ki göğüs ağrılarının %80'i genelde hazımsızlıktan ve gaz probleminden oluşur. yine aynı şekilde günümüz çağında da insanlar internette araştırdıkları rahatsızlıklarını, orada okudukları çeşitli rahatsızlıklara bağlamaya başlıyorlar ve böylece gereksiz endişelere kapılabiliyorlar.

hem ne derler bilirsiniz ''yarım imam dinden, yarım hekimde candan edermiş''

bu nedenle internette elde ettiğiniz bulgularla kesin teşhişi koymadan önce bir uzmana danışmakta fayda vardır.
(bkz: hipokondri)

(bkz: muşvolan)
(bkz: mehmet pişkin)'in intihar sebebi.
hastalık hastalığının internetin yaygın kullanımıyla terfi ettiği rahatsızlık.

doktor fobisi olan insanlarda daha şiddetli görülür. kişi vücudunda hissettiği bütün şikayetleri google da aratır, genellikle hepsinin bileşimiyle ciddi bir hastalığa ulaşılır, böylece allahım ölücek miyim yoksa diye düşünen kişi doktora gidip muayene olmaktan iyice korkar olur.
doktor fobisi olmayan kişilerde ise, bilgisayar ve hastane arasında bir hayat kurdurur.
(bkz: google da hastalık belirtileri arama korkusu)